Home BestemmingenEuropaBelgië Genieten in charmant Namen

Genieten in charmant Namen

by Elisa van der Sluis

Ik ben dol op het bezoeken van de mooie steden in België. Hoewel het dicht bij huis is, heb ik toch altijd het gevoel compleet ergens anders te zijn. Bijzonder fijn! Één van de leukste steden vind ik Namen. Het maakt niet uit in welk seizoen je gaat, Namen is altijd even charmant.

Namen is een vrij grote stad aan de rand van de Belgische Ardennen. De stad ligt aan de plaats waar de rivieren de Maas en de Samber in elkaar samenvloeien. Deze strategische ligging zorgde ervoor dat Namen een vrij belangrijke stad was in de middeleeuwen. Hierdoor was de stad tegelijkertijd ook vaak het toneel van diverse conflicten in de regio. Deze tijden heeft de stad ver achter zich gelaten en tegenwoordig komen mensen vooral om te genieten van al het moois dat deze stad te bieden heeft. Zo ook wij, toen wij een aantal dagen in de Ardennen doorbrachten.

Het beklimmen van de besneeuwde treden van de Citadel

Ik ben inmiddels al een aantal keer in Namen geweest, maar nooit eerder bezocht ik de Citadel. Daar ging deze keer verandering in komen en ondanks de sneeuw besloten we toch de spekgladde treden de beklimmen. De Citadel ligt zo’n 100 meter boven de Maas en alhoewel dat nou niet zo hoog is, is het wel een aardige klim. Zeker in de sneeuw. Eenmaal boven waren we al onze bijna-uitglijd-momenten al snel vergeten toen we het prachtige uitzicht zagen. De sneeuw op de daken, de mooie middeleeuwse bouwwerken en de vele bruggen over de rivier, het zag er heel pittoresk en charmant uit. Op het terrein van de Citadel staan verschillende bouwwerken en dat in combinatie met de mooie omgevingen maken het een prachtig wandelterrein.

Een rondje door het oude centrum

Nadat we er nog langer over deden om weer beneden te komen, besloten we nog even een rondje door het oude centrum van Namen te doen. In het centrum staan gebouwen uit verschillende periodes van de middeleeuwen en de tijd van Napoleon, tot moderne hedendaagse gebouwen. Met name de Saint-Loupkerk vond ik bijzonder mooi om te zien. Terwijl ik buiten foto’s van de kerk maakte, stond een meneer in de deuropening druk te gebaren dat ik echt even binnen moest komen. In het Frans maakte hij mij duidelijk dat het binnen nóg mooier was. Dat was het zeker!

Vervolgens bezochten we nog even de winkelstraat. Hier vind ik het vooral fijn dat je er, behalve de grote merken, ook veel boetiekjes met bijzonder leuke kleding. Ik moet er in elk geval altijd een opletten dat ik niet meteen een nieuwe garderobe aanschaf, want de prijzen zijn er ook erg leuk.

Namen is een stad waar je je niet snel hoeft te vervelen. Zo zijn er diverse mooie wandel- en fietsroutes en prachtige kerken, monumenten en andere bouwwerken te bewonderen. Op een zonnige dag is het genieten in één van de vele cafés die de stad rijk is, want zoals in veel Belgische steden: ook in Namen is het bijzonder gezellig en sfeervol!

Ben jij al eens in Namen geweest?

Ook lezen:

10 comments

Ilona 15 februari 2017 - 10:10 pm

Nog nooit geweest; maar met name door jouw artikel en uitnodigende foto’s wel enthousiast geworden 😉 Was dit in januari tijdens het verjaardagsweekend met je vriend?

Reply
elisavandersluis 17 februari 2017 - 5:17 pm

Moet je echt eens naartoe gaan Ilona, denk dat jullie het zeker erg leuk zullen vinden. Dit was inderdaad tijdens het verjaardagsweekend 😀

Reply
Stéphanie 19 februari 2017 - 12:08 pm

Namen is een van de weinige plekken in België waarvan ik denk, daar moet ik echt eens stoppen onderweg naar Frankrijk. Maar je raadt het al, ik doe het nooit omdat ik liever snel op bestemming aankom. De stad is mooi geleden en ik vind het leuk om te lezen dat er in het centrum veel boetiekjes zijn, daar hou ik van!

Reply
elisavandersluis 21 februari 2017 - 11:05 pm

Ik herken het wel, dat wanneer je ergens naartoe gaat je er ook snel wilt zijn. Anders maak je een keer een reisje met 2 bestemmingen? Dan kan je aan het begin of einde van een trip naar Frankrijk een paar daagjes naar de Ardennen. Ik denk dat jij het er zeker erg naar je zin zult hebben 🙂

Reply
Sanne 20 februari 2017 - 10:44 pm

In de zomer is het denk ik echt prachtig. Ik denk ook wel dat ik er als kind wel eens geweest ben, we gingen vaak naar Belgie vroeger.

Reply
elisavandersluis 21 februari 2017 - 11:10 pm

Dat is het zeker, maar de winter heeft ook zijn charmes 🙂 België blijf ik leuk vinden, ik kom er heel graag. Scheelt ook dat het voor ons maar een uurtje rijden is 😉

Reply
Aniek - travelwriter.nl 21 februari 2017 - 1:20 pm

Ah wat leuk! Ben ik een paar jaar geleden ook geweest. De winkelstraten heb ik toen overgeslagen, maar ik vond de citadel echt wel indrukwekkend om te bezoeken. Mooi omgeving om te fietsen ook, trouwens!

Reply
elisavandersluis 21 februari 2017 - 11:11 pm

Klopt helemaal, het is er heerlijk om te fietsen! Al was het nu meer schaatsweer 😉 Ik vind het een heerlijke stad, kan er uren rondwandelen. Leuk dat jij het er ook zo tof vond!

Reply
anto 24 februari 2017 - 8:36 pm

Ik begin heel hard te twijfelen of ik al eens in Namen ben geweest. In eerste instantie dacht ik van niet, maar toen ik de foto van de rivier zag, bedacht ik me dat ik er wellicht toch ooit ben geweest, op weg naar de Franse Ardennen voor een weekend. De Citadel bezoeken lijkt me erg mooi, vooral voor het uitzicht over de stad. Leuk om te zien dat jullie ook wat sneeuw hebben gehad trouwens 🙂

Reply
elisavandersluis 26 februari 2017 - 8:52 pm

Haha, ik heb dat ook wel eens, vooral met Spanje. Daar ben ik zo vaak geweest, dat het bijna niet meer bij te houden is. Ik was erg blij met de sneeuw, geeft het hele landschap toch weer net een andere uitstraling. Bijzonder leuk om de Ardennen eens in de winter te zien 🙂

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More