Home BestemmingenAfrikaZuid-Afrika Gamedrive in het Kruger Nationaal Park

Gamedrive in het Kruger Nationaal Park

by Elisa van der Sluis

Op zoek gaan naar de Big Five, tijdens een safari door het Kruger Nationaal Park. Voor veel mensen is dat dé reden om een reis naar Zuid Afrika te maken, zo ook voor ons. De manier bij uitstek om het park te verkennen is natuurlijk door middel van een gamedrive per 4 x 4 jeep! In dit artikel neem ik je mee terug naar onze dag in het Kruger Nationaal Park.

De zon komt op over het Kruger. Het landschap oogt gelig en dor. Het is mei en we zitten dus midden in het droge seizoen. Water is schaars en veel dieren zullen op zoek gaan naar water. Dat betekent dat we dus veel kans hebben om dieren te spotten tijdens de gamedrive! We turen intensief uit de jeep, op zoek naar één van de vele dieren die hier voor komen. Plots horen we iets ritselen in de bosjes. De jeep stopt, camera’s worden vlug aangezet. Wat is het? Kun je iets zien? Dan komt er een kudde impala’s te voorschijn. Één van de meest voorkomende antiloopsoorten in het park. Wat een plaatje om te zien, zo chic als de dieren voort bewegen. We maken een paar foto’s en besluiten dan door te rijden, op zoek naar meer.

Spannende momenten in het Kruger Nationaal Park

Een stukje verder is het weer raak, langs de kant van de weg staat een groep olifanten. Kleintjes spelen met elkaar, terwijl moeders een oogje in het zeil houdt. We staan een tijdje stil en aanschouwen deze prachtige dieren terwijl ze de weg oversteken. Even wordt het spannend.

Één van de volwassen olifanten krijgt onze jeep in het vizier en stopt pal voor de jeep, ogen strak op ons gericht. De ranger zet de motor uit en waarschuwt ons om vooral heel stil te zijn. Geen enkel geluid, geen foto’s en zo min mogelijk bewegen. De andere olifanten steken rustig de weg over en wanneer de laatste over is, draait ook de olifant die ons in de gaten hield weer om en steekt over. Dat was behoorlijk spannend, ik had namelijk van te voren een aantal filmpjes voorbij zien komen waarbij de olifant zich niet omdraaide, maar zich vol in de jeep ramde. Niet te lang over nadenken. Terwijl wij nog een beetje bijkomen, start de ranger de motor weer en laten we de olifanten hun gang gaan.

We gaan wat meer off road rijden. Het gebied waar we doorheen gaan is wat droger, heel anders dan waar we hiervoor reden. Hier komen we niet veel grote dieren tegen, maar wel een groep mangoesten die zich vliegensvlug over de vlakte bewegen. Hier zien we ook de Zuidelijke Geelsnaveltok, een bijzonder vogeltje om te zien. De mangoesten en de geelsnaveltok leven vaak bij elkaar en waarschuwen elkaar als er gevaar dreigt.

Geluk

Rond het middaguur rijden we naar één van de kampen in het park, voor de lunch. Ook hier zien we weer verschillende vogels, ze blijven mooi om te zien. Het kamp kijkt uit over de rivier, waar je als je geluk hebt ook verschillende diersoorten kunt spotten. Na de lunch is tijd om verder te gaan. We komen een ranger tegen die ons een gouden tip geeft: een klein stukje bij het kamp vandaan zijn leeuwen gespot! Snel gaan we op pad en zitten we wederom strak te turen vanuit onze jeep.

Dan zien we wederom een aantal jeeps bij elkaar staan. Hoopvol voegen we ons bij hen. En dan zien we ze. Twee mannetjes leeuwen! Vol trots wandelen ze rustig door het park, lijken zich niets van niemand aan te trekken. Één van de leeuwen besluit vlakbij de jeeps te gaan liggen, de camera’s draaien ondertussen overuren. Wat een mooi dier om te zien, zo vol trots en kracht. Ongelofelijk om zo dichtbij te kunnen komen. We blijven een aardige tijd staan, zodat er genoeg foto’s kunnen worden gemaakt.

De rest van de middag komen we nog voldoende dieren tegen. Een groep bavianen met jongen, nog een kudde olifanten, giraffen, zebra’s, een waterbok en we zien in de verte zelfs een neushoorn. Allemaal even mooi om te zien. We genieten met volle teugen van deze fantastisch dag en val al het moois om ons heen. Hierom ga je dus naar Afrika. Zodra het tijd is voor ons om terug te gaan naar ons eigen kamp, kunnen we terug kijken op een dag vol bijzondere ontmoetingen en mooie momenten. Wat een avontuur was dit!

Wil jij zelf ook een paar dagen op avontuur in het Kruger Nationaal Park en op zoek naar de Big Five en de vele andere diersoorten die het park rijk is? Neem dan eens een kijkje bij de Big 5 safarireis van Peri Peri Reizen. Peri Peri reizen is een specialist in avontuurlijke, duurzame en voordelige reizen in Afrika. Een kleine organisatie met veel persoonlijk contact, iets waar ik persoonlijk veel waarde aan hecht. Ook voor andere reizen door Afrika kun je goed bij hen terecht, op de website vind je een groot aanbod in mooie en avontuurlijke reizen naar dit schitterende continent.

Hoewel dit een gesponsord artikel betreft, is het volledig door mijzelf geschreven vanuit mijn eigen ervaringen en belevenissen tijdens ons verblijf in het Kruger Nationaal Park.

Ook lezen:

7 comments

Rowan 17 juni 2016 - 1:23 pm

Wat heb je dit artikel leuk geschreven, het was echt alsof ik er zelf bij was!

Reply
elisavandersluis 17 juni 2016 - 5:11 pm

Thanks! Blij dat je het leuk vind 🙂 Had er nog zoveel levendige herinneringen aan dat ik het eigenlijk meer als een dagboek geschreven heb.

Reply
Narelle | wegvanhetnoorden.nl 17 juni 2016 - 2:26 pm

Wauw, wat een ervaring! Prachtige foto’s en mooi geschreven. Zou het graag nog eens een keer in het echt meemaken 🙂

Reply
elisavandersluis 17 juni 2016 - 5:12 pm

Dank je wel! Het is echt ontzettend gaaf, een hele belevenis. Kan het alleen maar aanraden. Er is trouwens nog meer te doen, wij hebben ook een bush walk gedaan in het park. Best spannend!

Reply
Stéphanie 20 juni 2016 - 4:44 pm

Ik reisde echt even met je mee, wat mooi zeg al die wilde dieren! Zuid Afrika lijkt mij een steeds geschiktere bestemming naarmate ik je verslagen lees, terwijl ik er eigenlijk nooit zo enthousiast was. Alsof ik nog niet voldoende items op mijn bucketlist heb staan 😉

Reply
elisavandersluis 20 juni 2016 - 4:46 pm

Dank je wel voor je lieve compliment! Ik moet zeggen, Zuid Afrika stond nooit op mijn bucketlist maar op die van mijn vriend. Nu ik er geweest ben kan ik niet anders dan zeggen dat ik compleet verkocht ben! Het is werkelijk een heerlijk land, met voor iedereen wat wils. Dat van die eindeloze bucketlist herken ik wel haha 😉

Reply
Marcella 2 juli 2016 - 9:33 pm

Zó onwijs gaaf joh, al die prachtige dieren! Ik zei net tegen mijn man dat we echt naar Zuid-Afrika moeten. We zijn gek op dieren en spotten ze dan ook graag. Dus dit echt het perfecte land voor ons natuurlijk! Mooie foto’s!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More