Home TipsPersoonlijk Dit hield mij bezig in: Augustus 2016

Dit hield mij bezig in: Augustus 2016

by Elisa van der Sluis

Zelf vind ik het altijd heel leuk om de persoonlijke artikelen van andere bloggers te lezen en daardoor raakte in geïnspireerd om zelf ook wat meer persoonlijke verhalen met jullie te delen. In deze rubriek vertel ik jullie wat mij de afgelopen maand zoal bezig hield, welke plekken ik bezocht en waar ik blij of juist helemaal niet blij van werd.

Augustus was in vergelijking met juli een vrij rustige maand. We hadden niet veel op de agenda staan waardoor er eindelijk tijd was voor wat klusjes in en om het huis. Gelukkig bleef er ook nog tijd over voor een paar leuke uitstapjes, al bleven we deze maand eens dicht bij huis voor de verandering.

Welke plekken bezocht ik de afgelopen maand

– Op een mooie zomeravond gingen we eindelijk weer eens naar het strand. Hoek van Holland om precies te zijn. Eerder plaatste ik hier al een korte blog over. We wandelden over het strand, genoten van de ondergaande zon en wandelden nog een stukje door de duinen.

– We hadden iets met zonsondergangen deze maand. We gingen een avondje naar een recreatiegebied bij de Oude Maas om daar van de zonsondergang te genieten. Helaas was die niet zo spectaculair als gehoopt, maar nog steeds erg mooi.

– Toen de thermometer tropische temperaturen aan begon te geven besloten we spontaan een vrije middag te nemen en wederom naar Hoek van Holland te rijden. Zon, zee, strand, wandelen over de pier en een pan mosselen als afsluiter, niks mis mee!

20160827_105044

Hier werd ik blij van de afgelopen maand

– Halverwege de maand vierde ik mijn verjaardag en behalve dat het erg gezellig was, kreeg ik ook ontzettend leuke kado’s. Zo kreeg ik een nieuwe handbagage trolley, een mexicaanse vuurhaard voor in de tuin, een spannend boek en heerlijke producten van Rituals. Wat een verwennerij!

– Er staat onverwachts een nieuw tripje op de planning. Begin september gaan we naar Gent! Ik vind het onwijs leuk om op ontdekking te gaan in voor mij nog onbekende steden. We zijn er allebei er nog nooit geweest en we zijn dan ook erg benieuwd of alle positieve verhalen kloppen. Tips zijn natuurlijk altijd welkom.

– We zijn begonnen met onze reisplannen voor volgens jaar en dat is natuurlijk altijd leuk Dromen over mooie bestemmingen, inspiratie opdoen en het moeilijkste van alles: kiezen. Er kwam van alles voorbij: Gambia, Senegal, Boedapest maar ook Rome en de USA! We zijn er nog niet helemaal over uit wat het uiteindelijk gaat worden, maar de reiskriebels zijn alweer volop aanwezig.

– Ik wist nooit zo goed wat ik van Twitter moest vinden, maar heb nu toch besloten om ook een account aan te maken. Wat blijkt? Ik vind Twitter een ontzettend leuke manier om met andere bloggers in contact te komen, ideetjes voor volgende bestemmingen op te doen en om mijn eigen blog te promoten. Volg jij mij al op Twitter?

– Ik tikte de 1500 volgers aan op Instagram! Ter ere van deze mijlpaal besloot ik om voortaan elke twee maanden een overzicht van mijn vijf meest gewaardeerde foto’s op Instagram te plaatsen. De eerste top vijf vind je in dit overzicht.

Hier werd ik niet blij van de afgelopen maand

– Bij de Oude Maas besloten de muggen een happy hour op mijn lijf te houden. Het gevolg waren een stuk of tien enorm vervelende muggenbulten.

– Ik was zo ongeveer de hele maand verkouden en dat is nooit leuk.

– De afwas na mijn verjaardag. De vaatwasser is al een poosje stuk en de nieuwe keuken komt volgende maand pas. Balen.

– Dat mijn hele huis aanvoelde als een Finse sauna en de katten en het konijn niet wisten waar ze het zoeken moesten. De koelmat (geweldig ding trouwens!) en de badkamer waren zeer populaire hangouts hier in huis.

Ik hoop natuurlijk dat ook jij genoten hebt van de maand augustus en wens je alvast een hele fijne september toe!

Ook lezen:

14 comments

Narelle | wegvanhetnoorden.nl 31 augustus 2016 - 7:05 pm

Leuk, zo’n persoonlijk stukje 🙂 Ik ben benieuwd naar Gent! Wij zijn er ook nog nooit geweest.

Reply
elisavandersluis 31 augustus 2016 - 7:12 pm

Dank je! Ik ben ook echt benieuwd, wordt vast leuk. Lijkt me in elk geval een hele mooie stad.

Reply
Anita - Reisvlinder.nl 31 augustus 2016 - 7:55 pm

Nog gefeliciteerd met je verjaardag en alvast veel plezier in Gent. Echt een heel leuke, mooi en gezellige stad!! Ik werd ook minder blij van de muggen en van mijn slaapkamer die af en toe ook aanvoelde als een Finse sauna. Gedeelde smart is halve smart 😉

Reply
elisavandersluis 31 augustus 2016 - 9:27 pm

Dank je wel! Ben zo benieuwd naar Gent, hoor van iedereen goeie verhalen. Blij dat ik niet de enige ben inderdaad haha! Vooral die muggen, die zijn gewoon gemeen.

Reply
Marcel 31 augustus 2016 - 8:22 pm

Leuk al die reisplannen, ben benieuwd wat het uiteindelijk gaat worden. Altijd leuk om mee bezig te zijn. Alvast veel plezier in Gent!

Reply
elisavandersluis 31 augustus 2016 - 9:30 pm

Haha ik ook! Er zijn inmiddels al meer bestemmingen de revue gepasseerd, dus het duurt wel even 😉 En dank je wel!

Reply
Jessica 31 augustus 2016 - 9:09 pm

Ohh de muggen zijn echt een probleem hier in Nederland! Op reis heb ik bijna nooit last van ze, maar nu hier… Alvast veel plezier in Gent, lijkt me een leuke stad!

Reply
elisavandersluis 31 augustus 2016 - 9:35 pm

Die muggen zijn echt een drama! Ettertjes moeten ook altijd mij hebben. Gent lijkt me zo tof, ben echt benieuwd. Hopelijk komen er veel leuke foto’s en verhalen 🙂

Reply
Niels 3 september 2016 - 9:30 am

Jammer van de muggen. Hebben wij hier ook veel last van. Binnenkort toch maar eens kijken of we een hor kunnen plaatsen op de slaapkamer. Elke ochtend lek geprikt worden is geen pretje. Maar geniet van Gent. Het is een hele leuke stad. Veel te zien, veel te doen. Mooie gebouwen en natuurlijk veel gezelligheid.

Reply
elisavandersluis 3 september 2016 - 6:07 pm

Die muggen zijn echt een drama! Thuis geen last van (horren inderdaad) maar buiten, jeetje zeg. We zijn nu in Gent, supertoffe stad en zooo gezellig!

Reply
Wanda 5 september 2016 - 8:51 pm

Nog gefeliciteerd met je verjaardag! En ja, die hitte in huis… wij hebben er ook erg veel last van omdat we op een bovenwoning zitten. Het is met dat soort temperaturen al snel niet meer te harden in huis. Leuk dat jullie naar Gent gaan! Ik ben er ooit een middagje geweest en vond het een mooie stad. Veel plezier alvast!

Reply
elisavandersluis 5 september 2016 - 9:27 pm

Dank je wel Wanda! Oh ja in een bovenwoning kan het ook zo erg zijn, wij wonen zelf in een huis met een plat dak beetje vergelijkbaar qua hitte. Maar ik klaag niet haha, ben wel blij dat de zon eindelijk ging schijnen. We zijn net terug uit Gent, is inderdaad een onwijs leuke stad. Ontzettend mooi en vooral heel erg gezellig.

Reply
Sabine 8 september 2016 - 1:36 pm

Leuk overzicht! Plannen maken om te reizen is ALTIJD leuk 😀 😀 En ja ik had ook een nare muggenaanval afgelopen maand, in Hongkong. Jeetje wat haat ik die beesten. Snap echt niet wie ze heeft uitgevonden. Compleet nutteloos ook trouwens 😉

Reply
elisavandersluis 8 september 2016 - 9:06 pm

Jaaa reizen is fijn! Voorpret ook hihi. De functie van de mug snap ik ook niet helemaal, compleet nutteloos en bloedirritant inderdaad 🙂 Hong Kong ook al zo erg? Balen…:-(

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More