Home BestemmingenAziëJapan Hanami: de mooiste plekken om de kersenbloesem in Tokyo te zien

Hanami: de mooiste plekken om de kersenbloesem in Tokyo te zien

by Elisa van der Sluis

Het begin van het voorjaar in Japan staat garant voor een ongekende bloemenpracht. Veel mensen reizen speciaal voor de bloeiende sakura naar Japan. Maar wat zijn de beste plekken om te genieten van de bloeiende bloemen? Omdat veel mensen hun reis beginnen of eindigen in Tokyo heb ik de mooiste plekken om de kersenbloesem in Tokyo te zien op een rij gezet.

In Japan markeren de bloeiende kersenbomen het begin van de lente. Een korte periode waarin de Japanners er massaal op uit trekken om naar de fragiele bloeiende bloemetjes te kijken en te picknicken onder de bomen. Dit noemt men Hanami. Deze periode duurt niet lang, de bomen bloeien slechts een week of 2. De bloei is een metafoor van het leven: mooi, maar kort van duur. Het is een bijzondere gebeurtenis en zeker 1 die je niet wilt missen tijdens een reis naar Japan.

Sakura Dori

Dit is misschien wel de beroemste straat van Tokyo: de Sakura Dori. Wellicht heb je hem al eens voorbij zien komen in een reisgids of op social media. De Sakura Dori loopt door een begraafplaats in de wijk Yanaka in Tokyo. Dit weerhoudt je misschien er een beetje van om er naartoe te gaan, aar het is echt een aanrader. De straat wordt namelijk aan weerszijden geflankeerd door kersenbomen die in het voorjaar prachtig in bloei staan. Mensen komen speciaal naar deze straat om naar de bloemenpracht te kijken, wat best een bijzonder beeld oplevert. Deze straat is zonder twijfel mijn absolute nummer 1 om de kersenbloesem in Tokyo te bekijken.

Hoe je er komt: Met de metro (JR Yamanote lijn) naar halte Nippori, of wandelend vanaf Ueno park.

Ueno

Het Ueno park in Tokyo is sowieso een aanrader om te bezoeken, maar in het voorjaar is het er helemaal genieten. Er staan wel honderden kersenbomen in het park. Hier komen mensen bij elkaar om te picknicken onder de bomen en zie je stelletjes en oude mensen bijna gehypnotiseerd staren naar de piepkleine bloemetjes. Werkelijk uit alle hoeken van de stad komen mensen hier bij elkaar. Wandel rond in het park en geniet van het begin van de lente. Haal ook zeker iets te eten bij 1 van de vele eetkraampjes in het park. Je kunt er echt de meest lekkere (en aparte) dingen halen. Sakura ijsjes bijvoorbeeld, verrassend lekker! En eet je natuurlijk op onder 1 van de vele bloeiende bomen.

Hoe je er komt: Wandelend in ongeveer een halfuurtje vanaf Sakura-Dori in Yanaka of met de metro, JR Yamanote lijn, uitstappen bij halte Ueno.

Senso Ji

Eigenlijk mag je de tempel Senso Ji sowieso niet overslaan als je Tokyo bezoekt. Het is de oudste en beroemdste tempel van de stad. De tempel stamt uit circa 645 en heeft een turbulente geschiedenis achter de rug. Maar de Senso Ji heeft het overleefd en is vandaag de dag 1 van de beroemdste en meest bezochte trekpleisters van de stad. In de lente staan in de tuinen van de tempel de kersenbomen in bloei. Als een beschermende deken hangen de roze en witte bloemetjes over de tuinen heen. Prachtig om te zien en echt iets om even bij stil te staan en van te genieten. Zorg wel dat je er vroeg bent, hier loop je zeker niet alleen rond!

Hoe je er komt: Met de metro, pak vanuit Tokyo Station de JR Yamanote lijn en stap op Kanda over op de Ginza Lijn. Stap uit bij halte Asakusa. Vanuit Shinujuku Station pak je de JR Chuo lijn en stap je uit bij Asakusa station.

Waterkant

Voor ons een mooie verrassing, want hier hadden van te voren niets over gehoord of gelezen: de waterkant aan de Sumida rivier. Aan de waterkant ligt het Sumida park. In de lente staan ook hier een flink aantal kersenbomen in volle bloei. Dit is een plek waar je stelletjes hand in hand langs de bomen ziet wandelen en waar meisjes in hun mooiste kimono’s flaneren. Toen wij er waren was het er aanzienlijk rustiger dan op eerder genoemde plekken, maar zeker niet minder mooi. Dit is dan ook zonder twijfel 1 van de beste plekken om de kersenbloesem in Tokyo te zien bloeien.

Hoe je er komt: Wandelend in ongeveer 10 minuten vanaf de Senso Ji tempel of een kwartier vanaf halte Asakusa.

Een paar tips als je de kersenbloesem in Tokyo wilt zien:

– Houdt de voorspellingen in de gaten. De bloesem is slecht van korte duur en mede afhankelijk van het weer. Via diverse kalenders is vrij nauwkeurig bij te houden waar en wanneer de bomen in bloei staan.

– Wees respectvol. Blijf van de bloemen af, wees niet luidruchtig en ruim zeker je rommel op.

– Neem een paraplu mee. Het weer is nogal veranderlijk in Japan, wij liepen het ene moment in de stralende zon en het andere in de stromende regen.

– Boek je hotel op tijd. In Japan houden ze er sowieso niet zo van als je onaangekondigd op de stoep staat, maar tijdens de Sakura is het meeste ook nog eens vol geboekt.

Ben jij van plan om Tokyo te bezoeken en wil je graag meer info? In dit artikel lees je alles over de leukste wijken van de stad!

Heb je nog tips voor de mooiste plekken om de kersenbloesem in Tokyo te zien? Laat het weten!

Ook lezen:

9 comments

Carolien 26 februari 2018 - 08:50

Ik heb genoten van de mooie foto’s! Handig dat er gelijk bij staat hoe je er kunt komen.

Reply
Narelle | wegvanhetnoorden.nl 26 februari 2018 - 09:07

Dit ziet er zo prachtig uit, wauw! Lijkt me wel best lastig plannen, je moet denk ik wel een beetje geluk hebben 😉

Reply
Sanne 26 februari 2018 - 13:48

Wat prachtig zeg! Mooie metafoor ook. Ik zou zeker proberen het een beetje te plannen om juist die periode in Japan te zijn. Het zou toch wel heel mooi zijn om dat te kunnen zien!

Reply
Denise 27 februari 2018 - 09:56

Prachtig! O ja, dat is binnenkort hier ook alweer. Ik word er meteen blij van! Maar Japan is er natuurlijk wel echt dé plek voor. Die Sakura Dori heb ik inderdaad wel eens op instagram gezien, hoewel ik de naam niet onthouden had.

Reply
Rowan 27 februari 2018 - 10:49

Wat gaat een jaar snel zeg! Het lijkt nog maar zo kort geleden dat je die kant op ging! Het lijkt mij echt bijzonder om rond deze tijd in Japan te zijn.

Reply
Jessica 27 februari 2018 - 11:42

Je hebt Japan inderdaad in de mooiste periode van het jaar bezocht! Al lijkt de herfst me trouwens ook erg mooi met al die kleurtjes. Wel een goede tip om een paraplu mee te nemen trouwens, ik zou helemaal niet verwachten dat het weer zo snel kan omslaan in april daar ;p

Reply
Martin 2 maart 2018 - 18:36

Ik vind dit zo mooi! Goede reminder, want ik wil de kersenbloesem dit jaar zien in het Amsterdamse bos. Niet vergelijkbaar natuurlijk, maar bij gebrek aan Tokyo, “the next best thingl…haha!

Reply
Diana 3 maart 2018 - 08:19

Weet nog wel dat vroeger heel onze straat vol met kersenbloesem stond. Dit vond ik altijd zo sprookjesachtig. Ik zou zeker deze plek aan doen als ik in Japan ben. Wel irritant dat je vooruit moet boeken als je dit niet goed kan voorspellen. Beetje geluk hebben.

Reply
Stéphanie 14 april 2018 - 18:56

Mooie foto’s! Bloesem geeft mij altijd het ultieme lentegevoel, en Japan is natuurlijk een van de beste plekken om de bloei mee te maken. Het staat nog steeds op mijn lijstje. Hoewel de herfst mij ook prachtig lijkt daar. Maar ook dan is het kwestie van geluk hebben. Het lijkt mij ontzettend balen als je de bloei of de verkleuring van de bladeren net misloopt.

Reply

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read more