Home TipsPersoonlijk Dit hield mij bezig in: April 2017

Dit hield mij bezig in: April 2017

by Elisa van der Sluis
JAPAN 2017

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: april was voor ons een ongelofelijk leuke maand. En gezien die maand er inmiddels op zit, is het hoog tijd voor een terugblik op wat mij bezighield in april!

Welke plekken bezocht ik de afgelopen maand

– Het zal je vast niet zijn ontgaan, wij waren het grootste deel van de maand in Japan! Maanden keken we uit naar deze reis en Japan maakte alle verwachtingen meer dan waard. Mijn traveldiary staat inmiddels online, maar woensdag komt ook het eerste echte verslag online te staan.

– Met een stel collega’s / vriendinnen gingen we een avondje uit eten en naar Beauty and the Beast. Een echte ladiesnight dus en het was dan ook enorm gezellig. Mocht je Beauty and the Beast nog niet hebben gezien, ga er dan zeker heen. Hij is echt onwijs mooi en leuk!

– Op de valreep ging ik samen met mijn moeder een dagje naar Utrecht. We bezochten de Harry Potter Expo en doken een middagje het centrum in. Utrecht blijf ik een hele gezellige (en mooie!) stad vinden en deze dag was dan ook zeker geslaagd.

Hier werd ik blij van de afgelopen maand

– De kersenbloesem in Japan. Wat is het prachtig om al die bomen te zien bloeien! Natuurlijk was heel de reis prachtig, maar de bloeiende sakura gaf het net een beetje extra.

– Dat de terugvlucht geen 11 uur duurde zoals gepland, maar 10 uur en dat het ook nog eens op Schiphol rustig bleek te zijn. En met dat laatste ben ik gezien de berichten volgens mij één van de weinigen.

– Dat we eind september weer richting Zuid Afrika vertrekken! Binnenkort meer over deze reis, maar ik kan je nu al verklappen dat we maar liefst 4 landen aandoen tijdens de reis. We beginnen en eindigen namelijk in Zuid Afrika, maar reizen via Botswana, Zimbabwe en een piepklein stukje van Namibië!

– Feyenoord wordt waarschijnlijk kampioen dit jaar en dat vind ik als Rotterdammer erg leuk. Dat werd ook wel weer eens tijd natuurlijk, de laatste keer dat ze kampioen werden speelde ik nog met barbie’s.

– De sushi in Japan. Mijn hemel wat was die lekker! Daar ben ik echt compleet mee verpest.

– De Japan het land van de rijzende zon is, weten we allemaal. Maar de zonsondergangen zijn er ook niet mis en daar kan ik echt heel blij van worden!

Hier werd ik niet blij van de afgelopen maand

– Vorige maand schreef ik nog dat ik blij was dat het lente was, afgelopen maand leek het soms wel of de winter was teruggekeerd. Wat heb ik het koud gehad!

– Chinese toeristen. Met honderden tegelijk. Die allemaal tegelijk de trein in willen, je wegduwen als je een foto wilt maken en geen greintje fatsoen hebben. Normaal ben ik erg tegen het over één kam scheren, maar ik ben er geen één tegengekomen in Japan die zich wel gedroeg.

– Regen in Japan. En dan bedoel ik geen miezer, maar een echte deze-druppels-doen-pijn-op-mijn-hoofd-regenbui. Maar we bleven lachen, al was het als een boer met kiespijn.

Laat je me nog weten hoe jouw maand was?

Ook lezen:

26 comments

Marcel 30 april 2017 - 10:57 am

Heerlijke maand Lies! Kan bijna niet anders als je het grootste deel ervan in Japan doorbracht. Jammer van de regen, iets wat je helaas niet in de hand hebt. Ik kijk uit naar je blog van woensdag! Hoe mijn maand was? Morgen vertel ik je er alles over

Reply
Elisa van der Sluis 2 mei 2017 - 10:28 pm

Ik moet nog even komen lezen haha. Ja de regen, het is niet anders 😉 Dat heb je inderdaad niet in de hand, dus lachen en stug doorwandelen 🙂

Reply
Rowan 30 april 2017 - 3:26 pm

Het blijft bijzonder he, zo sta je in Japan onder de kersenbloesems en zo ben je weer terug in Nederland! Ik vond het de afgelopen weken ook zo koud en regenachtig, maar als de zon dan schijnt trek ik meteen een sprintje naar buiten! 😉

Reply
Elisa van der Sluis 2 mei 2017 - 10:29 pm

Ja, apart is dat altijd hé haha. Ik zit ook met smart te wachten op het zonnetje en ga ook meteen naar buiten als hij schijnt. Even genieten 😉

Reply
Sabine 1 mei 2017 - 12:43 am

Wat heerlijk! Japan en straks weer Zuid-Afrika, geweldig! Je foto’s zagen er ook heel mooi uit. En ja die sushi, dat kan ik me voorstellen dat je daardoor nu verpest bent haha

Reply
Elisa van der Sluis 2 mei 2017 - 10:30 pm

Ik word verwend dit jaar haha. Sowieso eten in Japan is echt vreselijk goed, zo vol van smaak echt heerlijk. Was even een tegenvaller toen ik thuis weer aan een bal gehakt zat 😉

Reply
Narelle| wegvanhetnoorden.nl 1 mei 2017 - 8:08 am

Haha de sushi in Japan, die wil ik ook wel eens proeven 😀 Ik kijk uit naar de rest van jullie Japan avonturen!

Reply
Elisa van der Sluis 2 mei 2017 - 10:31 pm

Haha, niet doen! Dan ben je ook verpest! 😉

Reply
Stéphanie 1 mei 2017 - 11:48 am

Jammer van de regen in Japan, ik wist niet dat het echt zoveel had geregend tijdens jullie reis. Hopelijk hebben jullie tussen de buien door genoeg kunnen doen en zien. Kom maar op met je eerste verslag! 🙂 Ik heb het deze maand ook te koud gehad, niet leuk. Waar ik wel blij van werd waren de afgelopen dagen in Frankrijk. Het voelt daar elke weer als thuiskomen.

Reply
Elisa van der Sluis 2 mei 2017 - 10:33 pm

Op zich viel het nog wel mee, het regende een dag of 4. We hebben ook hele mooie dagen gehad hoor en daar hebben we volop van genoten. Sowieso doe je er niets aan, er is gelukkig ook zat binnen te doen. Die kou is echt niet normaal, de kerst was gewoon warmer als koningsdag! Onwijs leuk dat je weer in Frankrijk bent geweest, je foto’s waren ook echt prachtig!

Reply
Diana 1 mei 2017 - 9:09 pm

Japan – ik kijk al uit naar je komende artikelen. En dat je verpest bent met de sushi daar kan ik goed geloven. Misschien hier op zoek naar iemand die net zo goed is ;). En Feyenoord mag van mij ook winnen – hebben we wat te vieren op het werk haha.

Reply
Elisa van der Sluis 2 mei 2017 - 10:36 pm

Haha, zo zaten wij ook al op de zaak ;-). Ik ken heel veel sushi restaurants, maar niks komt in de buurt helaas. Denk dat het eerder de kwaliteit van de vis is die veel hoger ligt, was zo vol van smaak. Morgen staat er een nieuw artikel over Japan online! 🙂

Reply
Jenny 2 mei 2017 - 9:23 am

De kersenbloesem in Japan lijkt me zo mooi! Japan is sowieso een bestemming waar ik steeds nieuwsgieriger naar wordt.

In Slovenië viel meer regen in een dag dan in de natste maand van Nederland. Ik ben weer even terug op aarde en klaag niet over regen 🙂

Reply
Elisa van der Sluis 2 mei 2017 - 10:38 pm

Wow, dat is ook wel bizar inderdaad. Ik klaag hier voorlopig ook niet over regen, dat valt wel mee in vergelijking met wat ik op mijn hoofd heb gehad haha. Japan is echt prachtig, ik kan niet anders zeggen. En die kersenbloesem, zo mooi! Morgen staat er een heel artikel over de kersenbloesem online, met heel veel foto’s 😉

Reply
Sandra 2 mei 2017 - 6:49 pm

Wat tof dat je aar Japan bent geweest! Vrienden van mij zijn er nu en krijg zo af en toe toffe foto’s te zien. Wel balen van die regen daar zeg… Oooh en hou op over Chinezen! Mijn vriend en ik werden afgelopen maand ook GEK tujdens onze reis. Inderdaad geen fatsoen te vinden helaas. -.- Ik ben in april terug gekomen uit de Filipijnen en Indonesië en bij ons was het ook super rustig op Schiphol. Wij kwamen echt 2 dagen voor de drukte begon terug, dus dat was wel een gelukje haha! Gelukkig was het bij jullie ook lekker rustig haha. Scheelt een hoop wachten! :p

Reply
Elisa van der Sluis 2 mei 2017 - 10:43 pm

Haha volgens mij hebben wij dan rond dezelfde tijd op Schiphol gestaan, mazzel hé! Wat tof dat je naar de Filipijnen en Indonesië bent geweest, ik kom gauw even bij je bijlezen 🙂 Japan is echt prachtig. Heel apart en bijzonder, maar ongelofelijk gaaf om doorheen te reizen. Regen was een tikje jammer, maar er is gelukkig ook voldoende binnen te doen. Op zich viel het nog mee hoor, 4 dagen regen / miezer in totaal. Voor de rest een graad of 20 – 25, echt heerlijk. Leuk dat vrienden va je er nu ook zijn, geloof meteen dat de foto’s jaloersmakend zijn! 🙂 En chinezen op reis…ik ga er denk ik een boek over schrijven 😉

Reply
Sanne 4 mei 2017 - 8:46 pm

Zuid-Afrika is ook een fantastisch vooruitzicht! Ik zou voor de bloesem en sushi ook zo naar Japan afreizen!

Reply
Elisa van der Sluis 7 mei 2017 - 12:16 am

Haha, ik zeg doen! Alleen ben je daarna wel meteen verpest 😉

Reply
anto 5 mei 2017 - 11:41 am

Lente? Welke lente haha? Brr ik zat vanochtend op de fiets en het was ZO koud … ik denk dat we de lente overslaan en gelijk door gaan naar de zomer dit jaar 😉

Reply
Elisa van der Sluis 7 mei 2017 - 12:14 am

Haha, erg he. Toen ik uit Japan kwam had ik het ook zo koud, hoop wel dat het snel omslaat 🙂

Reply
Aniek 6 mei 2017 - 4:42 pm

Japan lijkt me prachtig, zeker met die kersenbloesem! Gelukkig is de lente nu ook echt geland in Nederland. 🙂

Reply
Elisa van der Sluis 7 mei 2017 - 12:08 am

Nou inderdaad, vond het maar koud de afgelopen dagen!

Reply
Marcella Molenaar 12 mei 2017 - 12:55 pm

Met zo’n reis door Japan kan je niet anders dan een fijne maand hebben. Heerlijk dat jullie reis zo goed bevallen is! En dat er plannen zijn voor een roadtrip door maar liefst 4 landen in Afrika. Gaaf! Dat wordt weer wildlife spotten 🙂

Reply
Elisa van der Sluis 15 mei 2017 - 11:00 pm

Haha dat wordt weer overuren met de camera’s inderdaad 😉 Moet nog even extra batterijen inslaan. Kijk er erg naar uit! 🙂

Reply
Gabriëlle 12 mei 2017 - 8:11 pm

Of Feyenoord kampioen wordt, is momenteel nog een stuk spannender! Ik ben benieuwd naar alle verhalen over Zuid-Afrika, het klinkt als een toffe reis, vier landen woaw. Beauty and the Beast vond ik inderdaad ook prachtig 🙂

Reply
Elisa van der Sluis 15 mei 2017 - 10:59 pm

Zo dat was zeker even spannend de afgelopen week (sorry ben wat laat met reageren)! Maar het is gelukt! Vier landen wordt wel heftig, denk ik, al kijk ik er enorm naar uit 🙂

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More