Home TipsPersoonlijk 1 jaar Lies rond de wereld

1 jaar Lies rond de wereld

by Elisa van der Sluis

Iets meer dan een jaar geleden kreeg ik een idee. Ik was gek op reizen en alles wat daarmee te maken had en vertelde daar maar al te graag over. In die tijd volgde ik al een aantal reisblogs en op een zeker moment bedacht ik mij dat ik eigenlijk wel graag mijn eigen reisblog wilde. Een kleine website waar ik verslag kon doen van onze reizen, mooie bestemmingen kon delen met andere reisliefhebbers en tips kon geven. Dat werd Lies rond de wereld. Vandaag vier ik een feestje, want het is inmiddels een jaar geleden dat mijn eerste blog online kwam!

Het begin

Een jaar geleden begon ik met helemaal niets. Geen website, geen Instagramaccount, geen Facebookpagina (behalve mijn privéaccount) en van Twitter snapte ik geen fluit. Daarnaast ben ik op IT gebied totaal niet handig en heb ik ook geen media achtergrond. Nou, dat klinkt als een ideaal uitgangspunt om een reisblog te beginnen, toch? Precies, nee dus. Voordat de website daadwerkelijk online kwam heb ik uren lang research gedaan naar hoe zoiets werkte en wat allemaal kon en mocht (ook niet geheel onbelangrijk). Gelukkig ben ik vrij leergierig aangelegd. Pas daarna ben ik voorzichtig begonnen met schrijven. Pas toen ik een stuk of twintig teksten had geschreven, besloot ik mijn website online te zetten. Het allereerste artikel ging over de Everglades National Park in Florida en kwam een jaar geleden online te staan.

Mijn eerste blogjaar

Inmiddels ben ik 130 artikelen verder sinds dat eerste artikel en is dan ook flink wat gebeurd en verandert. Waar het de eerste maanden nog wat chaotisch was, krijg ik nu steeds meer structuur in het bloggen. Zo koos ik bijvoorbeeld voor twee vaste dagen waarop ik een nieuw artikel plaats, namelijk de woensdag en zondag. Zo nu en dan, als er veel te vertellen is, plaats ik op vrijdag een extra artikel. Ook switchte ik van een gratis WordPress website naar een betaalde lay-out, iets waar ik zeker geen spijt van heb. Eindelijk ziet Lies rond de wereld er precies zo uit als ik wil! Daarnaast had ik een aantal hele leuke samenwerkingen, kwam ik in contact met een aantal toffe mensen en wordt ik steeds handiger in alles wat er bij bloggen komt kijken. Al valt er natuurlijk altijd nog genoeg te leren.

Hoe bevalt het bloggen?

Ik moet zeggen, het verbaast mij een beetje hoe leuk ik het bloggen wel niet vind. Eigenlijk was ik vooral benieuwd hoe lang ik dit vol ging houden. Je kan nu eenmaal geen blog hebben waar je één keer in de paar maanden iets op post (vind ik), de uitdaging was dan ook vooral of ik genoeg te vertellen had. Nou, dat heb ik! In het begin vond ik het nog lastig om mijn eigen persoonlijke touch aan artikelen toe te voegen. Het voelt toch een beetje alsof je jezelf bloot geeft. Op internet, waar iedereen het kan lezen en waar iedereen een mening over alles heeft. Inmiddels gaat mij dat een stuk beter af en de onwijs leuke reacties die ik krijg helpen daar zeker bij. Een hele grote dankjewel voor jullie dus!

Lies rond de wereld in cijfers

Om er maar even een cliché tegenaan te gooien, ik ben niet zo van de cijfers. Mijn blog ben ik tenslotte begonnen omdat ik het leuk vind om onze avonturen te delen, niet om per se ik weet niet hoeveel lezers te bereiken. Toch vind ik het wel leuk om te zien hoe mijn blog beetje bij beetje groeit. Voornamelijk het laatste kwartaal van 2016 laat een ontzettend mooie groei zien en in december tikte ik de 1.000 unieke bezoekers per maand aan. Inmiddels is mijn website maar liefst ruim 22.000 keer bezocht, door zo’n 7.500 unieke bezoekers! Ook op social media laat zich een mooie groei zien. Zo heb ik ruim 2.300 volgers op Instagram en bijna 350 volgers op Twitter. Facebook blijft een beetje achter, met 200 volgers, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ook dat nog wel bij zal trekken. Uiteindelijk zijn het toch wel cijfers waar ik behoorlijk trots op ben.

Kortom, al met al mag ik helemaal niet klagen over mijn eerste blogjaar. Ik blijf het onwijs leuk vinden om jullie uitgebreid te vertellen over al onze avonturen in binnen- en buitenland en ik ben zeker niet van plan om daar in 2017 mee te stoppen. Zoals je eerder in mijn vooruitblik op 2017 kon lezen, staan er ook dit jaar weer een aantal prachtige bestemmingen op de planning. Zo gaan wij bijvoorbeeld in april naar Japan! Natuurlijk hoop ik dat ik ook in de toekomst jullie van een gezonde dosis reisinspiratie kan blijven voorzien.

Voor nu wil ik je vooral heel erg bedanken voor het lezen van mijn artikelen en voor de lieve en leuke reacties!

Ook lezen:

30 comments

Sabine 29 januari 2017 - 7:59 pm

Gefeliciteerd! Je hebt ook zo een leuke site gemaakt, ik lees altijd met plezier! Mooie cijfers ook! Nu op naar je tweede blogjaar met weer prachtige verhalen!

Reply
elisavandersluis 29 januari 2017 - 11:38 pm

Dank je wel Sabine, lief van je! De cijfers stond ik eerlijk gezegd wel een beetje van te kijken, ik had lange tijd het vermoeden dat vooral mijn moeder mijn grootste fan was (is ze ook trouwens 😉 ). En inderdaad, op naar blogjaar nummer 2, ben benieuwd wat het gaat brengen 🙂

Reply
Rosita 29 januari 2017 - 9:09 pm

Gefeliciteerd! Ik vind je blog erg leuk om te lezen. Zelf helaas niet zo reislustig, maar des te meer geniet ik van blogs zoals deze!

Reply
elisavandersluis 29 januari 2017 - 11:46 pm

Dank je wel, leuk om te horen! Ik probeer ook zoveel mogelijk in eigen land op ontdekking te gaan, al schiet dat er nog wel eens bij in ;-).

Reply
Shirley 29 januari 2017 - 10:51 pm

Wat heb je een mooi blogjaar achter de rug. Op naar een hopelijk minstens net zo mooi tweede jaar. Jij bedankt voor je mooie reisverhalen 🙂

Reply
elisavandersluis 29 januari 2017 - 11:48 pm

Voor een eerste jaar eigenlijk helemaal niet zo verkeerd, toch? Ik hoop het ook, kan eigenlijk niet misgaan. En dank je wel voor je lieve reactie 🙂

Reply
niels 30 januari 2017 - 6:03 am

Yeah! 1 jaar! Gefeliciteerd! Dat je tweede jaar net zo super mag zijn als je eerste jaar. Gewoon doorgaan zoals je nu bezig bent en vooral bij jezelf blijven. Altijd leuk om iets van je te lezen en natuurlijk die persoonlijke touch 😉

Reply
elisavandersluis 30 januari 2017 - 10:46 am

Dank je wel! 🙂 Ik ga zeker mijn best doen om er weer net zo’n leuk jaar van te maken, aan de bestemmingen ligt het niet 😉

Reply
Narelle | wegvanhetnoorden.nl 30 januari 2017 - 8:35 am

Gefeliciteerd met je 1e verjaardag Elisa! Ik wist helemaal niet dat je blog nog maar zo kort bestond 😉 Ga zo door, op naar jaar 2!

Reply
elisavandersluis 30 januari 2017 - 10:47 am

Haha, ja kom pas net kijken 😉 Het begin is er, nu doorbouwen 🙂 En dank je wel!

Reply
Rowan 30 januari 2017 - 8:04 pm

Wat een mooie mijlpaal! Gefeliciteerd. Dankzij je blog kan je echt veel leuke en mooie dingen meemaken he! Dat verbaast mij soms echt.

Reply
elisavandersluis 1 februari 2017 - 9:59 pm

Dank je wel Rowan! Ja, zeker weten en ik sta er ook nog steeds van te kijken. Zo leuk 🙂

Reply
Stéphanie 30 januari 2017 - 8:29 pm

Ik ben zelf ook niet zo van de cijfertjes maar toch, deze aantallen zijn hartstikke goed voor een eerste jaar! Gefeliciteerd! En bloggen en alles wat daarbij komt is inderdaad erg leuk! Ik blijf je sowieso met plezier volgen en ik kijk uit naar je volgende reizen. Eerst op naar het bijzondere Japan! 🙂

Reply
elisavandersluis 1 februari 2017 - 9:59 pm

Dank je wel voor je compliment en mooie woorden Stéphanie! Bloggen is zeker leuk, ben nog steeds blij dat ik ermee ben begonnen 🙂

Reply
ivonne 30 januari 2017 - 8:34 pm

Gefeliciteerd met je eerste jaar. Wat gaat het snel hè! Ik dacht in het begin ook zal ik wel genoeg te vertellen hebben maar eigenlijk kom ik tijd tekort. Er is zoveel moois om over te schrijven. Ik kan dat niet hoor, die vaste blogdagen. Net als in mijn leven en werk “doe ik maar wat”. Soms wat rennen en vliegen, maar het bevalt me wel. Blijf lekker doorschrijven. Zolang je plezier hebt is het goed! Op naar jaar nr 2!

Reply
elisavandersluis 1 februari 2017 - 10:01 pm

Dank je! Meestal schrijf ik in het weekend een aantal blogs, dus eigenlijk heb ik altijd wel iets achter de hand. Vind het wel fijn die vaste dagen, is ook makkelijk als ik weet dat er een week aan komt waarin ik minder de tijd, dan kan ik alvast wat inplannen en zo blijft er toch weer iets nieuws te lezen. Maar iedereen moet doen wat goed voelt, dat is ook het leukste aan bloggen: iedere blogger verteld zijn eigen verhaal op zijn eigen manier. 🙂

Reply
Sanne 31 januari 2017 - 7:32 am

Gefeliciteerd! Jammer genoeg heb ik je “groei” niet meegemaakt, aangezien ik nog maar een paar maanden blog en je blog nu pas heb ontdekt. Maar echt geweldig hé, en het belangrijkste is inderdaad blijven genieten van wat je doet. Niet zozeer focussen op de cijfertjes (:

Reply
elisavandersluis 1 februari 2017 - 10:02 pm

Dat is absoluut waar! Superleuk dat je mijn blog hebt ontdekt en mij blijft volgen 🙂 Jouw blog is trouwens ook erg leuk om te lezen!

Reply
Bo 31 januari 2017 - 12:29 pm

Gefeliciteerd met je blogverjaardag! Superleuk om te lezen en heel gaaf dat je naar Japan gaat. Alvast veel plezier!

Reply
elisavandersluis 1 februari 2017 - 10:03 pm

Dank je wel, lief! 🙂

Reply
Yvonne 31 januari 2017 - 7:43 pm

Nogmaals gefeliciteerd Elisa! Wat een mooi eerste blogjaar, fijn dat je je draai zo gevonden hebt en tevreden bent over hoe het gaat en hoe je blog eruit ziet. Doen wat goed voelt en wat je leuk vindt is toch het belangrijkste. Wat tof die reis in Japan die al zo lekker dichtbij komt trouwens!! Veel plezier met je komende nieuwe blogjaar!

Reply
elisavandersluis 1 februari 2017 - 10:06 pm

Dank je wel Yvonne en dat is zeker waar! Nog heel even geduld, zo’n twee maandjes dan is het ein-de-lijk zo ver. Wachten duurt lang 😉

Reply
Marlies 1 februari 2017 - 1:00 am

Gefeliciteerd Elisa! Ik ben benieuwd wat dit jaar jou tegemoet gaat komen 🙂

Reply
elisavandersluis 1 februari 2017 - 10:07 pm

Dank je! Ik ook haha, maar gaat vast goed komen. In elk geval is er genoeg om nog een jaar vol te schrijven 🙂

Reply
Marcella Molenaar 1 februari 2017 - 6:36 pm

Gefeliciteerd met je eerste jaar. Mooie cijfers, goed bezig! Vooral op Instagram groeide je volgens mij erg snel.Top! Ik kijk nu al uit naar je foto’s en verhalen van Japan. Wordt vast een geweldige reis!

Reply
elisavandersluis 1 februari 2017 - 10:11 pm

Instagram ging op een gegeven moment inderdaad heel snel. Laatste tijd wat minder, maar ik heb ook minder geplaatst. Daar ben ik nu ook weer wat meer mee bezig, dus ben benieuwd wat het nieuwe jaar gaat brengen :-). Nog heel even geduld tot Japan, duurt lang!

Reply
Anita 4 februari 2017 - 12:52 pm

Gefeliciteerd! Wat vliegt de tijd..ik weet nog goed dat we mailcontact hadden toen je net begon met je blog (toen zat ik er nog lekker warmpjes bij in Thailand) Knap dat je het zo goed volhoudt om met vaste regelmaat nieuwe blogs te posten. Ik doe het je niet na (mijn blogritme is de laatste tijd sowieso een beetje zoek). Ik blijf je in ieder geval volgen..leuk!

Reply
elisavandersluis 5 februari 2017 - 8:46 pm

Thanks! Ja, dat klopt haha! Ik vind het eigenlijk juist stukken makkelijker sinds ik 2 vaste dagen hebt. Ik hou van een goede planning, zorgt voor rust en structuur 🙂 Leuk dat je me blijft volgen!

Reply
avonturen sparen 16 februari 2017 - 9:27 pm

Wat goed! Je site ziet er prachtig uit! En die tip van vaste dagen, kan ik misschien ook wel wat mee 🙂

Reply
elisavandersluis 17 februari 2017 - 5:18 pm

Dank je wel! Heel lief! Ik vind die vaste dagen echt perfect, het scheelt mij tijd en de stress van “ojee ik heb nog niets gepost”. Op deze manier kan ik makkelijk een beetje vooruit plannen, ideaal!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More