Home BestemmingenEuropaItalië Cruise: hoppen langs de highlights van Rome

Cruise: hoppen langs de highlights van Rome

by Elisa van der Sluis
highlights van Rome

Een cruise door de Middellandse zee staat garant voor een bezoek aan mooie culturele bestemmingen of bruisende badplaatsen. Zo nam ons schip ons mee naar de haven van Civitavecchia. Dit was dé kans voor een dagje hoppen langs de highlights van Rome!

Rome. De eeuwige stad en als je het mij vraagt 1 van de meest indrukwekkende plekken ter wereld om te bezoeken. Natuurlijk is een stad als Rome met haar talloze bezienswaardigheden, veel te groot om in een dag te bezoeken. Echter, met een beetje planning, kun je toch aardig wat zien. Aan boord konden we vooraf kiezen uit een aantal tours onder begeleiding, maar we konden er ook voor kiezen om alleen op pad te gaan. Gezien we het leuker vinden om zelf op ontdekking te gaan kozen we voor het laatste. ’s Ochtends vroeg werden we door de bus afgezet naast het Colosseum, waar we aan het eind van de middag weer zouden worden opgehaald. Het begin van een leuke dag vol highlights in Rome!

Wandelen langs de beroemdste highlights van Rome

Pal naast het Colosseum stappen we uit de bus. Dit is het grootste amfitheater ooit gebouwd en het oogt erg imposant. Het heeft de tand des tijds behoorlijk goed doorstaan. Het Romeinse bouwwerk spreekt tot de verbeelding en geeft een mooi beeld van hoe het er hier ooit heeft uitgezien. We wandelen om het Colosseum heen, naar het Roman Forum. Buiten staan gigantisch lange wachtrijen bij beide bezienswaardigheden en we besluiten dan ook om niet aan te sluiten. Hoe indrukwekkend ook, ik heb weinig zin om een paar uur in een rij te staan. Dat komt ooit nog wel als we wat langer de tijd hebben.

Colosseum

Roman Forum

We wandelen verder in de richting van de Trevi Fontein. Onderweg komen we langs prachtige plekken, zoals het Piazza Venezia. Hier is het ook enorm chaotisch. Op dit plein komen namelijk 4 belangrijke wegen bij elkaar en een deel ligt ook nog opengebroken. Even later staan we voor de Trevi fontein. Ik heb hem al eens eerder mogen bewonderen, maar het blijft prachtig om te zien. Wat mijn betreft is dit 1 van de mooiste highlights van Rome. Een muntje gooi ik er deze keer niet in, ik heb zo’n vermoeden dat ik toch nog wel terugkom.

Piazza Venezia

Trevi Fontein

Via een aantal idyllisch ogende zijstraatjes, het welbekende Piazza Navona en het Pantheon wandelen we verder in de richting van het Vaticaan. Het is de donderdag voor Pasen en dat is heel goed te merken aan de drukte, ook hier zijn de rijen wederom enorm. We laten ons niet ontmoedigen en schieten wat foto’s, lopen een rondje over het plein en vergapen ons aan de mooie bouwwerken.

Pantheon

Rome zijstraat

Vaticaan Rome

Gezien we er een behoorlijke wandeling op hebben zitten en onze voelen aanvoelen alsof we recentelijk meegedaan hebben aan een wedstrijdje gloeiende kolen lopen besluiten we de bezienswaardigheden even te laten voor wat het is. We pakken een taxi terug richting het Colosseum en ploffen in 1 van de zijstraten neer op een terras. Pizza en cappuccino is tenslotte ook iets wat je echt op moet hebben in Italië!

Een dagje Rome: is het de moeite?

Daar kan ik heel kort over zijn: ja! Natuurlijk is het onmogelijk om alles te zien en zul je echt keuzen moeten maken. Maar als je de kans hebt en je bent in de buurt, waarom zou je het dan niet doen?
Wij vonden het heerlijk om een dagje rond te wandelen langs de vele bezienswaardigheden. Rome is net 1 groot openluchtmuseum! Wil je dingen van binnen bezichtigen, zoals het Vaticaan of het Colosseum, dan zul je er waarschijnlijk iets anders voor moeten laten. Probeer in dit geval ook of je van te voren al een kaartje kunt bemachtigen of een tour kunt boeken. Een dagje Rome is een hele leuke manier om kennis te maken met deze veelzijdige stad!

Tijdens onze cruise door de Middellandse zee bezochten we de steden Rome, Genoa, Marseille en Milaan. Stuk voor stuk steden die zeker een bezoek waard zijn. Cruises in dit gebied zijn er in verschillende types. Zo zijn er korte cruise, zoals deze, maar ook langere van 1 tot zelfs 3 weken. Onwijs tof als je meer van Europa wilt ontdekken en maar kort de tijd hebt.

Ook lezen:

5 comments

Shirley 23 april 2018 - 8:28 pm

Ik vind dat je veel gezien hebt in een dag. Alleen jammer dat je toch wat minder ijs en eten opkunt dan in een paar dagen, haha!

Reply
Rowan 24 april 2018 - 12:04 pm

Ik zou heel graag een keer naar Rome willen, het lijkt mij zo mooi daar. Gaaf om een dagje daar de sfeer te kunnen proeven. En het ziet er naaruit dat je toch nog veel mooie dingen hebt kunnen zien in 1 dag tijd.

Reply
Anita 25 april 2018 - 2:00 pm

Je hebt best veel gezien in een dagje. Ik vind Rome echt een geweldige stad en het lijkt me heerlijk om weer eens terug te gaan..al is het maar voor een dagje.

Reply
Marcella 13 mei 2018 - 2:35 pm

Een cruise als deze lijkt me echt onwijs leuk! Wij hebben al eens een stedentrip Rome gedaan, maar er een dagje terug komen lijkt me heel tof! De andere steden ken ik nog niet. Heb je wel genoeg tijd om een onbekende stad te ontdekken?

Reply
Elisa van der Sluis 13 mei 2018 - 11:51 pm

Ik vond het echt onwijs leuk, was voor mij de 2e keer. Ik vind een dag voor een stad als Marseille wel genoeg, voor Rome zeker niet. Maar ik zie het meer als een leuke kennismaking en inspiratie voor toekomstige tripjes ;-). Toen ik 8 dagen ging ben ik ook in Malta en Sicilië geweest, wil daar nog steeds naar terug maar het komt er maar niet van.

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More