Home BestemmingenEuropaBelgië Bijzonder overnachten in een kasteel in de Ardennen

Bijzonder overnachten in een kasteel in de Ardennen

by Elisa van der Sluis

In januari brachten wij een weekend door in de Belgische Ardennen. Een prachtige, soms bijna sprookjesachtige omgeving, heerlijk is een paar dagen door te brengen. Bij zo’n mooie omgeving hoorde wat mij betreft ook een bijzondere accommodatie en dus gingen wij overnachten in een kasteel!

Chateau de la Poste

Ik besloot twee nachten te boeken in het Chateau de la Poste. Een bijzonder fraai kasteel met een indrukwekkende geschiedenis. Dit kasteel stamt uit eind 1884 en staat in het pittoreske plaatsje Mallien. Ooit woonde Prins Victor Napoleón (inderdaad familie van) er met zijn vrouw Prinses Clémentine van België. Later was het nog eigendom van een graaf en van het Bijzonder Steunfonds voor de Postbedienden, voor het in 2009 een hotel werd. Het kasteel wordt volledig omringd door bossen, perfect om een mooie wandeling te maken.

Overnachten in een kasteel

Het kasteel bestaat uit het hoofdgebouw en enkele bijgebouwen, verspreid over het terrein. Alle gebouwen zijn volledig gerenoveerd en vrij modern ingericht, zonder dat het zijn charmes heeft verloren. Wij verbleven in een standaard kamer. Deze kamer is niet heel groot, maar bied alles wat je nodig hebt. Wat ik bijzonder fijn vond was het prachtige uitzicht over de omgeving. Wij hadden ontbijt en 1 maal diner bijgeboekt en ik moet zeggen: dat was genieten! Alle maaltijden worden geserveerd in buffetvorm en er is ruime keuze in diverse streekproducten. Ook aan allergieën is gedacht, er wordt duidelijk aangegeven welke gerechten lactose- of glutenvrij zijn. In de salons kun je onder het genot van een drankje bijkomen van een drukke dag in de Ardennen. Met mooi weer kun je buiten op terras zitten, wat een mooi uitzicht bied over de omgeving.

In de omgeving

Het kasteel heeft een ideale ligging om de Belgische Ardennen te ontdekken. De stad Namen ligt op ongeveer een halfuurtje rijden, hier kun je onder andere de Citadel bezoeken of een middagje shoppen. Het kleinere stadje Dinant ligt ook op ongeveer een halfuurtje rijden. Dit is één van mijn favoriete plekjes in de Ardennen, eerder vertelde ik je al meer over deze parel aan de Maas. Het pittoreske stadje Durbuy, wat bekent staat als het kleinste stadje ter wereld, ligt op zo’n 20 minuten afstand. Verder zijn de Ardennen natuurlijk ook de perfecte omgeving als je van wandelen of fietsen houd. Overal zijn mooie wandelroutes en fietsroutes te vinden. Één ding is zeker, je zult je er niet snel vervelen.

Voor meer informatie over het Chateau de la Poste en om een kamer te boeken ga je naar de site.

Heb jij wel eens in een kasteel geslapen?

Ook lezen:

24 comments

Rowan 12 maart 2017 - 9:04 pm

Ik ben gek op kastelen, overnachten in een kasteel staat dus stiekem op mijn bucketlist! Heel erg leuk om te zien en lezen hoe het jullie is bevallen.

Reply
elisavandersluis 13 maart 2017 - 11:39 pm

Dank je Rowan 🙂 Ik kan je het zeker aanraden, doordeweeks is het trouwens ook niet zo heel duur. Goed te betalen voor even tussendoor 🙂

Reply
Narelle | wegvanhetnoorden.nl 13 maart 2017 - 8:59 am

Wauw, ziet er mooi uit zeg! Van buiten heel mysterieus, van binnen super leuk ingericht! Leuk om te lezen 🙂

Reply
elisavandersluis 13 maart 2017 - 11:40 pm

Ik had precies hetzelfde. Van buiten dacht ik vooral “wauw wat authentiek en mysterieus”en van binnen is het heel modern, zonder charmes te verliezen. Een hele fijne combi 🙂

Reply
Eva - OmniTraveler.nl 13 maart 2017 - 9:11 am

Hi Lies/Elisa, per toeval ontdekte ik je site. Ik ben een enorme Belgiëfan. Deze zomer spendeerde ik nog een aantal dagen in de Ardennen, als ik had geweten dat ik ook in zo’n fantastisch kasteel had kunnen overnachten, was ik nog wat langer gebleven.
(Dat laagje sneeuw op je foto’s maakt het extra bijzonder)

Reply
elisavandersluis 13 maart 2017 - 11:41 pm

Wat leuk dat je mijn site hebt ontdekt en dat je ook een Belgiëfan bent. Ik ben dol op België, dit jaar staat Brugge nog op de planning 🙂 Ik kan je alleen maar aanraden om heel snel weer eens terug te gaan en dan 1 of 2 nachtjes in dit kasteel te slapen. Het is zo leuk!

Reply
Niels 13 maart 2017 - 11:30 am

Mooi kasteel! En inderdaad een mooie uitvalsbasis om de ardennen te ontdekken. Alweer een tijdje geleden dat ik in die regio was maar als ik de fotos zie zou ik graag eens terug willen. Het is ook een unieke lokatie om te verblijven en ook dat kan ik altijd goed waarderen. Even iets anders dan een 13 in eem dozijn overnachting.

Reply
elisavandersluis 13 maart 2017 - 11:43 pm

Dat is het absoluut, ideale ligging ook. Het is echt weer eens iets anders dan het gemiddelde hotel, daar hou ik wel van 🙂 Ik ben echt fan van de Ardennen, dus begrijp heel goed dat je nog eens terug wilt. Ik zeg doen 😀

Reply
Marieke 13 maart 2017 - 11:55 am

Wow, dat ziet er mooi uit!!! Ik ben eigenlijk nog nooit in de Ardennen geweest (erg eigenlijk!) én heb nog nooit in een kasteel overnacht. Misschien moet ik toch maar eens een bezoekje gaan brengen :D.

Reply
elisavandersluis 13 maart 2017 - 11:44 pm

Ohhh dan zou je echt een keertje een kijkje moeten nemen, het is er zo waanzinnig mooi. Ieder seizoen is geschikt, er valt altijd wel iets te zien en te beleven. Zeker doen 🙂

Reply
Esther 13 maart 2017 - 3:04 pm

Dat ziet er heel mooi uit. Ik heb zelf nog nooit in een kasteel geslapen volgens mij, maar het lijkt mij wel bijzonder om eens te doen. Wat een mooi interieur ook! En de ligging in de Ardennen is altijd goed.

Reply
elisavandersluis 13 maart 2017 - 11:48 pm

Het interieur verbaasde mij echt, ik had een beetje een ouderwetse inrichting verwacht. Als je een keer in een kasteel wit slapen kan ik je dit zeker aanbevelen: het is niet heel duur en in de omgeving zijn onwijs veel leuke dingen te doen 🙂

Reply
Rachel 13 maart 2017 - 3:43 pm

wauw hoe tof!?

Reply
elisavandersluis 13 maart 2017 - 11:48 pm

Gaaf he 🙂 Vond het ook super! Was trouwens een kadootje voor mijn vriend zijn verjaardag 🙂

Reply
Jenny - IkReis 15 maart 2017 - 6:17 pm

Wat een sprookjesachtige plek! Ik ga in mei naar de Ardennen/Zuid-België en ik heb er heel veel zin in.

Reply
elisavandersluis 19 maart 2017 - 12:21 am

Leuk! Dat gaat je zeker bevallen. Als je nog wat tips wilt, laat het me even weten. Ben er al een keer of 10 geweest inmiddels 😉

Reply
Gabriëlle~ GlobeGirl 17 maart 2017 - 11:48 pm

Jeeetje wat gaaf! De Ardennen zijn zo dichtbij maar toch ook zo ver weg. Het is een stukje Europa wat ik echt prachtig vind. Dit is echt bijzonder overnachten inderdaad, jaloers!!

Reply
elisavandersluis 19 maart 2017 - 12:34 am

Ja, dit was echt heel tof. En niet eens heel gek duur. Had het voor mijn vriend zijn verjaardag geboekt en het was meer dan geslaagd. Dus ik zeg doen! 🙂

Reply
Sheila 19 maart 2017 - 11:19 am

Ik ben gek op de Ardennen. Mijn vriend verraste me eens met een kasteelovernachting. Zo bijzonder blijft dat. En het past zo mooi bij de locatie daar. Deze ga ik onthouden!

Reply
Elisa van der Sluis 19 maart 2017 - 11:25 pm

Wat een leuke verrassing! Ik ben ook echt dol op de Ardennen, dat gaat nooit vervelen 🙂

Reply
Nanouk 21 maart 2017 - 10:12 pm

Wat een chique hotel zeg! Nice! En in zo’n kasteel is natuurlijk extra bijzonder. Dat kleine plaatsje Durbuy staat nog op m’n lijstje. Als we niet met de caravan zouden rondreizen, was een overnachting in dit kasteel erg leuk geweest!

Reply
Elisa van der Sluis 21 maart 2017 - 11:09 pm

Dat was het zeker! Grappig dat je het zeg, toen wij er waren stond er een caravan met Nederlands kenteken op de parkeerplaats. Die waren de caravan misschien even zat? Lijkt mij trouwens wel tof om er met een caravan op uit te trekken. Durbuy is trouwens heel leuk, maar raad ik je aan om buiten het hoogseizoen te bezoeken (maar ja, wat niet?)

Reply
Resaarcle 4 april 2017 - 7:18 pm

Onze 4-jarige dochter is helemaal into prinsessen en kastelen, dus misschien is dit wel eens een leuke verrassing!

Reply
Elisa van der Sluis 5 april 2017 - 9:35 am

O dan is dit zeker leuk!! Valt qua prijs ook wel mee voor een nachtje, vooral doordeweeks.

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More