Home TipsPersoonlijk Blogverjaardag! 3 jaar Lies rond de wereld

Blogverjaardag! 3 jaar Lies rond de wereld

by Elisa van der Sluis
Lies rond de wereld

Wow, mijn blog bestaat alweer 3 jaar! Dat had ik niet verwacht toen ik 3 jaar geleden “even iets uit wilde proberen”. Net als ieder jaar blik ik op deze dag even terug op het afgelopen blogjaar en vertel ik je wat je het komende jaar kan verwachten op Lies rond de wereld.

Het afgelopen jaar op Lies rond de wereld

In het overzicht van vorig jaar vertelde ik je al dat ik mij meer zou gaan focussen op natuur, wildlife en historische steden. Dit zijn immers de dingen waar ik het liefste over schrijf en daar is niets aan veranderd. Het afgelopen jaar vertelde ik je uitgebreid over steden als Boedapest en Tallinn, maar ook qua natuur & wildlife viel er genoeg te vertellen. Zo schreef ik een complete reisgids over het Kruger National Park en Chobe National Park. Ook zette ik met een aantal andere reisbloggers de 12 beste plekken om wildlife te spotten op een rij. Deze artikelen worden eigenlijk allemaal goed ontvangen, ontzettend leuk!

Toch veranderde er ook een paar dingen. Zo heb ik mijn homepage gewijzigd, waardoor ik hoop dat het navigeren op mijn site een stuk makkelijker gaat en alles wat overzichtelijker is geworden. Ook heb ik hard gewerkt aan het verbeteren van de snelheid van de site.  Ik ben er in elk geval blij mee, maar mocht je iets missen: laat het weten!

Een tweede verandering is dat ik geen maandoverzicht meer plaats. In eerste instantie kwam dat omdat ik tijdens mijn burn out mijn maand vrij kort kon samenvatten (het was kak). Toen ik ze later in het jaar toch weer plaatste merkte ik dat ze minder gelezen werden. Dit zou met een overkill te maken kunnen hebben, gezien zo’n beetje elke blogger een maandoverzicht plaatst of mijn maandoverzicht was gewoon saai. Hoe dan ook, tegenwoordig plaats ik liever van tijd tot tijd een persoonlijke update. Geen verplicht verhaaltje omdat het moet, maar iets over mijzelf omdat ik het wil. Deze worden wel goed gelezen, dus blijkbaar vinden jullie dit ook een stuk leuker!

Viru bog trail

Lies rond de wereld in cijfers

Het afgelopen jaar plaatste ik minder blogs dan voorgaande jaren en ook op social media was ik minder actief. Dat heeft mij op Instagram in totaal 100 volgers gekost en ook op Twitter groeide ik slechts van 600 naar 700 volgers. Dat is ook niet erg, ik ben allang blij dat er heel veel mensen wel bleven hangen! Facebook groeide wel, daar ging ik van 475 naar 700 volgers. Geen explosieve groei, maar toch nog steeds groei en dus ben ik tevreden.

Ook begon ik het afgelopen jaar met Pinterest en daar ben ik heel blij mee. Ik vind het leuk om te knutselen aan nieuwe pins en word er ook steeds handiger in. Inmiddels krijg ik van alle social media mijn meeste verkeer binnen via Pinterest. Daarnaast vind ik het zelf ook gewoon een superhandig medium om blogartikelen en ideeën op te slaan. Gebruik jij Pinterest al? Hier vind je mijn Pinterest pagina!

En dan de cijfers van liesronddewereld.nl. Daar was gelukkig helemaal niet te merken dat ik minder ben gaan bloggen. Vorig jaar werd mijn site ongeveer 39.000 keer bezocht door zo’n 12.000 unieke bezoekers. Dit jaar werd mijn site ruim 80.000 keer bezocht door zo’n 30.000 bezoekers! De laatste maand tikte ik zelfs de 5000 unieke bezoekers per maand aan. Een mijlpaal waar ik heel erg blij mee ben. Wie weet wat dit jaar gaat brengen!

Dit kan je het komende jaar verwachten

Dit jaar komen er weer een hoop leuke artikelen aan. Zo heb ik je nog genoeg te vertellen over Estland en Florida, maar er staan ook een aantal toffe nieuwe bestemmingen op de agenda. In mijn vooruitblik op 2019 vertelde ik je daar al uitgebreid over, maar mocht je het gemist hebben: eind februari vertrek ik voor ruim 3 weken naar Vietnam! Ook wil ik meer van ons eigen land verkennen en ga ik zeker weer een keertje naar België. Je hoeft immers niet altijd naar de andere van de wereld te reizen om mooie dingen te zien.

De frequentie waarmee mijn nieuwe blogs online komen blijft voorlopig wel op 1 keer per week. Dat komt omdat ik nog heel druk bezig op de achtergrond met het herzien van oude artikelen. Neem iets meer tijd in beslag dan ik vooraf dacht. Uiteindelijk wordt de kwaliteit van mijn totale site alleen maar beter en nemen de bezoekersaantallen toe, dus het is het waard.

En verder? Who knows! Je kunt nog zoveel plannen maken, maar uiteindelijk zijn het de onverwacht dingen die het vaak bijzonder maken. Ik hoop in elk geval dat ik volgend jaar rond deze tijd weer een overzicht kan plaatsen die net zo positief is als deze.

Voor nu wil ik je bedanken voor het volgen, het lezen van mijn blogs en alle leuke reacties. En mocht er iets zijn waar je graag meer over wilt weten: stuur me gerust een berichtje!

Ook lezen:

8 comments

Rowan 30 januari 2019 - 11:19 am

Gefeliciteerd met je blog verjaardag! Mooi overzicht zo. Ik zit er ook aan te denken om oude artikelen te verbeteren, maar dat lijkt mij inderdaad heel erg veel werk.

Reply
Elisa van der Sluis 6 februari 2019 - 11:33 pm

Dank je wel! En ja, het is heel veel werk, maar het is echt waard.

Reply
Anne - Ditisanne.nl 30 januari 2019 - 3:38 pm

Leuk, gefeliciteerd!! Mooie aantallen hoor…!
Toen ik vier jaar geleden begon met bloggen, had ik zelfs een ‘Dit is mijn week’… Maar ben daar wel heel snel mee gestopt want hoe vul je elke vrijdag een heel blog over een paar dagen? Tegenwoordig plaats ik maar eens per kwartaal een terugblik (Dit was mijn zomer, herfst etc.) en dat is meer dan genoeg vind ik zelf.

Ben je heel actief met je Facebookpagina? Ik heb niet zo gek veel volgers (ruim 100), maar ik doe er ook niets anders mee dan het plaatsen van mijn eigen blogs. Vind 700 dus echt superveel, maar wellicht doe jij er ook veel meer mee!

Reply
Elisa van der Sluis 6 februari 2019 - 11:34 pm

Dank je wel! Leuk idee om het per kwartaal te doen, dan heb je inderdaad ook veel meer te vertellen. Ik ben niet superactief op FB, denk dat ik gemiddeld 3 x per week iets plaats. Ook wel eens een ouder artikel. En tijdens het reizen probeer ik iedere dag iets te posten, merk dat mensen dat vooral erg leuk vinden.

Reply
Sherry 30 januari 2019 - 5:55 pm

Van harte met je blog!!

Reply
Elisa van der Sluis 6 februari 2019 - 11:34 pm

Dank je wel!

Reply
Marjolein 30 januari 2019 - 6:51 pm

Gefeliciteerd! Wat een heerlijk begin van het jaar. En ook nog eens een fijne reis in het vooruitzicht. Veel plezier alvast!

Reply
Elisa van der Sluis 6 februari 2019 - 11:35 pm

Lief! Dank je!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More