Home BestemmingenEuropaNederland Een heerlijke zomeravond op Hoek van Holland

Een heerlijke zomeravond op Hoek van Holland

by Elisa van der Sluis

Van jongs af aan vind ik het al heerlijk om naar het strand te gaan. Nu heb ik het geluk dat ik in Rotterdam woon, dus het strand is nooit echt ver weg en er is keuze genoeg. Één van mijn favoriete Nederlandse stranden is Hoek van Holland, of zoals wij Rotterdammers zeggen: de Hoek.

Genieten van de ondergaande zon.

De laatste tijd zijn we veel te weinig naar de kust geweest. Het weer zat niet mee, we hadden teveel in en om het huis te doen of er stond al iets anders gepland. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. Afgelopen zaterdag was het prachtig weer om een strandwandeling te maken en dus besloten we naar de Hoek te rijden. Geen verkeerde beslissing, want wat was dat fijn! De temperatuur was heerlijk en de lucht prachtig blauw met hier en daar een wolkje. Het was rustig op het strand, de meeste dagjesmensen waren al vertrokken. Een enkeling liet zijn hond nog even flink uitrennen. Anderen maakten, net al wij, nog even een wandeling. Bij de strandhuisjes genoten mensen van de ondergaande zon en speelden kinderen vrolijk in het zand.

IMG_2091

IMG_2094 - kopie

IMG_2097

De zon wierp haar laatste stralen van de dag over het strand en zorgde ervoor dat het zand een goudgele gloed kreeg. Een zonsondergang op het strand is natuurlijk altijd mooi om te zien en wat was het heerlijk om er weer even een avond van te kunnen genieten. Vanaf het strand wandelden we de duinen in. Het duingebied van Hoek van Holland is al net zo fijn en mooi, of zelfs mooier, als het strand zelf. De mooie duintoppen, dichte duinbossen en mooie bloemen zorgen voor een prachtige afwisseling in het landschap. De ondergaande zon zorgde voor een prachtig kleurenspel. Een heerlijk stukje Hollands natuurschoon. Wanneer gaan we weer?

IMG_2125

IMG_2103

IMG_2117

IMG_2114

IMG_2108

Nu ben ik natuurlijk nieuwsgierig, wat is jouw favoriete plekje om bij te komen van een drukke week?

Ook lezen:

8 comments

Sabine 10 augustus 2016 - 4:26 pm

Wat heerlijk! Ik kom bijna nooit meer bij de zee. Vanaf mijn huis is de zee namelijk 1000 km verderop ofzo hahaha. Ik ga dan eerder naar een park om te relaxen. Maar als ik weer in NL kom wil ik zeker naar de kust!

Reply
elisavandersluis 10 augustus 2016 - 9:27 pm

Dat is wel jammer dat het zo ver is! Aan de andere kant, van een mooi park kan ik ook ontzettend blij worden. Veel groen, mooie vijvers en rust, heerlijk toch? Dat is wel het fijne aan NL, eigenlijk is niets ver weg. Behalve het zonnetje 😉

Reply
Anne 11 augustus 2016 - 10:02 am

Het Hoekse strand! Ik ben geboren en getogen Hoekenees, en ik wil er nooit meer weg :).

Reply
elisavandersluis 11 augustus 2016 - 7:11 pm

Dat snap ik helemaal, het is heerlijk daar!

Reply
Narelle | wegvanhetnoorden.nl 11 augustus 2016 - 2:48 pm

Heerlijk! Wij zijn al een paar keer in Hoek van Holland geweest, een mooi stukje Nederland! Bijzonder ook om alle containerschepen hier te zien binnenkomen. Mooie foto’s!

Reply
elisavandersluis 11 augustus 2016 - 7:12 pm

Dank je! Vind het echt een fijn strand, lekker breed en schoon. Inderdaad hier komen alle schepen voor Rdam binnen, heel apart om te zien :-). Leuk dat je er ook bent geweest!

Reply
Marcel 11 augustus 2016 - 7:48 pm

Het is heel erg lekker om dicht aan zee en het strand te wonen. Zelf woon ik op nog 15 minuten lopen van het strand dus ik ken het gevoel!

Reply
elisavandersluis 11 augustus 2016 - 8:31 pm

Dat is helemaal perfect! Wij moeten er nog 20 minuten voor rijden haha. Maar inderdaad, superfijn!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More