Home BestemmingenAziëThailand 6 x doen in Bangkok

6 x doen in Bangkok

by Elisa van der Sluis

Bangkok is een typische Aziatische metropool. Er wonen miljoenen mensen, het is er chaotisch, druk en het stinkt. Maar Bangkok is ook een stad waar ontzettend veel te beleven is. Overal is er wel iets te zien of te doen. Als je voor de eerste keer naar Bangkok gaat, kan dat best een overweldigende ervaring zijn, you either love it or you hate it. Maar wat mag je echt niet missen bij een bezoek aan Bangkok? Hier zijn 6 tips om je op weg te helpen.

Een bezoek aan één van de tempels

Er zijn in Bangkok heel veel tempels te bezichtigen, de één is nog mooier dan de ander. Allemaal zijn ze prachtig versierd en zijn er prachtige beelden te zien. Je moet gewoon minimaal één tempel gezien hebben. Mijn favorieten waren Wat Pho, de tempel van de liggende boeddha en het Grand Palace, waar de smaragdgroene boeddha te vinden is.

Wat Pho 5

Eten bij één van de eetstalletjes op straat

Je ziet ze overal in Bangkok, de eetkraampjes. Het eten is erg lekker, vers en kost vrijwel niets. Er worden geen hele menu’s aangeboden, vaak bieden ze maar één gerecht aan. De kraampjes zijn trouwens absoluut niet voor de arme Thai bedoeld, het is eten is er zo goed dat ook rijke mensen hier regelmatig iets komen halen.

Khao San RD.

Een bezoek aan Bangkok is niet compleet zonder een bezoekje aan Khao San Road. Overal waar je kijkt zijn barretjes, clubs, restaurants, winkeltjes en heel veel mannetjes die je iets proberen aan te smeren. Ook hier is het één grote chaos, maar het is er vooral heel erg gezellig, overal lopen toeristen die het geweldig vinden om hier te zijn. En voor wie er durft, hier kan je wel hele speciale hapjes uitproberen.

SAM_1865

Genieten van het uitzicht

Een lekker drankje, zonsondergang en een verbluffend uitzicht…wat wil je nog meer? Hoe gigantisch groot Bangkok wel niet is, zie je pas echt goed als je het van bovenaf bekijkt. Onder andere het Baiyoke Sky hotel en de Sky Bar State Tower bieden een spectaculair uitzicht over de stad.

Een ritje in een tuktuk

Waarom een ritje met een tuktuk? Omdat het leuk is, je niet in de file staat en het vooral erg goedkoop is. Een ritje met tuktuk is zeker de helft goedkoper als met een taxi.

SAM_1859

Relaxen in Lumpini Park

Als je even geen zin meer hebt in alle chaos en drukte, dan is het mooie groene Lumpini Park dé plek om even bij te komen. ’s Ochtend wordt er Thai Chi beoefend door de Chinese inwoners van de stad en er worden gratis aerobicslessen gegeven. Goed om te weten, bekende bewoners van Lumpini Park zijn de varanen. Deze reptielen, die familie zijn van de komodovaranen en wel zo’n 3.5 meter kunnen worden, lopen vrij rond in het park. Ze zijn niet bang van mensen, schrik dus niet als er plotseling eentje opduikt.

received_10153229108677714

 

Ben jij wel eens in Bangkok geweest? Wat vond jij het leukste om te doen in deze Aziatische metropool?

Ook lezen:

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More