Home ReisinspiratieReisroutes 3 toffe routes voor je roadtrip Amerika

3 toffe routes voor je roadtrip Amerika

by Elisa van der Sluis
Roadtrip Amerika

Het plannen van een roadtrip Amerika kan best nog lastig zijn. Het is er immers onwijs groot en er zijn zo veel mooie plekken om te ontdekken. Om je weg te helpen heb ik 3 routes voor je op een rij gezet, die naar mijn mening echt de moeite zijn.

Van Miami naar Orlando in 2 weken

route roadtrip Amerika 1

Deze route is vooral ideaal voor reizigers met weinig tijd of die weinig vrije dagen te besteden hebben. Je startpunt is Miami waar je eerst een dagje bijkomt van de vliegreis én natuurlijk het art deco district gaat ontdekken. Daarna reis je verder naar de Florida Keys, een reeks prachtige eilanden. Verblijf op 1 van de middelste eilanden, zoals Marathon Key en verken van hieruit de overige eilanden. Om voldoende tijd te hebben zou ik hier 2 nachten voor uittrekken.
Vervolgens trek je dwars door de Everglades naar Naples en Saint Petersburg, waar je geniet van de uitgestrekte witte zandstranden. Uiteindelijk eindig je in Orlando, de pretparkhoofdstad van de wereld. Hier vind je onder andere Disney World en Universal Studio’s. Ben je niet zo’n pretparkfanaat? Rij dan naar het Ocala National Forest, naar het Kennedy Space center of ga shoppen in 1 van de vele outlets. Zelf deed ik deze reis in 2010, meer informatie vind je onder het tabje Verenigde Staten.

Een overdosis natuurpracht in het westen

route roadtrip Amerika 2
Voor deze route heb je ongeveer 3 a 4 weken nodig, afhankelijk van hoe lang je overal wilt blijven. Het begin en eindpunt van de route is San Francisco. Een stad waar op zich al genoeg te zien is, denk bijvoorbeeld aan de Fisherman’s warf en Alcatraz!. Vervolgens reis je via de mooie kust van Californië naar Los Angeles. Kies je voor een dagje pretpark of ga je naar Venice Beach?
Hierna is het tijd voor een overdosis natuur. Via Kingman reis je naar de Grand Canyon, Bryce Canyon en Zion National Park. Allemaal stuk voor stuk prachtige gebieden. Ook Las Vegas en de Death Valley mogen niet ontbreken in deze roadtrip Amerika. Uiteindelijk geniet je nog van de natuur in Mammoth Lakes en het beroemde Yosemite National Park voor het tijd is om huiswaarts te keren.

De legendarische route 66

route roadtrip Amerika 3
De ultieme route voor een roadtrip Amerika als je het mij vraagt, de legendarische route 66. Ideaal voor wie er wat langer de tijd heeft, de route loopt namelijk van Chicago tot aan Los Angeles en is maar liefst 4000 km lang! Officieel is de route 66 in 1985 opgeheven, maar vandaag de dag trekt de route nog steeds vele reizigers. Langs de route liggen diverse typisch Amerikaanse dorpen en steden zoals St. Louis en Oklahoma City. Eet onderweg in 1 van de karakteristieke diners en geniet van de natuur in de Grand Canyon!
De complete route voert je dwars door 8 staten en onderweg zul je het landschap telkens zien veranderen. Om de route in 1 keer te rijden en genoeg tijd te hebben onder, heb je minimaal 3 weken nodig. Natuurlijk kun je ook een deel van de route rijden, bijvoorbeeld als onderdeel van de bovengenoemde roadtrip door West Amerika!

Naast deze route ideeën voor je roadtrip Amerika zijn er natuurlijk tal van andere toffe routes te bedenken. wat dacht je bijvoorbeeld van eilandhoppen in Hawaii of een combinatie van Ontario en de staat new York? In dit artikel vind je nog 5 voorbeelden van mooie routes door de USA.

En, zit de perfecte route voor jouw roadtrip Amerika ertussen?

Ook lezen:

11 comments

Stéphanie 24 november 2017 - 6:43 pm

Ik ga voor natuur in het westen! Van adembenemende landschappen krijg ik nooit genoeg en ik denk dat ik daar wel aan mijn dosis kom 😉

Reply
Carolien 24 november 2017 - 7:30 pm

De eerste heb ik al gedaan, de tweede ga ik komende zomer doen dan houd ik route66 nog over. Lijkt me wel bijzonder maar misschien ga ik als natuurliefhebber nog liever naar noordwesten

Reply
Britte 24 november 2017 - 8:51 pm

Het lijkt me geweldig om een keer een roadtrip in Amerika te maken! Route 66 lijkt me dan inderdaad erg tof om te doen. Al kun je sommige ‘originele’ delen volgens mij niet meer rijden? De keys zou ik gaan doen als onderdeel van een roadtrip van Chicago naar Miami, maar dat ging toen jammer genoeg niet door!

Reply
Diana 24 november 2017 - 9:43 pm

Op mijn wishlist lijstje staat road 66 en die zou ik dan graag op de motor willen rijden. Oké oké dan moet ik even eerst mijn motorrijbewijs halen maar echt ooit rij ik deze route. Amerika lijkt mij sowieso een prachtig land om rond te rijden en te ontdekken.

Reply
Yvonne 24 november 2017 - 10:36 pm

Wat een handige post. Ik ben nog echt een leek op dit gebied, want we zijn nog nooit in Amerika geweest. Ik wil echter altijd zoveel mogelijk van een land zien, dus ik geloof dat ik voor de route 66 zou gaan… maar wel in een heel laag tempo, om veel stops te maken. 🙂

Reply
Sabine 25 november 2017 - 3:21 am

Ik zou voor de tweede of derde route gaan! Lijken me beiden heel tof. Orlando trekt me niet, maar de natuur des te meer 😀

Reply
Gabrielle 25 november 2017 - 9:42 am

De eerste route is super leuk, heb ik al eens gedaan! Daarom zou ik nu voor de route in het westen gaan

Reply
Pim & Narelle | wegvanhetnoorden.nl 27 november 2017 - 9:18 am

Wat een leuk artikel! Wij zouden heel graag de route 66 nog een keer rijden 😀 Bedankt voor het noemen van onze blog!

Reply
Marjolein 28 november 2017 - 4:41 pm

Route 66 is toch wel een van de droomroutes die ik ooit wil rijden. Een vriend van mij heeft hem gereden. Een prachtige reis die ik ook ooit wil doen. Moet ik wel eerst weer achter het stuur kruipen 😉

Reply
Martin 2 december 2017 - 1:24 pm

Leuke routes. Ik ben er nog niet geweest, maar zo wel zo veel mogelijk van de overweldigende natuur willen zien. Hoewel steden als Miami, Los Angeles ook tot de verbeelding spreken!

Reply
Marcella 16 december 2017 - 12:30 pm

Nog steeds ben ik erg blij dat we ons rondje West-Amerika deden vanaf Seattle. Yellowstone NP had ik echt niet willen missen. In 2010 maakten we een roadtrip door Florida, maar ik zou er zeker nog wel eens meer willen zien. Zo hebben we Key West niet bereikt en zaten we te lang in Miami, niet mijn stad. Route 66 moet vast ultiem zijn!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More