Home BestemmingenAziëThailand Bangkok: cultuur snuiven in 3 bijzondere tempels

Bangkok: cultuur snuiven in 3 bijzondere tempels

by Elisa van der Sluis

Eigenlijk ontkom je er in Bangkok niet aan om één van de vele tempels te bezoeken, er zijn er namelijk meer dan 400 te vinden. Een tempel vind ik persoonlijk altijd iets bijzonders hebben. Ze stralen rust uit en nemen je mee naar tijden vol eeuwenoude tradities. De hoeveelheid tempels in Bangkok maakt het ook erg moeilijk om te kiezen welke je gaat bezoeken, zeker als je weinig tijd hebt. Daarom heb ik 3 mooie tempels in Bangkok voor je op een rij gezet, die zeker een bezoek waard zijn.

Wat Phra Kaew

Dit is de tempel van de smaragdgroene Boeddha, één van de belangrijkste en meest heilige tempels van heel Thailand. In de tempel vind je een Boeddha van slechts 66 centimeter. Anders dan de naam doet vermoeden is deze Boeddha niet van smaragd gemaakt, maar van jade. Het beeldje krijgt ieder seizoen een andere jas, een ritueel dat enkel door de koning mag worden uitgevoerd. De tempel is betoverend mooi om te zien. De muren zijn versierd met glimmende edelstenen, goud en mozaïek. Belletjes aan het plafond klingelen in de wind en overal staan prachtige beelden van goden en prachtig versierde torens. Draag je geen geschikte kleding (schouders en benen bedekt), dan ben je verplicht kleding te huren. Dat zorgt natuurlijk voor erg charmante foto’s. Wat Phra Kaew is te vinden op het terrein van het Grand Palace en de entree kost zo’n 500 baht. Het huren van kleding kostte dacht ik zo’n 100 baht. Ga wel vroeg, dit is één van de drukst bezochte plaatsen van Bangkok.

Grand Palace

[easy-image-collage id=2416]

Wat Pho

Dit is mijn persoonlijke favoriet. Een prachtige tempel die zo uit een sprookjesboek lijkt te komen. Wat Pho, of tempel van de liggende Boeddha, is de oudste en grootste boeddhistische tempel in Bangkok. Hier vind je meer dan 1000 Boeddhabeelden, maar de meest bekende is het immens grote beeld van de liggende Boeddha: Phra buddhasaiyas. Dit beeld is maar liefst 46 meter lang en volledig bedekt met bladgoed. Zijn voeten zijn ingelegd met parelmoer. Heel bijzonder en mooi om te zien. Wij bezochten Wat Pho tegen het einde van de dag en toen was het heerlijk rustig. Er was voldoende tijd om rond te wandelen en uitgebreid te fotograferen. Ook hier geldt dat als je geen geschikte kleding draagt, je passende kleding moet lenen om de tempel te bezoeken. De entree kost hier zo’n 100 baht, de kleding is gratis.

sam_1851

sam_1848

[easy-image-collage id=2417]

Wat Intharawihan

Niet de allermooiste tempel en je bent er zo doorheen, maar toch is deze ook erg bijzonder om te zien. Hier vind je namelijk de staande Boeddha, een Boeddhabeeld van maar liefst 32 meter hoog bij 10 meter breed. Het beeld is volledig bedekt met mozaïek en goud en het duurde maar liefst 60 jaar om het beeld te voltooien. Als je ervoor staat voel je je plots heel klein en nietig. De staande Boeddha is te vinden in het district Dusit en de entree is gratis.

sam_1844

Eigenlijk is er een vierde tempel die in dit lijstje thuis hoort: Wat Arun (tempel van de dageraad). Dit schijnt ook een bijzonder mooie tempel te zijn, met onder andere een pagode van 79 meter hoog. Helaas werd deze tijdens ons bezoek volledig gerestaureerd en was er dus behalve de stellingen, helemaal niets van deze tempel te zien. Ach, zo blijft er nog iets moois over voor een volgend bezoek.

Ben jij wel eens in Bangkok geweest en wat was jouw favoriete tempel?

Ook lezen:

18 comments

Diana | Stripe Away 10 november 2016 - 10:40

Leuk om te lezen vooral omdat ik zelf ook de tempels heb bezocht. Moet wel zeggen dat ik om een gegeven moment de tempels een beetje zat was maar het maakt ze niet minder mooi natuurlijk. Ik heb er nog genoeg die ik volgende keer wel gaan zien.

Reply
elisavandersluis 10 november 2016 - 22:00

Op een gegeven moment ad ik het ook wel even gehad, gelukkig is er genoeg te zien en te beleven. Moet wel zeggen dat ik tempels altijd heel mooi vind om te bezoeken. Ben ook erg benieuwd naar Japan in april 🙂

Reply
Sanne 10 november 2016 - 11:25

Ah, Thailand staat hoog op mijn lijstje. Er valt gewoonweg zoveel de beleven, lijkt me. Mooie post!

Reply
elisavandersluis 10 november 2016 - 22:04

Thailand is echt onwijs leuk en mooi. Het is wel ontzettend moeilijk om te kiezen waar je allemaal heen wilt vooral als je maar beperkt de tijd hebt. Ik zou zeker nog eens terug willen om ook PhiPhi te ontdekken.

Reply
Rowan 10 november 2016 - 20:13

Heel indrukwekkend en mooi allemaal! Ik ben nog nooit in Bangkok geweest. Maar sinds mijn bezoek aan Bali ben ik wel verliefd geworden op tempels, ik zou er graag nog veel meer willen zien.

Reply
elisavandersluis 10 november 2016 - 22:06

Ik zag je blogpost vandaag, zoooo mooi ook! Ik hou ook wel echt van tempelbezoekjes, zo mooi 🙂 Ik wil er ook nog veel meer zien (hallo ellelange bucketlist)

Reply
Jonna@Burgertrutjes 12 november 2016 - 08:52

Nog nooit geweest maar staat absoluut op onze wishlist! Wat een mooie foto’s, en je blog is leuk geschreven.

Reply
elisavandersluis 13 november 2016 - 13:13

Dank je voor je compliment! Thailand is wel echt een aanrader, onwijs leuk en mooi land. Heel fijn om doorheen te reizen 🙂

Reply
Stéphanie 12 november 2016 - 15:31

Heel mooi! Mijn favoriet na het zien van deze foto’s is ook de tempel van de liggende Boeddha. Fijn trouwens dat je gratis kleding kunt lenen als je outfit niet voldoet.

Reply
elisavandersluis 13 november 2016 - 13:13

Dank je! Die tempel vond ik zo mooi, het was er ook heerlijk rustig 🙂 Ik had dus een 3-kwart broek aan en een t-shirt. Dacht dat dat wel in orde was, maar mooi niet. Inderdaad fijn dat je dan kleding kunt lenen, anders kan je eerst terug naar je hotel en dat zou zonde zijn.

Reply
Denise 27 maart 2017 - 08:40

Ja, ik ken ze allemaal, en nog meer andere. Wat Po was mooi inderdaad vanwege de liggende gouden boeddha, maar Wat Arun vond ik het mooist. Bij de middelste die je laat zien kwam ik héél vaak. Ik werkte er vlakbij. Toen ik in januari terug ging naar Bangkok ben ik er weer naartoe gegaan.

Reply
Elisa van der Sluis 27 maart 2017 - 08:57

Leuk dat je in Thailand hebt gewerkt, dan krijg je een heel andere indruk van het land, denk ik. Er zijn zo veel tempels in Bangkok, maakt kiezen erg lastig. Wat Arun leek me heel mooi, maar stond helaas helemaal in de steigers. Nog maar een keertje terug dus 😉

Reply
Eva 27 maart 2017 - 17:47

Wat Intharawihan is mijn favoriet. Minder druk, maar zeker – zo niet nog meer – indrukwekkend.

Reply
Elisa van der Sluis 2 april 2017 - 12:48

Helemaal mee eens!

Reply
Jenny 28 maart 2017 - 15:58

Thailand heeft zulke mooie tempels! Hoe chliche het misschien is, ik bezoek elk verblijf in BKK het paleis en de Wat Po opnieuw…

De Wat Arun stond vorige maand nog steeds ik de steigers – ze nemen de tijd.

Reply
Elisa van der Sluis 2 april 2017 - 12:48

Ik zou ook weer gaan hoor als ik weer in Bangkok ben. Wat Arun ga ik dan ook zeker nog eens bezoeken, ben wel benieuwd hoe hij er zonder steigers uitziet. De tijd nemen ze zeker. Thais minuutje? 😉

Reply
Esther 1 april 2017 - 18:37

Wat een mooie foto’s heb je gemaakt van de tempels van Bangkok! Ik vond Bangkok fantastisch en heb daar ook redelijk wat tempels bezocht. Ook ik vond Wat Pho de mooiste tempel.

Reply
Elisa van der Sluis 2 april 2017 - 13:02

Dank je wel! Wat Pho vond ik echt heel fijn om rond te lopen, leuk dat jij dit ook de mooiste vond!

Reply

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read more