Home TipsPersoonlijk De Wildlife tag

De Wildlife tag

by Elisa van der Sluis

Voor wie mij al een poosje volgt is het inmiddels wel duidelijk: ik ben gek op dieren. Ik groeide op met dieren om mij heen, thuis hadden we onder andere twee honden, schildpadden, vissen en een kat. Inmiddels woon ik al een poosje samen met Liam en samen hebben we drie katten (Timon, Pumba en Ollie) en een konijn (Elvis). Tijdens onze reizen gaan we graag op zoek naar dieren in het wild. Toen ik de Wildlife tag van Marcella Molenaar voorbij zag komen moest ik hem wel invullen!

Welk wildlife heb je al gespot?

Lucht: Valk, uil, ijsvogel, malachiet ijsvogel, zuidelijke hoornraaf, parelhoen, egyptische gans, canadese gans, afrikaanse slangenhalsvogel, bijeneter, geelsnavelstok, hamerkop, ooievaar, Burchell spreeuw, Afrikaanse hoopoe, pelikaan, vorkstaartscharrelaar, zeearend, visarend, gier

Grond: Eekhoorn, grondeekhoorn, vos, olifant, leeuw, eland, luipaard, hyena, baviaan, nijlpaard, blauwaap, witte neushoorn, buffel, giraffe, wrattenzwijn, zebra, kudu, antilope, nyala, gnoe, bosbok, impala, steenbok, klipspringer, tokeh gekko, gewone gekko, mangoest, kameleon, haas, schildpad, varaan, blesbok, waterbok, roodkeelanolis, bruine anolis, groene boomslang, bruine huisslang, Schlegels wormslang

Water: Dolfijn, zeehond, krokodil, alligator en heel veel vissen tijdens het snorkelen op verschillende plekken.

Wat is het grootste wildlife wat je hebt gespot?

De Afrikaanse olifant. Dat is tegelijkertijd ook het grootste landdier ter wereld, dus die ga ik niet meer overtreffen. Ik zag deze gigant in verschillende wildlife parken tijdens onze reis door Zuid Afrika, zowel in groepen als alleen. Tijdens één van die ontmoetingen was er ook nog heel even een angstig momentje trouwens, toen een olifant uit een groep met veel jongen zich naar onze jeep draaide en woest met zijn oren begin te klapperen. Een waarschuwing om niet dichterbij te komen. Gelukkig liep het allemaal goed af. Eerder schreef ik al een blog over onze gamedrive in het Krugerpark.

IMG_0867Wat is het kleinste wildlife wat je hebt gespot

Dat zijn er twee, namelijk de grondeekhoorn en een kameleon. De grondeekhoorn spotte ik op diverse plekken in Canada en vind ik een onwijs leuk en schattig diertje om te zien. De kameleon spotte we in Zuid-Afrika, toen we er bijna over heen reden met onze minivan. Gelukkig stopte onze gids op tijd en konden we het diertje nog even snel bekijken. Ik wist hem ook nog half hangend uit de auto op de foto te krijgen, al is het niet mijn beste wildlifeshot.

kameleonMijn favoriete wildlife

Dat is een hele moeilijke vraag eigenlijk, ik kan gewoonweg niet kiezen. Voor wij naar Zuid-Afrika gingen hoopte ik zo dat we een paar dieren van de Big Five zouden zien. We zagen ze allemaal! Onwijs gaaf om mee te mogen maken, zeker als je dol bent op dieren. Maar, ik vind vossen ook ontzettend mooie dieren. In Canada spotte ik in Algonquin Provincial Park in de vroege ochtend een vos in een grasveld, met een versgevangen ontbijt in zijn bek! Dat was toch ook wel erg bijzonder om te zien.

Mijn meest bijzondere wildlife moment

Dat is toch wel het luipaard, mede omdat ze zo moeilijk te spotten zijn. Vaak liggen ze verstopt, hoog in een boom. Wij hadden echt onwijs veel mazzel, tijdens onze gamedrive lag er een luipaard in een boom vlak langs de weg. Minutenlang keken we naar het prachtige dier en maakten we volop foto’s, tot hij zich opstond en zich omdraaide. Hij had namelijk net een jakhals gevangen en die ging hij op zijn dooie gemak voor onze neus op liggen eten. Dit moment was bijna onwerkelijk en de ooh’s en aah’s vlogen je om de oren.

Luipaard 2

Wildlife wishlist

Hoewel we dus al aardig wat wilde dieren zijn tegengekomen tijdens onze reizen, blijven we hopen op meer. De volgende dieren zou ik nog heel graag in het wild willen zien:

– Een walvis lijkt me schitterend om in het wild te zien. Ik hoop in de toekomst nog eens een whale watching tour te gaan doen.

– Pinguïns vind ik onwijs leuke diertjes om te zien, dus die wil ik heel graag een keer in het wild tegen komen.

– Hoewel China mij niet erg trekt als reisbestemming, zou ik wel heel graag de panda willen zien. Mijn schoonouders zijn momenteel in China en gaan naar het pandareservaat in Chengdu. Lucky bastards!

– Ik zou maar wat graag een keer afreizen naar Costa Rica in de hoop daar luiaarden in het wild te spotten. Dat is tenminste ook een dier wat je op je gemak kan fotograferen, ze gaan niet zo snel.

– Als ik een koala zie smelt ik bijna, dus die zou ik ook maar wat graag een keertje zien.

– Als laatste zou ik heel graag een orka willen zien. Één van de twee zal toch wel lukken tijdens een whale watching tour?

Nu ben ik natuurlijk ook benieuwd welk wildlife jij bent tegengekomen tijdens je reizen. Als je de Wildlife tag ook overneemt, vergeet dan niet een linkje naar het reisblog van Marcella Molenaar toe te voegen!

Ook lezen:

10 comments

Bianca van der Sluis 16 oktober 2016 - 4:16 pm

erg mooi en wat betreft de walvissen misschien toch maar eens in februari naar Mexico gaan ( westkust ) 😀

Reply
elisavandersluis 16 oktober 2016 - 8:37 pm

Haha goeie tip! Zat eigenlijk een beetje richting IJsland te denken 🙂 iets kouder, wel mooi!

Reply
Marcella 16 oktober 2016 - 9:08 pm

Wat heb je onwijs veeeeeel mooie dieren gezien! Vooral de big five staat erg hoog op m’n wishlist. Als dierenliefhebber moet ik toch ook echt op gamedrive. Lijkt me zo bijzonder joh! Heb je die ritten vooraf al geregeld, vanuit Nederland?

Reply
elisavandersluis 21 oktober 2016 - 3:16 pm

Ja schrok er zelf ook van! Meeste was wel in Zuid Afrika hoor, heb het al vaker gezegd maar jij moet er zeker eens heen, zo gaaf en bijzonder. De gamedrives zijn steeds bij aankomst direct door onze gids vastgelegd. We hadden wel wat geluk daarmee, omdat we buiten het seizoen (winter) er waren. In de Zuid Afrikaanse zomer raad ik je zeker aan om eea van te voren vast te leggen om teleurstellingen te voorkomen.

Reply
Daphne | Travelshot.nl 16 oktober 2016 - 10:56 pm

Leuke tag 🙂 en wat een onwijze mazzel met het spotten van het luipaard en de prachtige foto die je hebt gemaakt ! In jouw wildlife wishlist kan ik mij ook wel vinden 🙂 …!

Reply
elisavandersluis 17 oktober 2016 - 10:07 am

Dank je! Vind die foto zo gaaf, denk er eigenlijk aan om hem thuis aan de muur te hangen 🙂 Al ben ik bang dat straks mijn hele woning vol hangt met reisfoto’s hihi. Ga je hem ook invullen?

Reply
Naomi 17 oktober 2016 - 9:18 am

Super leuke tag. Wat een leuke dieren heb jij al gespot. Mijn grootste droom is om ooit een orka in het echt te zien. Ik denk dat ik ga huilen als het ook gebeurd haha. Ik vind het zo’n waanzinnige dieren. Dus ja, een orka, een walvis of zelfs een haai. Allemaal even goed haha!

Reply
elisavandersluis 17 oktober 2016 - 10:06 am

Ja een orka of een walvis lijken mij ook zo mooi om in het wild te zien! En een koala, die zijn superschattig 🙂 Lijkt me waanzinnig!

Reply
Sabine 18 oktober 2016 - 4:54 pm

Wauw wat een hoop heb jij gezien!! Echt jaloers kan ik daar op worden. Ik ben ook echt gek van dieren, maar mijn lijstje is nog vrij klein. Wel olifanten gezien en het toppunt waren de potvissen en orka’s. Vooral die laatste vergeet ik nooit meer. Ook krokodillen gezien in het wild, en bavianen. Tijgers en leeuwen lijken me bijzonder om in het wild te zien. Moet echt eens naar Zuid Afrika 😀

Reply
elisavandersluis 18 oktober 2016 - 9:49 pm

Wauw heb je orka’s gezien? Dat wil ik zo graag, lijkt me super!!! Meeste was wel in Zuid Afrika hoor, dat was gewoon bizar. Als je veel wild wil zien is Zuid Afrika wel echt een aanrader! Heb op een gegeven moment maar een boekje gekocht waarop je kon afstrepen wat je had gezien, anders was het niet bij te houden ;-).

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More