Home BestemmingenAfrikaNamibië Caprivi regio: een onontdekt stukje Namibië

Caprivi regio: een onontdekt stukje Namibië

by Elisa van der Sluis
Caprivi regio Namibie

De Caprivi regio, of Caprivi strip, is een 400 kilometer lange strook land in het noordoosten van Namibië. Over dit gebied hoor je doorgaans maar weinig andere reizigers, want veel mensen slaan dit stukje Namibië over. Wij niet, want wij reisden juist via deze strook van de Okavango Delta naar Chobe National Park.

Over de Caprivi regio

In Nambië is het doorgaans kurkdroog en dit is dan ook tekenend voor het overgrote deel van het landschap. De Caprivi regio vormt een fijne uitzondering en is eigenlijk een soort groene oase. Deze smalle landstrook in het noordoosten verbindt Namibië met Botswana, Zimbabwe, Angola en Zambia. Doorgaans slaan de meeste mensen deze regio over tijdens een rondreis Namibië, simpelweg omdat het niet op de route ligt. Zonde, want het is een bijzonder mooie regio, met een aantal mooie Nationale Parken. En die liggen ook nog eens vlak naast elkaar, ideaal als je veel wilde dieren wilt spotten.

Katima, de grootste plaats in de regio, wordt overigens wel veelvuldig bezocht. Deze plaats is namelijk een zeer populaire uitvalsbasis voor trips naar de beroemde Victoria Falls op de grens van Zimbabwe en Zambia. En hoewel deze plaats wel redelijk wat bezoekers verwelkomt, is het er nog steeds aanzienlijk rustiger dan in Livingstone (Zambia) en Vic Falls (Zimbabwe).

Namibie Caprivi strip

Van de Okavango Delta naar Chobe NP

Wij bezoeken de regio op doorreis naar Chobe National Park, vanuit de Okavango Delta. Wij overnachtten vrij ver in het noorden van de Okavango Delta en van daaruit is het simpelweg makkelijker om via de Caprivi strip naar Kasane te rijden. Zodra we de grens met Namibië oversteken bevinden we ons in de Caprivi regio. Het is direct duidelijk dat deze streek een heel ander uiterlijk heeft dan de rest van Namibië. Terwijl het land juist bekend staat om haar waanzinnig mooie woestijnen en droge vlaktes, is hier juist veel begroeiing te vinden. Wel reizen wij middenin het droge seizoen, waardoor veel planten en bomen kaal zijn, maar het is makkelijk om je in te beelden hoe groen en weelderig het hier in het natte seizoen is.

Uren achter elkaar rijden we door het bijzondere landschap. Soms zien we een groep dieren, zoals zebra’s en impala’s, maar we zien ook uren achter elkaar niets. Op een gegeven moment zien we een olifant langs de weg staan, waar we natuurlijk even voor stoppen om te kijken. Dan komt de verrassing: het blijkt een kleine kudde te zijn. Met jonkies! Hoe leuk is dat?

Namibie olifanten

Lunchen doen we ergens middenin de regio, langs de kant van de weg. Dat blijkt geen goed idee te zijn als we merken dat er plots wel heel veel bijen om ons heen blijven hangen. We kijken omhoog en zien dat onze lunchplek zich recht onder een bijenkorf bevindt. Geen goed idee. We pakken alles rustig weer in en willen in de truck stappen, wanneer de bijen ineens agressief worden. De een na de ander wordt gestoken en zelfs wanneer we al lang en breed in de truck zitten blijven de bijen zich tegen de ramen storten. Ik heb wel eens op betere plekken gegeten…

Namibie

Wat is er te doen in de Caprivi regio?

  • Een safari in het Khaudom Game Reserve. Hier hebben wij een hele tijd rond gereden en we zijn geen enkele andere auto tegengekomen. Waar vind je dat nog?
  • Bezoek Victoria Falls vanuit Katima. Een leuk een gezellig plaatsje in de strip, die nog aanzienlijk minder bezocht wordt als andere plaatsen rondom de watervallen.
  • Bezoek Lake Oponono. In dit gebied zie je vooral kort na een hevige regenbui veel verschillende soorten vogels.
  • Bezoek 1 van de Nationale Parken in de regio, zoals Bwabwata NP of Mudumu National Park. Ook hier zul je waarschijnlijk maar weinig andere toeristen tegenkomen.
  • Reis door naar Kasane (Botswana) en bezoek hier 1 van de beroemdste wildparken van Afrika: het Chobe National Park. Je zult versteld staan van de grote aantallen olifanten die je er tegenkomt.

Ook lezen:

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More