Home BestemmingenEuropaNederland Fotoblog: een dag in Utrecht

Fotoblog: een dag in Utrecht

by Elisa van der Sluis

Utrecht, er waren al flink wat jaartjes verstreken sinds mijn laatste bezoek. Terwijl het toch echt één van mijn favoriete steden in Nederland is. Het werd dus hoog tijd voor een nieuw bezoek en samen met moeders ging ik een dagje op pad. In dit fotoblog neem ik je even mee naar gezellig Utrecht!

Harry Potter Expo

We begonnen de dag bij de Harry Potter Expo in het Cinemec. Ik ben zo’n beetje opgegroeid met de boeken en films en ben dus best wel beetje fan. Toen ik hoorde dat je in Utrecht verschillende decors en rekwisieten kan bekijken die in de films zijn gebruikt, moest ik daar natuurlijk heen!

Bij de Harry Potter Expo wandel je langs verschillende bekende decors, zoals de leerlingenkamer van Griffoendor, klaslokalen, Hagrid’s hut en het Verboden Bos. Overal zijn rekwisieten uit de films te bekijken, zoals de vuurbeker, de relieken van de dood en natuurlijk heel veel kostuums. Als je er niks mee hebt zegt dit je natuurlijk helemaal niets, maar het is een feestje der herkenning voor iedere liefhebber van de films en boeken.

Tijd om Utrecht te (her)ontdekken

Na de Expo was tijd om de stad in te gaan. Vanuit Hoog Catharijne wandelden we het centrum in. Heerlijk om weer langs de grachten te wandelen! Ondanks de mindere voorspellingen, viel het weer ook reuze mee. Fijne meevaller dus!

Voor de lunch hadden we het idee om ergens langs de grachten een broodje te gaan eten. Na een tijdje te hebben rondgewandeld kwamen we echter een Grieks restaurantje tegen en besloten we dat gyros en souvlaki met rijst veel lekkerder was. Dat was genieten!

Vervolgens liepen we richting de Dom van Utrecht, de bekende gotische kerk in het midden van het centrum. Onderweg kwamen we nog langs Flora’s hof, een prachtig ommuurde binnentuin bijna onder de Domtoren.

We besloten om de Domkerk ook eens van binnen te bekijken en dat bleek een bijzonder fijne verrassing. De kerk is van binnen bijzonder mooi met indrukwekkende glas-in-loodramen en een prachtig orgel.

Natuurlijk moesten we ook nog even winkelen. Mijn schoenen hadden het iets te zwaar te verduren gehad in Japan en bij Gabor kocht ik een paar hele leuke lichtblauwe ballerina-achtige schoenen. Ze lopen heerlijk! Mijn moeder heeft altijd wel een excuus voor nieuwe schoenen, dus die nam een paar mooie sandaaltjes mee. Vervolgens wandelen we nog bij een paar winkels naar binnen voor het toch echt tijd was om richting huis te gaan.

Wat is jouw favoriete stad voor een dagje weg in Nederland?

Ook lezen:

21 comments

Marcel 7 mei 2017 - 10:27 am

Altijd leuk om met moeders op stap te gaan. Utrecht is een heerlijke stad, al is het alweer even geleden dat ik er ben geweest. Mijn favoriete stad is Haarlem, ik ken de stad op m’n duimpje. Ben jij weleens in Haarlem geweest?

Reply
Elisa van der Sluis 9 mei 2017 - 10:42 pm

Ohh ja Haarlem is ook altijd leuk en gezellig! Daar ben ik al een poos niet meer geweest, goed idee van je 😉 Ik kan er echt van genieten om met mijn moeder op stap te gaan, is altijd onwijs gezellig 🙂

Reply
Jessica 7 mei 2017 - 1:13 pm

Wat gaaf dat je naar de HP expo bent geweest, ik ga er binnenkort met m’n zusje heen dus ben benieuwd! Een wandeling langs de grachten van Utrecht is altijd leuk 🙂 En er zijn zo veel leuke koffietentjes! Maar mijn favoriet blijft toch wel m’n hometown Den Bosch haha ;p

Reply
Elisa van der Sluis 9 mei 2017 - 10:43 pm

Ik denk dat je het wel echt leuk gaat vinden. Het is niet zo dat je er uren rondloopt, maar het is absoluut de moeite al ben je maar een beetje fan 😉 Ik moet eerlijk bekennen dat ik maar 1 keer in Den Bosch ben geweest, maar het was er toen wel ubergezellig!

Reply
Sanne 7 mei 2017 - 3:22 pm

oh die harry potter expo heb ik ook gedaan maar dan bij ons in brussel. Was vorig jaar geloof ik. Echt mooi en knap om te zien. Alleen ik vond het daar niet gemakkelijk om mooie foto’s te maken. Mijn favoriete stad van Nederland is eigenlijk Eindhoven of Maastricht. Ik kan niet kiezen.

Reply
Elisa van der Sluis 9 mei 2017 - 10:44 pm

Foto’s maken was echt lastig, moest echt even puzzelen met instellingen. Maar het was absoluut leuk! Leuk dat jij ook bent geweest! 🙂 Maastricht is ook een hele mooie stad, daar kom ik ook heel graag.

Reply
Sabine 7 mei 2017 - 5:34 pm

Leuk! Utrecht is inderdaad een enorm leuke en mooie stad. Ik vind Haarlem ook leuk en een dagje Amsterdam ook 🙂 Leiden vond ik ook altijd leuk trouwens. Eigenlijk heeft Nederland sowieso wel leuke steden.

Reply
Eva 9 mei 2017 - 9:09 am

Lange tijd werkte ik in Utrecht, dan ga je aan de schoonheid van de stad enigszins voorbij. Wanneer ik nu in de stad ben, geniet ik van de grachten en leuke eettentjes

Reply
niels 9 mei 2017 - 8:05 pm

Het lijkt wel of iedereen al eens bij de Harry Potter Expo is geweest ^^. Misschien moeten wij ook eens langsgaan als het echt zo leuk is als ik overal lees. Utrecht is een leuke stad. Mooi centrum en die grachten maken het natuurlijk af. Je kan er lekker eten en er is genoeg te doen. Ik ben ook nieuwsgierig wat ze allemaal met Hoog Catharijne hebben gedaan, dus wie weet lopen wij er binnenkort ook weer eens rond.

Reply
Jenny 11 mei 2017 - 3:11 pm

Grappig om te zien hoe jij al toerist tegen mijn stadje aan kijkt 🙂

De Harry Potter tentoonstelling heb ik nog niet gezien.

Reply
Elisa van der Sluis 15 mei 2017 - 11:07 pm

Ja, dat geloof ik 😉 Vind het ook altijd leuk om blogs over mijn stad te lezen 😉

Reply
Kelly 11 mei 2017 - 7:34 pm

Ik vond de Harry Potter Expo zo leuk! Utrecht blijft trouwens een leuke stad. Ik vind de binnenstad zo ontzettend mooi en je kunt overal heerlijk eten.

Reply
Elisa van der Sluis 15 mei 2017 - 11:05 pm

Ja hij was echt tof, onwijs leuk! Utrecht is en blijft heerlijk om te bezoeken 🙂

Reply
Carolien 12 mei 2017 - 7:40 am

Ik heb een jaar gestudeerd (en gewoond) in Utrecht. Sindsdien ben ik er nooit meer geweest. Gek eigenlijk want het is een leuke stad. Dit jaar ga ik eerst naar Haarlem en ik heb Amersfoort bezocht, ook leuk!

Reply
Elisa van der Sluis 15 mei 2017 - 11:02 pm

Oeh Haarlem is ook onwijs leuk! Heel gezellig centrum en veel mooie bezienswaardigheden. Amersfoort ben ik benieuwd naar, daar ben ik ook nog nooit geweest. Toffe plannen!

Reply
Esther 12 mei 2017 - 8:24 pm

Utrecht, een heerlijke stad. Ik heb er gestudeerd en heb er jaren lang gewoond. Ik vind het een hele fijne stad om te komen en dat doe ik nog steeds regelmatig. Leuke foto’s heb je gemaakt van de Domstad. De Domkerk is inderdaad mooi. De Harry Potter expo sla ik over, aangezien ik geen fan van HP ben 🙂

Reply
Elisa van der Sluis 15 mei 2017 - 10:58 pm

Grappig dat jij er ook hebt gestudeerd, vond het inderdaad toen al een mega leuke stad. Heerlijk toeven op mooie lente dagen. Haha, ja als je geen HP fan bent kan je hem maar beter overslaan 😉

Reply
Aniek 12 mei 2017 - 9:45 pm

Oh, mijn stadje! Heb je naast de Dom ook het Pandhof bezocht? Ook zo’n heerlijk rustpunt midden in de stad.

Reply
Elisa van der Sluis 15 mei 2017 - 10:56 pm

Leuk! Nee, het pandhof was zo druk op dat moment dat we hem maar over hebben geslagen. Volgende keer 😉

Reply
ivonne 12 mei 2017 - 9:46 pm

Ik vind Utrecht een heerlijke stad. Het leukste wat ik er deed was met een kano door de grachten varen. Die Harry Potter tentoonstelling ziet er goed uit.

Reply
Elisa van der Sluis 15 mei 2017 - 10:56 pm

O kan dat ook? Wat leuk! Ga ik onthouden voor een volgende keer, dank je 🙂

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More