Home BestemmingenAfrikaeSwatini (Swaziland) Fotoreportage: Wandelen in het Mlilwane Wildlife Sanctuary

Fotoreportage: Wandelen in het Mlilwane Wildlife Sanctuary

by Elisa van der Sluis

Een reis door Afrika is natuurlijk niet compleet zonder een safari. Tijdens onze reis door Zuid Afrika en Swaziland bezochten wij meerdere wildlife parken en één daarvan was het prachtige Mlilwane Wildlife Sanctuary. Jammer genoeg hadden we qua weer wel de slechtste dag uitgekozen voor een wandeling, maar zelfs op een regenachtig dag was het park een ware lust voor het oog.

Mlilwane Wildlife Sanctuary

Het Mlilwane Wildlife Sanctuary is het oudste beschermde natuurgebied van Swaziland. Het bijzondere aan dit park is dat je er vrij rond kunt lopen, een fietstocht kan maken en zelfs kunt gaan paardrijden. In het park komen namelijk niet veel dieren voor die een gevaar vormen voor mensen. Wel opletten bij het water, hier zitten namelijk krokodillen en nijlpaarden. In tegenstelling tot het Krugerpark, wat door droogte op veel plaatsen dor en gelig oogt, is het hier prachtig groen en wordt het park omringd door bergen en heuvels. De Big Five kom je hier niet tegen, maar er is wel veel kans om diverse antiloopsoorten, gnoes, wrattenzwijnen, bijeneters en zelfs ijsvogels te spotten. In het midden van het park ligt een campground, waar je kunt eten en overnachten in een traditionele beehive. Om de campground staat geen hek, dus ook hier sta je regelmatig oog in oog met wilde dieren. Een geweldige ervaring! Ik kan je nog veel meer over het mooie Mlilwane Wildlife Sanctuary vertellen, maar ik denk dat je het veel beter zelf kunt bekijken. Vandaag dus niet veel tekst, maar wel een overdosis aan foto’s van dit bijzondere natuurgebied!

Zie jij jezelf hier al rond wandelen?

Ook lezen:

12 comments

Sabine 23 juni 2016 - 4:51 pm

Oh my wat mooi!! Ik wil ook!! 😀 Heb echt genoten van je prachtige foto’s!

Reply
elisavandersluis 23 juni 2016 - 4:54 pm

Dank je wel voor je compliment!! Zelfs met regen was het schitterend, denk als de zon erop schijnt dat je helemaal nooit meer weg wilt!

Reply
Bianca van der Sluis 23 juni 2016 - 7:22 pm

prachtig!

Reply
elisavandersluis 23 juni 2016 - 9:40 pm

Dank je! X

Reply
Stéphanie 26 juni 2016 - 8:12 pm

Ik zie mezelf hier zeker rondwandelen of fietsen, wat een mooie foto’s en wat een prachtige natuur en wildlife! Het feit dat het daar zo groen is spreekt mij des te meer aan. Helaas weet ik dat ik voorlopig niet die kant op zal reizen maar wie weet, ooit..

Reply
elisavandersluis 26 juni 2016 - 8:31 pm

Ik heb ook een aantal bestemmingen op mijn verlanglijst waar ik nog de nodige overredingskracht voor te voorschijn moet toveren om mijn vriend mee te krijgen, ik blijf proberen haha. Mij spreken ook altijd de groene bestemmingen het meest aan, hou zo van natuur. Leuk dat jij dat ook hebt!

Reply
Marcella 2 juli 2016 - 10:20 pm

Ja, absoluut, daar wil ik graag wandelen! Like!

Reply
elisavandersluis 2 juli 2016 - 10:28 pm

Haha thanks!:-D

Reply
Judith 16 september 2017 - 12:53 pm

Gave foto’s! Ik ga volgende maand naar Zuid-Afrika en Swaziland en wij overnachten in het Mlilwane Wildlife Sanctuary. Helaas niet in een beehive omdat deze al vol waren. Het lijkt me een fantastisch mooi gebied om te wandelen.

Reply
Elisa van der Sluis 17 september 2017 - 11:49 am

Wat gaaf! Dan ga je denk ik bijna dezelfde reis als ons maken, leuk. jammer van de beehives, bij ons zaten ze ook al vol destijds. Geniet ervan!!

Reply
Fam. Pieters 16 maart 2019 - 10:40 am

Hallo Elisa, dank voor je mooie verslagen en tips die je deelt. Wij gaan eind dit jaar voor 18 dagen naar Zuid Afrika met 5 volwassen.
Heb jij tips voor ons wat wij het beste kunnen doen op het gebied van wel of niet vooraf reserveren van Gamedrives.
Wij gaan van 19 december 2019 t/m 4 januari 2020. Wij landen in Johannesburg, doen 3 dagen de omgeving van het krugerpark aan en hebben een binnenlandse van Durban vlucht naar Kaapstad.

Reply
Elisa van der Sluis 21 maart 2019 - 5:28 pm

Hallo! Sorry voor de late reactie! Wat leuk dat jullie ook naar Zuid-Afrika gaan, het is zo’n mooi land. Ik zou als je van te voren weet dat je gamedrives wilt doen ze altijd vooraf boeken. In jullie geval zou ik in elk geval een sunsetdrive vast zetten op de dag van aankomst. Ik weet verder niet of jullie een selfdrive willen doen, zo niet dan zou ik op de tweede dag de full day gamedrive ook vastleggen. Zeker in de periode wanneer jullie gaan kan het redelijk druk zijn en iedereen wilt natuurlijk een gamedrive doen, dus die gaan vol zitten. Ik heb het meegemaakt dat een familie aankwam, 4 dagen bleef en helemaal niets meer kon vastleggen. Dus beter het zekere voor het onzekere nemen, denk ik. Heel veel plezier in Zuid-Afrika!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More