Home BestemmingenNoord AmerikaVerenigde Staten Everglades NP

Everglades NP

by Elisa van der Sluis

Tijdens mijn rondreis door Florida heb ik heel wat mooie plekken mogen ontdekken. Het meest bijzondere gebied vond ik toch wel de Everglades National Park.
De Everglades, ook wel bekend als “the Grass River”, is een subtropisch moeraslandschap in het zuiden van Florida. Het bestaat letterlijk uit kilometers en kilometers aan moeras, mangroven en water. Er is ook veel wildlife te vinden in het park. Van alligators en slangen, tot wasberen, schildpadden en prachtige vogels. Je kunt hier werkelijk van alles tegenkomen, dus de gemiddelde natuurfreak zal zich hier prima vermaken.

We reden door de Everglades via de Tamiami Trail langzaam aan in de richting van Key Largo. Voor deze rit besloten we een hele dag uit te trekken, zodat er voldoende tijd was om het park te verkennen. Op diverse plekken langs de weg zagen we alligators in het water liggen. Heel gaaf om te zien, maar toch kreeg ik er zo nu en dan een beetje de kriebels van en dan vooral als ze één van ons nauwlettend in de gaten hielden.

Met de auto zie je maar een beperkt deel van het park. Er zijn verschillende wandelroutes die je kunt doen, informatie over de routes kan je krijgen bij het Oasis Visitor Center. Het gebeurd nog wel eens dat sommige routes gesloten zijn wegens overstromingen.Wij besloten de Everglades op een meer spectaculaire manier te ontdekken: met een airboat! Deze tochten worden overal langs de Tamiami Trail aangeboden en duren ongeveer een uur.
Voor de tocht begon kregen we een koptelefoon om onze oren te beschermen tegen het lawaai, door de grote propeller die de boot aandrijft maakt hij namelijk nogal wat herrie. De tocht begon vrij rustig, maar al snel vlogen we als een speer door de uitgestrekte graslandschappen. Halverwege de tocht gingen we een stuk rustiger varen en op zoek naar wildlife. We hoefden niet langs te zoeken, de alligators lagen werkelijk overal. Handjes binnenboord houden dus!

Een paar praktische tips:

  • Insmeren met deet! Het park zit vol met muggen.
  • Trek luchtige kleding aan, liefst lange mouwen en een lange broek.
  • Ga je wandelen? Trek een paar stevige schoenen aan.
  • Doe je de airboattour? Houd je mond dicht, een gebit vol vliegen is niet charmant.

Een kort filmpje van mijn airboattour vind je hier: Filmpje Everglades airboattour

Ook lezen:

6 comments

Rowan - sillysis.nl 10 maart 2016 - 7:59 pm

Wat ontzettend gaaf zeg! Die krokodillen, lijkt me best spannend! haha.

Reply
elisavandersluis 10 maart 2016 - 11:47 pm

Ja is ook echt gaaf! Niet met je handjes in het water hihi 😉

Reply
stephanie 16 december 2016 - 1:55 pm

De everglades zien er mooi uit! Maar ik wist niet dat je DEET ook in Florida moest gebruiken haha
x

Reply
elisavandersluis 16 december 2016 - 2:20 pm

Dank je wel! Daar zou ik het wel doen haha. Ik was het vergeten moet ik eerlijk zeggen, ik zat werkelijk onder de muggenbulten. In de rest van Florida geen last van gehad.

Reply
Yvonne 18 december 2016 - 8:18 pm

Oe, kan me voorstellen dat je hier veel muggen hebt, met al dat water dat volgens mij nagenoeg stil staat. Prachtig gebied, erg mooie foto’s!!

Reply
elisavandersluis 19 december 2016 - 11:04 pm

Dank je wel, lief! Het stikte er echt van de muggen, werd compleet lek gestoken. Heb ik verder in FL nergens last van gehad eigenlijk, gelukkig maar.

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More