Home BestemmingenEuropaFrankrijk Halloween in Disneyland Parijs

Halloween in Disneyland Parijs

by Elisa van der Sluis

Pretparken, de één is er gek op en van de ander hoeft het allemaal niet zo nodig. Ik hoor bij de eerste groep, ik vind pretparken en dan met name de Disneyparken ontzettend leuk. Het is alweer bijna een jaar geleden dat ik Halloween in Disneyland Parijs vierde. Ben jij nog op zoek naar een griezelig leuke plek om, met of zonder kinderen, Halloween te vieren? Denk dan zeker eens aan Disneyland Parijs. Hier is het namelijk de hele maand Halloween!

Een weekend vol schurken en giechelende pompoenen

Persoonlijk vind ik Halloween, zeker voor kinderen, ontzettend leuk en eigenlijk is het jammer dat er in Nederland nog niet zo veel aan gedaan wordt. Al lijkt daar de laatste jaren wel verandering in te komen. In Disneyland Parijs daarentegen is het tijdens de Halloween periode de hele maand oktober feest en dus besloten wij een weekendje Disney te boeken. Samen met Liam en zijn broer doken we de auto in voor een weekendje dolle pret.

[easy-image-collage id=2172]

Eenmaal in het park was de Halloweensfeer meteen te merken. Overal stonden pompoenen en spookjes en hoorde je jammerende geesten en giechelende pompoenmannen. Waar kinderen normaal gesproken met Mickey, Donald en prinsessen op de foto kunnen, staan nu de bekende schurken zoals Maleficient, Gaston en Kapitein Haak. Mickey, Minnie en Stitch hadden voor de gelegenheid hun Halloweenkostuum uit de kast gehaald. Ook was er ter gelegenheid van het Halloweenfeest een speciale parade: Mickey’s Halloween Harvest Celebration. Tijdens deze parade staat de viering van de oogstmaand centraal. Deze viering en het wegjagen van boze geesten is precies waar Halloween van oorsprong eigenlijk voor staat. Een vrolijke parade waarbij de bekendste Disneyfiguren in een parade Niet eng, wel leuk en grappig. Het is echt Halloween in Disneyland Parijs.

parade

[easy-image-collage id=2175]

Hoewel wij natuurlijk vooral in de attracties te vinden waren, vond ik het erg leuk opgezet. Het was tijdens het weekend dat wij er waren (tweede weekend Oktober) absoluut niet druk. Hierdoor hebben we alles met gemak hebben kunnen doen en zien. Er was zelfs nog tijd voor een dagje Parijs!

Wat je kan verwachten tijdens Halloween in Disneyland Parijs

– Halloween in Disneyland Parijs duurt van 1 oktober tot en met 2 November.
– Het hele Disneyland Park is versierd in Halloweenstijl. In Walt Disney Studios Park is daarentegen weinig te merken van de sfeer.
– It’s good to be bad with the Disney Villains, een show met alle bekende schurken uit de sprookjes.
– Fotomomenten met Disney schurken, maar ook met Mickey en zijn vrienden in Halloweenkostuum
– Disney’s Halloween Party. Een apart feest waar je afzonderlijke kaarten voor moet kopen. Wij hebben dit niet gedaan, maar het schijnt erg leuk te zijn.
– Heel veel snoep. Bij alle fotolocaties staan medewerkers snoep uit te delen. Trick or Treat!
– Een speciale parade in Halloweenstijl.

Ben jij al eens tijdens Halloween in Disneyland geweest of heb je plannen om er naartoe te gaan?

Ook lezen:

7 comments

Robin Valentine 23 september 2016 - 10:14

wat super tof is dit! ik zou hier ook wel eens heen willen. fijn dat toen je ging het niet zo druk was!

Reply
elisavandersluis 23 september 2016 - 18:32

Dank je wel! Dat het niet zo druk was is echt mazzel geweest, ben er ook wel eens geweest dat het overal 2 uur wachten was 😉

Reply
Anna 23 september 2016 - 10:37

Dat ziet er erg leuk uit! Mooie foto’s!

Reply
elisavandersluis 23 september 2016 - 18:32

Dank je wel! Was ook echt leuk om een keer naartoe te gaan.

Reply
Anita 25 september 2016 - 10:13

Leuke foto’s! Ik ben echt een sucker voor Disney, maar heb dan weer weinig met Halloween. Ik ben al zo’n 15 jaar niet in Disneyland geweest, maar zou er graag eens heen willen rond de kerst.

Reply
elisavandersluis 25 september 2016 - 12:48

Dank je! Ik vind Disney ook echt leuk, rond kerst is het heel leuk ingericht maar ook superdruk. Halloween was een stuk rustiger 😉 Vind het wel echt een leuke feestdag, vooral voor kinderen.

Reply
Judith van der Linden 16 maart 2018 - 08:17

Ik behoor duidelijk tot de tweede groep: ik hou namelijk niet van pretparken. Maar Disneyland Parijs vind ik geweldig! Ik ben er 2 keer geweest en bedacht me laatst dat ik wel weer eens terug zou willen. Misschijn tijdens Halloween? Want dan ziet het park er wel heel mooi uit. Dat er snoep uitgedeeld wordt is natuurlijk bijzaak… 😉

Reply

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read more