Home BestemmingenEuropaEngeland Citytrip naar Londen met de boot

Citytrip naar Londen met de boot

by Elisa van der Sluis
Londen met de boot

Een citytrip naar Londen stond al heel lang op mijn bucketlist, maar het kwam er telkens niet van. Toen ik eerder dit jaar een goedkoop tripje met de boot incl. bustransfer tegenkwam besloot ik dat het toch echt eens tijd werd om gewoon te gaan. Moeders besloot gezellig mee te gaan en zo was het tweede moeder-dochter weekend op rij een feit.

Vanuit Hoek van Holland vertrokken we met Stena Line richting Harwich. We besloten om aan boord een hapje te gaan eten en dat beviel prima! Daarna moest er natuurlijk een wijntje gedronken worden in één van de bars aan boord. Met de boot reizen vind ik echt 1 van de meest relaxte manieren om van a naar b te gaan. Heerlijk genieten aan boord van een hapje en een drankje, uitkijken over zee, heerlijk! Uiteindelijk besloten we veel te laat naar onze hut te gaan, met als gevolg dat ik de rit van Harwich naar Londen de volgende dag niet helemaal heb meegekregen. Ik kwam in elk geval goed uitgerust in Londen aan.

Citytrip naar Londen

Een citytrip naar Londen staat natuurlijk garant voor veel mooie bezienswaardigheden, toffe winkelstraten en gezellige wijken met dito pubs. Genoeg te doen dus en ik was dan ook erg blij met de travelcard die ik vooraf had gekocht. Zo konden we gemakkelijk en voor een vaste prijs met de underground door Londen touren. Ideaal! Onze eerste stop: Buckingham Palace. Als je naar Londen gaat, dan moet je natuurlijk de wisseling van de wacht gezien hebben. Heel veel Engelser dan dit wordt het volgens mij niet. Ondanks de drukte was het erg leuk om een keer mee te maken.

wisseling van de wacht 2

Om de hoek bij het Guards Museum bleek nog een speciale ceremonie plaats te vinden ter nagedachtenis van gesneuvelden tijdens de twee Wereldoorlogen. De plechtigheid werd door verschillende Britse en Belgische autoriteiten bijgewoond en er waren ook een aantal veteranen aanwezig. Heel mooi om te zien, vooral toen de oude veteranen langs de jonge militairen liepen en begonnen te applaudisseren als blijk van dank.

wisseling wacht

Ook de rest van het weekend stond bol van de toeristische activiteiten. Zo maakten we een korte stadswandeling waar we via het mooie St. James Park naar Westminster Abbey, de Big Ben en de Big Eye wandelden. Met name van Westminster Abbey was ik erg onder de indruk. De in gotische stijl gebouwde kerk is werkelijk prachtig om te zien. En ja, bij de wereldberoemde Big Ben moest ik natuurlijk wel even stil staan.

Westminster

Vervolgens bezochten we de Tower of London, het beroemde gebouwencomplex dat vroeger onder andere dienst deed als fort, koninklijk paleis en staatsgevangenis. Een behoorlijk complex, waar ik erg van onder de indruk was. Geweldig om rond te wandelen en je even terug in de middeleeuwen te wanen. De geschiedenis van dit gebouw is op zijn minst indrukwekkend te noemen. Een must see voor geschiedenisliefhebbers!

Typisch Londen

Een bezoekje aan Oxford Street mocht ook niet ontbreken. Leuk om te shoppen, maar het was zo druk dat we halverwege besloten om uitgebreid shoppen voor een andere keer bewaren. Ook het oer-Engelse Fish and Chips en een foto bij een Engelse telefooncel mochten natuurlijk niet ontbreken. Tot slot brachten we nog een bezoek aan Hyde Park. Een waanzinnig groen park, waar het ook nog eens barst van de schattige eekhoorntjes. Heerlijk om rond te wandelen en mag echt niet ontbreken tijdens een citytrip naar Londen. Het weer was prachtig, de sfeer goed en Londen geweldig!

telefooncel Londen

Hyde Park londen

Bijna de boot gemist

Op de terugweg waren er helaas twee personen verdwaald en dus te laat voor de bustransfer. Kan gebeuren natuurlijk, maar nadat de twee arriveerden volgde er een soort dollemansrit richting Harwich. Ik ben echt niet snel bang, maar voelde me nou ook niet bepaald lekker toen we met hoge snelheid richting de haven scheurde. Vervolgens kwamen we een kwartier voor de check-in sloot aan. Goed op tijd nog zou je denken. Tot de douanier besloot dat het wel leuk zou zijn om iedereen, maar dan ook echt iedereen (een man of 50) nog even uitgebreid te gaan checken.

Ik zag het ondertussen later en later worden. Ik was al aan het verzinnen hoe ik op een leuke manier tegen mijn baas zou vertellen dat ik er maandag niet zou zijn. Exact op het moment dat de check-in sloot mochten we dan toch eindelijk aan boord. De bus stond nog niet geparkeerd of de laadklep ging al dicht en de boot vetrok. Dat scheelde niet veel. Even later zaten we wederom met een wijntje (even bijkomen) aan de bar en konden we terug kijken op een fantastisch weekend in Londen.

Heb jij al eens een citytrip naar Londen met de boot gedaan? Wat was jouw favoriete bezienswaardigheid?

Ook lezen:

10 comments

Sabine 21 juli 2016 - 2:50 pm

Leuk Londen! Het is al lang geleden dat ik daar ben geweest, maar wil graag terug! De wisseling van de wacht bijvoorbeeld heb ik toen gemist. Maar sowieso vind ik heel Londen geweldig eigenlijk! Gelukkig hebben jullie nog net de boot gehaald 🙂

Reply
elisavandersluis 21 juli 2016 - 8:01 pm

Was echt super! Ik was er nog nooit geweest, maar het is heel goed bevallen! Wisseling van de wacht is wel echt iets wat je ooit een keer moet zien, wel echt een dingetje zeg maar. Ja dat we de boot nog haalden was ik ook heel blij om hahaha

Reply
Rowan 22 juli 2016 - 8:23 am

Wat een heerlijk weekend! Jullie hebben zoveel leuke dingen gedaan! Ik vind Londen echt geweldig, wat een heerlijke stad!

Reply
elisavandersluis 22 juli 2016 - 2:11 pm

Ik vond Londen ook echt geweldig! Zoveel te doen en te zien, echt leuk. Wil ook echt nog een keer terug hihi

Reply
Narelle | wegvanhetnoorden.nl 22 juli 2016 - 2:29 pm

Ziet eruit als een heerlijk weekend! En wat leuk, met je moeder! Londen is zo’n heerlijke stad. Je hebt het volgens mij goed gepland wat betreft de wisselkoersen 😉

Reply
elisavandersluis 22 juli 2016 - 11:16 pm

Haha dat was geheel toevallig, stond al een poosje gepland. Maar wel erg fijn 😉 Was echt een leuk weekend!

Reply
Stéphanie 24 juli 2016 - 8:28 am

Wat hebben jullie veel gezien in een weekend tijd, erg leuk! Lekker de toerist uithangen samen met je moeder. En dat eekhoorntje is echt schattig. Ik vind dieren altijd zo leuk 🙂 Ik ben alleen op Heathrow geweest en heb London vanuit het vliegtuig gezien maar dat telt niet. Ik wil er ooit nog eens heen maar het is er nog niet van gekomen.

Reply
elisavandersluis 24 juli 2016 - 1:07 pm

Zet iets met 4 poten en een vacht in mijn buurt en ik ben gelukkig hihi. Ja we hebben echt onwijs veel gedaan, mijn voetjes zijn nog herstellende ;-). Je moet echt eens gaan, supergave stad!

Reply
Marcella 15 augustus 2016 - 2:20 pm

Leuk dat je in Londen was! Ik was er in 2000, dus wil er zeker eens naar terug! Was al aan het kijken of we er Oud & Nieuw kunnen vieren, maar dat is een beetje te gek qua prijzen voor overnachtingen.. Jeetje!

Reply
elisavandersluis 15 augustus 2016 - 5:45 pm

Ja niet te betalen hé, had ook zitten spieken maar mijn hemel wat duur! Dan maar gewoon in de tuin 😉

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More