Home ReisinspiratieReisfotografie Fotoreportage: Into the wild in Hluhluwe Imfolozipark

Fotoreportage: Into the wild in Hluhluwe Imfolozipark

by Elisa van der Sluis

Zuid-Afrika. Het land wat totaal onverwacht mijn hart stal. Het land waar ik zulke mooie herinneringen aan heb. Één van die mooie herinneringen is aan de dag dat we een game drive maakten door het adembenemende Hluhluwe Imfolozipark. Zet je schrap voor wederom een blog vol natuurpracht, wildlife en te gekke uitzichten.

Het Hluhluwe Imfolozipark

Het Hluhluwe Imfolozipark is het oudste wildpark in Zuid-Afrika. Het park ligt zo’n 280 kilometer ten noorden van Durban. Het landschap is ontzettend gevarieerd, met dichte bossen, open savanne en droge bushvelden. Dit is het enige park in de regio Kwazulu-Natal waar je de voltallige Big Five kan zien. Dat heeft wel enige inspanning gekost. Rond 1960 waren de neushoorns zowel hier als in veel van de andere wildparken bijna compleet uitgestorven. Daarom werd Operatie Neushoorn gestart, die wereldwijde aandacht kreeg. Als gevolg van deze operatie groeide het aantal neushoorns in Hluhluwe Imfolozipark uit tot rond de 5000. Dat is één vijfde van de wereldpopulatie! Mocht je dus ooit naar Zuid-Afrika afreizen en dolgraag een neushoorn willen zien, dan is dit dé plek om op safari te gaan.

Into the wild

Onze gamedrive vond plaats op een regenachtige dag in mei 2016. Ook dit avontuur begon weer ontzettend vroeg, met zonsopgang waren we ons bed uit en met openingstijd waren we in het park. Aan het begin vonden we het jammer dat het regende, tot de ranger ons verteld dat zij hier juist ontzettend blij mee waren. Door de aanhoudende droogte waren veel van de rivieren droog komen te staan en stierven veel dieren door gebrek aan water. Door de regen van de afgelopen dagen liepen de rivieren veel vol, wat betekende dat veel dieren zouden overleven. Voor de eerste keer in mijn leven was ook ik blij met regen!

Eenmaal in het park werd ik overvallen door de natuurpracht om ons heen. Hluhluwe Imfolozi is een prachtige groene oase, waar ik werd geraakt door het dramatische landschap met ruige bergen en schitterende valleien. De regen en de daarbij horende donkere wolken maakten het nog net iets dramatischer.

Het park is een stuk ongerepter als het bekendere Krugerpark, rustiger ook. Hier had ik dat echte into the wild gevoel. Een gevoel wat zich moeilijk omschrijft, maar het is een gevoel wat je ervaart als je echt in the middle of nowhere bent. En de wilde dieren? Ook die lieten zich graag zien! Zo zagen we de neushoorns, waar het park bekend om staat.  We zagen zelfs twee maal een neushoorn met haar jong, waarvan één wel heel dichtbij stond. Maar we zagen ook olifanten, buffels, aapjes en nyala’s. We zagen een leeuw die een buffel als lunch had (dat hele koning gedoe valt ook niet mee) en werden omringd door een kudde giraffen en zebra’s. Onbeschrijfelijk mooi en wat een avontuur.

Mochten al die foto’s nog niet genoeg zijn, eerder maakte ik al een kort reisfilmpje over het Hluhluwe Imfolozipark. Die wil ik je natuurlijk ook niet onthouden.

Zou jij op avontuur willen in dit prachtige wildpark?

Ook lezen:

15 comments

Marcel 24 augustus 2016 - 9:28 pm

Wat een leuk artikel én mooie foto’s. Zo krijg ik toch nog een beeld van het Hluhluwe Imfolozipark. Ik ben er ook geweest maar had veel te weinig tijd om door het park te rijden. Een klein rondje gedaan, overigens wel wat dieren gezien. Een goede reden om nog eens terug te gaan 🙂

Reply
elisavandersluis 24 augustus 2016 - 9:44 pm

Dank je! Het is echt een ontzettend mooi park, als je een keer terug gaat zeker niet overslaan. Zonde dat je er maar zo kort was!

Reply
Rowan 26 augustus 2016 - 8:44 am

Ziet er echt prachtig uit! Ik word helemaal enthousiast als ik al die dieren zie!

Reply
elisavandersluis 26 augustus 2016 - 7:06 pm

Dat heb ik ook nog steeds, ongelofelijk wat we allemaal gezien hebben!

Reply
Sabine 26 augustus 2016 - 3:49 pm

Prachtig zeg!! Die foto met de groep giraffen vind ik echt indrukwekkend.

Reply
elisavandersluis 26 augustus 2016 - 7:08 pm

Dank je! Prachtig ook om er zoveel bij elkaar te zien!

Reply
Linda | travellersoftheworld 28 augustus 2016 - 8:33 pm

Even antwoord op je vraag of ik hierheen zou willen: ja! Wat een prachtige foto’s en een prachtig filmpje! Het lijkt me echt indrukwekkend om dit van dichtbij te zien

Reply
elisavandersluis 28 augustus 2016 - 8:41 pm

Dank je wel voor je compliment! Het was echt een bijzondere reis, een aanrader voor iedere natuurliefhebber. Zou het zo allemaal over doen! 🙂

Reply
Jenny - ikreis.net 29 augustus 2016 - 8:32 am

Ik vind Hluhluwe een heerlijk park. Net wat rustiger dan Kruger.

Reply
elisavandersluis 29 augustus 2016 - 10:56 am

Dat vond ik dus ook, al vond ik Kruger ook erg mooi. Hluhluwe is ook een stuk groener, ontzettend mooi. Leuk dat je er ook bent geweest!

Reply
Josanne - reisbloggers 10 september 2016 - 8:26 pm

Wauw wat een gave foto’s!!!

Reply
elisavandersluis 10 september 2016 - 8:39 pm

Dank je wel Josanne!! Leuk om te horen 🙂

Reply
Josanne - Reisbloggers 2 november 2016 - 7:03 pm

Wat een mooie foto’s!
Zo krijg ik nog meer zin om een tripje te maken.

Reply
Niels 14 december 2016 - 8:35 pm

Ja wat een geweldig park! We lazen dit blog terwijl we in Zuid-Afrika waren. We waren toen in Durban en we hadden nog een dagje over om iets te doen als we in St. Lucia aankwamen. Deze tip hebben we opgevolgd en we hebben er een gamedrive gedaan. Wat een beleving. Mooie heuvels, een stuk minder vlak dan het krugerpark en voor mij misschien bijzonderder. We hebben er 4 van de 5 gespot. (5 uit 5 in het kruger) Leuke gids en een super park. Ik ga binnenkort de foto’s eens doorkijken en dan schrijf ik er ook een mooi blog van. Bedankt!

Reply
elisavandersluis 15 december 2016 - 10:28 pm

Wat onwijs leuk om te horen en wat een prachtig compliment! Blij om te horen dat jullie het er zo leuk hebben gehad. Wij vonden het ook een onwijs mooi park. Grappig, de wildlife score is bij ons exact hetzelfde! Jullie ook het luipaard gemist in Hluhluwe? Ik ben heel benieuwd naar jullie blog! 🙂

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More