Home BestemmingenAfrikaKaapverdië De mooiste stranden van Boa Vista, Kaapverdië

De mooiste stranden van Boa Vista, Kaapverdië

by Elisa van der Sluis
mooiste stranden van Boa Vista Kaapverdie

Uitgestrekte hagelwitte zandstranden die schitteren in de zon, de een nog mooier dan de ander en een prachtig azuurblauwe zee. De stranden van Boa Vista zijn fenomenaal. In 2 weken bezocht ik er zoveel mogelijk en zet mijn favorieten op een rij: dit zijn de mooiste stranden van Boa Vista.

De stranden van Boa Vista

Kaapverdië telt meerdere eilanden en je vind dan ook op ieder eiland wel een of meerdere prachtige stranden. Boa Vista is echter het eiland dat echt bekend staat om de schoonheid van haar stranden en er wordt zelfs gezegd dat je hier de mooiste stranden van heel Kaapverdië vind. Ben je een echte beachlover dan is dit dus het eiland voor jou! De kilometers lange hagelwitte stranden, de prachtige azuurblauwe zee en de bijna altijd aanwezige zeewind maken het een waar paradijs. Denk trouwens niet dat als je 1 strand hebt gezien, je ze allemaal hebt gezien. Ieder strand heeft haar eigen unieke kenmerken en schoonheid. Mede daarom heb ik mijn 5 favoriete stranden van Boa Vista voor je op een rij gezet.

Praia da Atalanta

Praia da Atalanta is wellicht het beroemdste strand van Boa Vista. Niet alleen vanwege het brede hagelwitte strand of de prachtige uitzichten zowel over zee als over het ruige binnenland. Hier ligt namelijk het roestige wrak van het Spaanse vrachtschip Cabo Santa Maria. Het schip liep op 1 september 1968 tegen de grond aan en ligt sindsdien net voor de kust. Hoewel het strand graag bezocht wordt door toeristen, is het er nooit echt druk.

Hoe je er komt: wij boekten een tour met een lokale gids naar het noorden van het eiland. Dit is gewoon ter plaatse te regelen via je hotel of via Boa Vista Official. Je kan er ook met een huurauto naartoe. Dan heb je wel echt een 4×4 nodig en de weg ernaartoe is vrij ruig.

Ook lezen: Het scheepswrak van Boa Vista

Praia de Atalanta stranden Boa Vista

Praia de Atalanta 2

Praia de Chaves

Aan de westkant van het eiland vind je Praia de Chaves. Een mooi en uitgerekt strand, met een paar kenmerkende hoge duinen. Vanaf die duinen heb je een fenomenaal uitzicht over de omgeving. In de verte kun je Sal Rei zien liggen en diverse andere stranden. Tsja, het eiland heet natuurlijk Boa Vista wat mooi zicht betekent en dat is niet voor niets. Door de zandduinen lijkt het hier alsof de woestijn direct overloopt in de oceaan. Een fantastisch gezicht.

Hoe je er komt: wandelend vanaf RIU Karamboa of RIU Palace richting het zuiden. Je ziet de grote zandduin in de verte liggen. Dit is ongeveer een uur lopen over het strand. Wij bezochten dit strand met een quad, maar jeeptours komen er ook. Deze zijn ter plaatse te boeken.

Praia de Chaves

Praia de Chaves 2

Praia de Santa Mónica

Van alle stranden van Boa Vista is dit zonder twijfel de allermooiste. Praia da Santa Mónica ligt in het zuidwesten van het eiland. Het is een oogverblindend wit zandstrand van zo’n 7 kilometer lang. Krabben rennen vanuit het prachtige azuurblauwe water over het strand. Er is in de directe omgeving geen bebouwing te vinden, het is dus nog helemaal puur natuur. Helaas gaat dit wel veranderen, want er komt zeer waarschijnlijk een resort in de toekomst. Snel bezoeken dus, zodat je het echte ongerepte Praia de Santa Mónica nog kan zien.

Hoe je er komt: Rij met een huurauto naar het zuiden en je komt vanzelf borden tegen. Het is wel een eindje off road rijden, zorg dat je een 4×4 hebt. Het makkelijkste is d.m.v. een tour die je ter plaatse kan regelen.

Ook lezen: schildpadden kijken onder de sterren in Kaapverdië

Praia de Santa Monica stranden Boa Vista

Praia de Santa Monica 2

Praia da Varandinha

Hoewel Praia de Santa Mónica echt prachtig is, is dit mijn favoriet. Ik hou namelijk van een wat ruigere kustlijn en dat is precies wat je hier vind. Ruige, puntige rotsen waar de zee genadeloos tegenaan klapt. Praia da Varandinha ligt ook in het zuidwesten van Boa Vista, in het verlengde van Santa Mónica. Een deel van dit strand is beschermd gebied, vanwege de schildpadden die er jaarlijks komen. Het deel bij de rotsen is toegankelijk. Er is tevens een grot, maar deze is bij hoog tij niet te bezoeken.

Hoe je er komt: wandelend vanaf Santa Mónica, maar zorg dan wel dat je het noorden van dit strand bezoekt. De meeste quad- en jeeptours doen dit strand ook aan.

Praia da Varandinha stranden Boa Vista

Praia da Varandinha 2

Praia Carlota

Een vrij onbekende, maar absoluut 1 van de mooiste stranden van Boa Vista: Praia Carlota. Dit strand ligt in het westen van het eiland, tussen Sal Rei en Praia das Dunas (waar je de hotels RIU Karamboa en Palace vind). Vanaf dit strand heb je een mooi uitzicht over zowel Sal Rei, als op Praia de Chaves. Ook vind je hier een kleine lagune die bij heel hoog water direct in verbinding met de oceaan staat. Een bijzonder mooi plekje.

Hoe je er komt: wandelend vanaf Sal Rei naar het zuiden. Dit is ongeveer 1 uur lopen. Vanaf RIU Karamboa en RIU Palace is het een kwartiertje richting Sal Rei. Je ziet op een gegeven moment rechts de lagune liggen. Een huurauto kun je niet in de buurt parkeren en tours komen hier niet.

Ook lezen: Ga je met je baby op vakantie? Hier vind de fijnste tips voor een bezoek aan Kaapverdië met baby.

Praia Carlota stranden Boa Vista

Praia Carlota 2

En, lijkt het je wat om 1 van deze stranden op Boa Vista te bezoeken?

Ook lezen:

2 comments

Rowan 25 september 2019 - 12:05 pm

Echt prachtig, die witte stranden in combinatie met dat heldere blauwe water. Hadden we dat in NL maar. Gaaf ook, dat schip dat op het strand ligt.

Reply
Elisa van der Sluis 9 oktober 2019 - 10:01 pm

Zo jammer inderdaad dat we zoiets niet hier hebben. Lijkt me heerlijk!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More