Home BestemmingenAziëThailand De drijvende markt van Damnoen Saduak

De drijvende markt van Damnoen Saduak

by Elisa van der Sluis
drijvende markt

Het is één van die dingen die je gewoon gezien moet hebben als je in Thailand bent: een drijvende markt. Wij boekten vanuit Bangkok een excursie van een halve dag naar de drijvende markt in Damnoen Saduak, een plaatsje zo’n 100 kilometer buiten de hoofdstad.

De drijvende markt

Dagelijks dobberen op de drijvende markt van Damnoen Saduak talloze bootjes rond, overladen met souvenirs, groente en fruit. De locals bieden hier direct vanaf de bootjes hun koopwaar aan. Het geeft een authentiek sfeertje, vooral als je er vroeg bent en er nog maar weinig andere toeristen zijn.
SAM_1953

Op de markt voeren de bootjes af en aan. De één met een barbecue, zodat je onderweg van een sateetje kon genieten, anderen met souvenirs of vers fruit. Als je even dichterbij wilde kijken, gaf je een seintje en dan haalde de verkoper een haak tevoorschijn om jouw bootje wat dichterbij te trekken. Hier en daar was er even een opstopping, maar dat gaf een goed excuus om nog even bij dat ene hebbedingetje te kijken of om weer een ander stukje vers fruit uit te proberen. Het sfeertje op de markt was bijzonder gezellig.
SAM_1954

Op de kade vind je ook nog een aantal winkeltjes met allerlei eten en souvenirtjes. Dit is leuk om nog even doorheen te wandelen, maar persoonlijk vond ik het leuker om met een bootje langs de koopwaar te varen. Je kan op de kade ook nog even op een terrasje gaan zitten en gewoon kijken naar wat er allemaal voorbij komt dobberen. Er komt werkelijk van alles voorbij, ik keek in ieder geval mijn ogen uit.

damnoen-saduak-floating-market-546274_1280

Tip: ben je meerdere dagen in Bangkok? Overweeg dan ook een tour naar de brug over de Kwai rivier

Ook de Damnoen Saduak bezoeken?

De drijvende markt van Damnoen Saduak is één van de populairste drijvende markten van Thailand, dus dagelijks komen er busladingen vol toeristen. De meeste arriveren echter pas tegen het einde van de ochtend of begin van de middag. Zorg dus dat je de markt voor of na die tijd bezoekt. Persoonlijk vind ik het niet heel erg als een markt wat aan de drukke kant is, maar met busladingen vol kan het wel eens een beetje te worden. Vanuit Bangkok zijn er diverse tours naar de markt te boeken, maar check vooraf of zij de markt dus vroeg bezoeken of niet. Zo niet, dan kun je beter een met een taxi of openbaar vervoer. Op deze manier heb je alle tijd om rond te kijken.

Ook lezen:

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More