Home ReisinspiratieReisfotografie De Blyde River Canyon in Zuid-Afrika in beeld

De Blyde River Canyon in Zuid-Afrika in beeld

by Elisa van der Sluis
Blyde river canyon in beeld

In Zuid-Afrika vind je tal van mooie natuurschatten en ongerepte plekken, maar de Blyde River Canyon is misschien wel de mooiste van allemaal. Het is ook niet voor niets mijn favoriete plek in dit toch al waanzinnig mooie land! Tijd om deze spectaculaire plek in beeld te brengen.

De Blyde River Canyon

De Blyde River Canyon, of Blyderivierspoort, is een kloof gelegen in de provincie Mpumalanga in het noorden van Zuid-Afrika. De kloof is maar liefst 26 kilometer lang en zo’n 800 meter diep. Daarmee is het de op twee na grootste canyon ter wereld! Enkel de Grand Canyon in de USA en Fish River Canyon in Namibië zijn groter. De kloof maakt deel uit van de noordelijke Drakensbergen en is een spectaculair natuurverschijnsel. De Blyde Rivier heeft hier door de eeuwen heen het bijzondere landschap gevormd. Rode rotswanden rijzen als enorme reuzen op boven de dalen, terwijl rivieren en beekjes door het opvallend groene landschap stromen.

Vanaf het bekendste uitkijkpunt, de Drie Rondavels, wordt je op een klaarlichte dag getrakteerd op een waanzinnig uitzicht over de kloof en de omgeving. Het uitkijkpunt dankt zijn naam aan de drie bergtoppen welke lijken op typisch Afrikaanse hutten. Dit is verreweg het beste uitzichtpunt over de Blyde River Canyon en wordt dan ook druk bezocht. Laat dat je niet weerhouden om er een kijkje te nemen. De meeste mensen lopen even naar het uitkijkpunt en vertrekken binnen een paar minuten. Het loont de moeite om even verder te kijken, vanaf de rotsplateaus heb je namelijk ook een prachtig uitzicht.

De Blyde River Canyon en het uitkijkpunt de Drie Rondavels maken deel uit van de zogeheten Panoramaroute. Een spectaculaire route met diverse bezienswaardigheden zoals Bourke’s Luck Potholes, God’s Window en Lisbon Falls. De route is een populaire stop tussen Johannesburg en het Kruger National Park. Overweeg ook om een kijkje te nemen bij Pilgrims Rest, een oud goudzoekerdorp waar de tijd stil lijkt te staan.

Ik kan nog wel even doorgaan over dit prachtige deel van Zuid-Afrika, maar ik kan het je beter laten zien. Dit is de Blyde River Canyon in beeld:

Blyderivierspoort 1

Blyderivierspoort 2

Blyde river Canyon 3

Blyde river Canyon 1

Blyde river Canyon 2

Blyderivierspoort 5

Blyderivierspoort 6

Blyderivierspoort 4

Blyderivierspoort 3

drie rondavels 1

drie rondavels 2

Blyderivierspoort 7

Ook lezen:

3 comments

Marcella 23 november 2018 - 12:27 pm

Prachtige plek, wat een natuur! Ja, rondreizen door Zuid-Afrika staat ook nog hooooog op mijn wishlist!

Reply
Ine & Tim 29 december 2018 - 4:35 pm

Welk deel van de wandelroute deed jij? En wat zou je aanraden?

Reply
Elisa van der Sluis 30 december 2018 - 12:04 pm

Er is niet echt een wandelroute bij het uitkijkpunt, maar je kan er een stukje de weg volgen en langs de plateaus lopen. Wel uitkijken, op sommige plekken staan verbodsborden 😉

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More