Home TipsReistips Goedkoop naar Disneyland

Goedkoop naar Disneyland

by Elisa van der Sluis
goedkoop naar Disneyland

Of je nu samen met je vriend of vriendin gaat, met de kinderen of met een groep vrienden, Disney is eigenlijk altijd leuk. Zelf ben ik gek op pretparken en inmiddels ben ik vijf keer in Disneyland Parijs geweest en een keer in Disneyworld Orlando. Maar eerlijk is eerlijk, al die magie kost ook een hoop geld. Zeker als je met kinderen van plan bent om de parken te bezoeken, kan een weekendje zomaar net zo duur zijn als een gewone vakantie. Echt goedkoop wordt het helaas nooit, maar er zijn wel een paar punten waar je op kunt besparen en die deel ik natuurlijk graag met je!

Houdt aanbiedingen van Disneyland Parijs in de gaten

Regelmatig heeft Disneyland Parijs leuke aanbiedingen. Zo zijn er aanbiedingen waarbij je voor een verblijf van 4 nachten inclusief tickets er maar 3 hoeft betalen, maar ook zijn er regelmatig periodes waarin kinderen gratis naar Disney kunnen. Houd bij het kiezen dus rekening met je reissamenstelling en kies de meest geschikte aanbieding

Reis buiten het hoogseizoen

Deze is natuurlijk voor de hand liggend en tegelijkertijd lastig met schoolgaande kinderen, in schoolvakanties zijn reizen naar Disney een stuk duurder dan de periodes daarbuiten. Maar behalve de schoolvakanties zijn er nog een aantal periodes waarin de prijzen hoger liggen, denk aan Halloween en de kerstperiode.

Pluto

Kies een hotel buiten de parken

Een verblijf in een Disney hotel is leuk en makkelijk, vaak liggen ze op loopafstand van de parken of rijd er een gratis shuttlebus. Deze hotels zijn wel het duurst. Net buiten Disney liggen ook voldoende hotels en vaak ben je met een verblijf in deze hotels en een parkeerkaart voor de parken goedkoper uit dan wanneer je verblijft in de Disney hotels zelf.

Toegangtickets

Mocht je een reis hebben geboekt exclusief tickets, boek je tickets dan van te voren online. Dit scheelt al snel 10% met de prijs aan de kassa.

Eten en drinken

Zowel in de Disneyparken als in de Disney Village zijn voldoende restaurants en eetstalletjes te vinden, maar vaak zijn ze duur, druk en laat de kwaliteit nogal eens te wensen over. Net buiten Disney vind je het plaatsje Serris, waar een grote supermarkt te vinden is. Je mag gewoon je eigen eten en drinken meenemen in de Disneyparken en dit scheelt je echt bakken met geld. Mocht je toch in de parken zelf iets te eten en/of te drinken halen, kijk dan eens goed op je bon. Vaak kun je later op de dag terug naar één van de restaurants en krijg je bij het laten zien van die bon een gratis drankje of snack.

goedkoop naar Disneyland2

Boek een pakketreis

Met eigen auto naar Disneyland gaan is leuk, maar kost ook een hoop geld aan tol en benzine. Een aantal touroperators, zoals Peter Langhout bieden busreizen aan naar Disneyland Parijs. Deze zijn inclusief vervoer, accommodatie en toegangtickets en kunnen behoorlijk in prijs schelen. Veel bieden er ook nog een stadstour door Parijs bij aan, wat natuurlijk ook erg leuk is om te doen als je de parken even zat bent.

Natuurlijk hoop ik dat je iets hebt aan deze tips en mocht je zelf nog een goede tip hebben, laat het me weten!

Ook lezen:

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read more