Home ReisinspiratieBijzonder overnachten Bijzonder overnachten: Zulu Nyala Heritage Safari Lodge

Bijzonder overnachten: Zulu Nyala Heritage Safari Lodge

by Elisa van der Sluis
Zulu Nyala Heritage Safari Lodge

Tijdens onze reis door Zuid-Afrika en Swaziland hebben wij op een aantal hele mooie plekken mogen overnachten. Daar hoorden dito accomodaties bij. Zo sliepen we in een rondawel in de buurt van Johannesburg, in een tented camp in het Krugerpark en in een hotel in the middle of nowhere in Drakensbergen. Één van de fijnste overnachtingen was tegen het einde van onze reis in het Zulu Nyala Heritage Lodge. In dit artikel vertel ik je waarom juist dit zo’n bijzondere plek was om te overnachten.

Over de Zulu Nyala Heritage Safari Lodge

De lodge stamt uit 1940 en was van oorsprong een pitstop voor reizigers tussen Maputo en Durban. Tijden veranderen natuurlijk en tegenwoordig is de lodge vooral een uitvalplek reizigers die op zoek willen naar wildlife in het nabij gelegen Hluhluwe Imfolozi Park. Het park grenst ook aan een Zulu cutural village. Dit is vooral leuk als je meer te weten wilt komen over de unieke cultuur van de oudste bewoners van Zuid-Afrika.

Bij de receptie kan je diverse excursies in de omgeving boeken. De kamers in de lodge zijn bijzonder fijn en van alle gemakken voorzien, mooi en goed onderhouden. De badkamer hier was één van de meest luxueuze die we hadden tijdens onze reis. Deze was voorzien van een bad, douchecabine en dubbele wasbak. Het is eigenlijk maar goed dat we hier tegen het einde van de reis overnachtten, anders waren we direct verpest geweest.

zulu-nyala-heritage-safari-lodge-3

zulu-nyala-heritage-safari-lodge-1

zulu-nyala-heritage-safari-lodge-2

Wat maakt deze accommodatie zo bijzonder?

Als je in de Zulu Nyala Heritage Safari Lodge overnacht moet je niet vreemd opkijken als er ’s ochtends een zebra of een nyala voor de deur staat. Het park grenst aan het Hluhluwe Imfolozi Park. Hoewel er een hek is, weten een aantal dieren zonder moeite de lodge te vinden. Er is een pad aangelegd dat een stukje het park in leidt. Hier spot je regelmatig aapjes, zebra’s, nyala’s en andere diersoorten.

zulu-nyala-heritage-safari-lodge-4

zulu-nyala-heritage-safari-lodge-6

De Zulu Nyala Heritage Safari Lodge. Ik vond het een ontzettend fijne accommodatie om bij te komen van een paar hele gave en drukke dagen. Om ’s avonds in slaap te vallen in een heerlijk bed. Om ’s ochtends wakker te worden en te genieten van het wildlife dat even op visite kwam. En om vervolgens weer op avontuur te gaan.

Voor meer informatie over de lodge, alle excursies die je er kunt boeken en de omgeving ga je naar de site.

Zou jij hier willen overnachten tijdens een reis door Zuid-Afrika?

Ook lezen:

10 comments

Stéphanie 26 september 2016 - 11:28 am

Dit is inderdaad een hele fijne plek om je reis mee af te sluiten. Je kunt beter eindigen met luxe dan ermee beginnen. De ligging van deze lodge lijkt mij ook geweldig als ik je foto’s mag geloven. Niets is gaver dan omringd te zijn door zoveel wilde dieren!

Reply
elisavandersluis 26 september 2016 - 2:17 pm

Ja heerlijk om zo te eindigen. Dit was het 1 na laatste, de laatste was net zo goed eigenlijk. De ligging is echt geweldig en maakt het zo bijzonder, je ben echt omringd door de natuur 🙂

Reply
Mariëlle - ATB 26 september 2016 - 8:48 pm

Wauw wat een prachtige plek en foto’s! Lijkt me super tof om daar te overnachten.

Reply
elisavandersluis 26 september 2016 - 9:52 pm

Dank je wel! Het is echt een geweldig fijne lodge, super om zo wakker te worden.

Reply
Anna 27 september 2016 - 8:52 am

Mooie foto’s! Dit lijkt me echt leuk om een keer te doen!

Reply
elisavandersluis 28 september 2016 - 1:09 pm

Dank je wel!:-)

Reply
Niels 3 oktober 2016 - 7:08 pm

Als ik zo alle blogs over Zuid-Afrika voor bij zie komen krijg ik er steeds meer zin in. Nog even wachten en dan vliegen we ook die kant op. Mooie locatie, ik ben benieuwd of onze onderkomens ook zo gaan meevallen 😉

Reply
elisavandersluis 3 oktober 2016 - 10:59 pm

Jullie gaan ook bijna, zo leuk! Dit was wel één van de fijnste accomodaties, al viel het tented camp mij ook alles mee. Had het allemaal wat primitiever verwacht, maar dat valt echt hartstikke mee. Was eigenlijk best wel luxe en totaal niet duur (ook belangrijk) 🙂

Reply
Marcella 16 oktober 2016 - 8:53 pm

Wat gaaf, een zebra voor je neus ‘s ochtend. Klinkt best cool!!

Reply
elisavandersluis 21 oktober 2016 - 3:12 pm

Je bent in mijn spam terecht gekomen, wat vaag! Zie je bericht nu pas 🙁 Maar was inderdaad heel gaaf!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More