Home BestemmingenAfrikaBotswana Chobe National Park: de wildlife hotspot van Botswana in beeld

Chobe National Park: de wildlife hotspot van Botswana in beeld

by Elisa van der Sluis
Chobe National Park wildlife hotspot van Botswana

Chobe National Park in Botswana staat bekend als 1 van de beste plekken ter wereld om wildlife te spotten. Het is dan ook het populairste wildpark in Botswana en wordt jaarlijks druk bezocht. Chobe biedt een mooie diversiteit aan zowel natuur als dieren en was dan ook 1 van de hoogtepunten tijdens onze reis door zuidelijk Afrika. Tijd om dit prachtige park in beeld te brengen.

Op safari in Chobe NP

Hobbelend in de jeep rijden we over een zandweg op zoek naar dieren. Dorpen, steden en asvaltwegen hebben plaats gemaakt voor bomen, struiken en zand. Het park staat bekend om de enorme populatie aan olifanten, de grootste ter wereld. Het zijn er maar liefst meer dan 50.000! Overal zijn sporen van olifanten zichtbaar. Bomen zijn omver flink gehavend en omver geduwd, soms staat slechts nog een deel van de stam overeind. Dit is hét gebied van de Afrikaanse olifant. Waar hij heer en meester is. Het duurt dan ook niet lang voor we de eerste groep olifanten zien, mijn hart maakt direct een vreugdesprongetje. Olifanten zijn mijn favoriete dieren en ik kan eindeloos naar ze kijken. Ze zijn gevoelig, zorgen voor elkaar, zijn trouw, loyaal en ontzettend slim.

Naast olifanten leven er nog talloze andere dieren in Chobe National Park. De Big 5 komt er voor, maar ook bijvoorbeeld zebra’s, giraffen en diverse antilopesoorten. Vanuit de jeep turen we in de verte. Echt zoeken is niet nodig, overal zijn dieren. Een kleine groep zebra’s bekijkt ons nieuwsgierig en even verderop ligt een groepje leeuwinnen geduldig te wachten tot de zon ondergaat. We zien grote groepen olifanten, maar ook buffels en kudu’s.

Tegen de avond stappen we aan boord van een klein bootje die ons meeneemt het water op. De zonsondergang is prachtig, de dieren nog mooier. Olifanten zijn overal. Ze steken de rivier over en lopen rustig langs de oever. Bavianen spelen met elkaar en een krokodil duikt plots op naast onze boot. Al dobberend op het water kijken we om ons heen, genieten en stralen. Dit is Chobe National Park. Dit is dé wildlife hotspot van Botswana.

Chobe gamedrive 1

Chobe gamedrive 2

Chobe gamedrive 3

Chobe gamedrive 4

Chobe gamedrive 5

Chobe gamedrive 6

Chobe gamedrive 7

Chobe gamedrive 8

Chobe gamedrive 9

Chobe gamedrive 10

Chobe gamedrive 11

Chobe gamedrive 12

Chobe gamedrive 13

Chobe gamedrive 15

Chobe sunset cruise 1

Chobe sunset cruise 2

Chobe sunset cruise 3

Chobe sunset cruise 4

Chobe sunset cruise 5

Chobe sunset cruise 6

Chobe sunset cruise 7

Chobe sunset cruise 8

Chobe sunset cruise 9

Chobe sunset cruise 10

Ook lezen:

1 comment

Rowan 25 mei 2018 - 8:45 am

Chobe staat echt hoog op mijn bucketlist, lijkt mij zo’n bijzonder park. Mooie foto’s heb je gemaakt, die met dat avondzonnetje zijn echt magisch!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More