Home TipsPersoonlijk Dit hield mij bezig in: november 2016

Dit hield mij bezig in: november 2016

by Elisa van der Sluis

Zelf vind ik het altijd heel leuk om de persoonlijke artikelen van andere bloggers te lezen en daardoor raakte ik geïnspireerd om zelf ook wat meer persoonlijke verhalen met jullie te delen. In deze rubriek vertel ik jullie wat mij de afgelopen maand zoal bezig hield, welke plekken ik bezocht en waar ik blij of juist helemaal niet blij van werd.

Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar ik heb altijd het gevoel dat hoe dichter we bij het einde van het jaar komen, hoe sneller de weken en zelfs maanden voorbij vliegen. November is voor mij altijd een maand die voorbij is voor ik er erg in lijk te hebben. Ineens doemen er overal Sinterklaas- en kerstversieringen op, worden de dagen we heel kort en sta je ’s ochtends vroeg het ijs van de autoruit af te krabben. Maar er gebeurde nog meer deze maand, dit hield mij bezig in november 2016:

Welke plekken bezocht ik de afgelopen maand

– Zoals je eerder al in mijn traveldiary kon lezen, waren wij een paar dagen in Dublin. Hoewel we maar vier dagen hadden, was het echt genieten. Het was verrassend goed weer, de straten waren al helemaal in kerstsfeer en waren meer dan voldoende leuke bezienswaardigheden. Dublin is top! Ook gingen we een dagje de Wicklow Mountains in, iets waar ik al een poosje naar uit keek. Het is een waanzinnig mooi gebied, echt een aanrader als je ooit naar Dublin gaat.

– Voor het eerst in een redelijk lange tijd ben ik weer eens naar de bios geweest. We gingen naar Fantastic Beasts and where to find them. Als je, net als ik, een beetje fan bent van Harry Potter dan moet je deze film gewoon zien!

Hier werd ik blij van de afgelopen maand

– Shoppen op Black Friday! Ik heb bijna al mijn kerstkado’s al gescoord. Erg fijn, want ik hou niet zo van de overvolle winkelcentra in december.

– Ik had vakantie! De laatste echte vakantie was in mei toen we naar Zuid Afrika gingen, die erna was voor de verbouwing van onze keuken. Deze anderhalve week vrij was dus echt even nodig.

– Vorig jaar hielden een vriendin en ik een inzamelingsactie zodat we voor een aantal minder bedeelde gezinnen kerstpakketten konden maken. Dit zijn gezinnen die zelf geen geld hebben om bijvoorbeeld kerstkado’s te kopen of iets lekkers op tafel te zetten. Dat werd een groot succes en dus doen we het dit jaar dunnetjes over. Er is echt alweer onwijs veel binnen, van leuk speelgoed voor kinderen tot douchespulletjes en zelfs financiële bijdragen zodat we er ook dit jaar weer iets lekkers bij kunnen doen. Onwijs lief en fijn, want iedereen verdient een leuke kerst!

– Toen ik terug kwam uit Dublin besloten mijn moeder en ik spontaan om in 2017 samen naar Dublin te gaan. Moeder-dochter weekendjes zijn altijd leuk!

– Een vriendin en ik organiseren een babyshower voor een andere vriendin. En hoewel ik zelf geen kinderen heb, vind ik dat toch wel erg leuk om te doen. Al dat kleine babyspul is toch wel erg schattig.

– Mijn schoonouders en Liam zijn tante waren jarig en om dat te vieren gingen we met de familie uit eten. Dat is natuurlijk nooit verkeerd.

– Ik had een recordaantal bezoekers op mijn website!

– Er viel €100.000,- euro op mijn postcode in de postcodeloterij.

Hier werd ik niet blij van de afgelopen maand

– Ik speel niet mee in de postcodeloterij…

– Op de dagen dat ik werkte ging er werkelijk geen dag voorbij waarop ik niet in de file stond, met als hoogtepunt een rit van een paar uur die normaal een halfuur duurt.

– Ik begon de maand met een fikse verkoudheid en eindigde de maand met een flinke griep. Ondertussen lig ik nog steeds op de bank te hopen dat het heel snel overgaat.

– Mijn auto moest naar de garage voor een paar kleine reparaties. Ik weet echt niks van auto’s en voel me altijd een beetje een kneus als ik daar sta uit te leggen wat voor rare geluiden ik nu weer hoor. Gelukkig viel het allemaal mee.

dublin-kerstsfeer

Natuurlijk ben ik benieuwd hoe jouw maand was en wens je een hele fijne december toe!

Ook lezen:

12 comments

Sabine 1 december 2016 - 8:39 pm

Oh my ik dacht even: je hebt een smak geld gewonnen!! Maar helaas… dat is balen zeg! Maar denk maar zo: waarschijnlijk doen al die mensen al jaren mee en verdienen ze nu simpelweg hun geld weer terug haha 🙂 Wat tof trouwens dat jullie paketten inzamelen voor de kerst! Ik was in november vooral heel druk en er was bezoek uit Nederland van een heel goede vriendin. Het kerstgevoel begint nu langzaam te komen en ik denk dat ik ons huis kerstproof ga maken als mijn ouders er zijn. Dan kunnen ze namelijk eerst ons huis zien zoals het er normaal uit ziet haha 🙂

Reply
elisavandersluis 4 december 2016 - 12:47 am

haha ja dat is ook zo, maar toch 😉 Dat was wel echt serieus veel geld! Wat leuk dat je vriendin langs is geweest! En je ouders komen langs, dat moet wel een hele leuke kerst worden 🙂 Misschien wel beter om ze eerst het huis te laten zien zoals het normaal is hihi.

Reply
Ilona 2 december 2016 - 6:17 am

Heel herkenbaar verhaal, van lange files, dagen die voorbij vliegen tot een kleine verkoudheid. Jammer van die 100.000 eur, ik zag die wereldreis al aankomen 😉 Heb ik ook meegemaakt met de postcodeloterij een aantal jaren geleden. In mijn straat was een lot 7.500 eur waard toen die in mijn oude buurt viel. Geen ferrari’s gezien en nog steeds niet lid

Reply
elisavandersluis 4 december 2016 - 12:48 am

De wereldreis flitste aan mijn neus voorbij helaas 😉 Ach, wie weet hoe lang die mensen al niet meespelen en wat ze erin hebben gestopt voor ze wat wonnen. Die files waren echt niet normaal he?

Reply
Rowan 2 december 2016 - 8:17 am

Ik vind de dagen ook opeens zo snel gaan. Wat bijzonder dat jullie kerstpakketten aan het samenstellen zijn! Echt een mooi initiatief! Wel vervelend dat je grieperig bent, beterschap in ieder geval!

Reply
elisavandersluis 4 december 2016 - 12:49 am

Dank je wel! Vind dat echt onwijs leuk om te doen, bij ons begint kerst elk jaar al in de zomer als we beginnen met inzamelen hihi. Ik begin nu eindelijk op te knappen, na anderhalve week. Heb mijn portie wel even gehad, vind ik 😉

Reply
Stéphanie 3 december 2016 - 8:50 pm

O neeeee.. Ik dacht echt heel even dat je die geldprijs had gewonnen. Ik doe dus wel mee met de postcodeloterij maar ik win nooit geld, alleen maar cadeau’s die ik uiteindelijk toch zelf betaal. Ik heb nog steeds hoop haha. Tof dat jullie spullen e.d. verzamelen om deze mensen een mooi kerstpakket te geven. Ik kan mij goed voorstellen dat je extra genoten hebt van Dublin en de aangrenzende natuur, na al die maanden zonder echte vakantie. Leuk dat je volgend jaar met je moeder terug gaat!

Reply
elisavandersluis 4 december 2016 - 12:53 am

Ja, ik greep flink mis haha. Hou hoop, want je ziet het: het kan echt ;-). Hier speelden trouwens maar 2 mensen mee, die hadden dus echt flink prijs! En dank je wel! Ik vind dat echt heel leuk om te doen, al die blije gezinnen en kindjes. Dat geeft wel echt een kerstgevoel 🙂 Dublin was echt super, vond het ook echt leuk dat mijn moeder gelijk vroeg of we volgend jaar samen gaan. Vind zulke weekendjes altijd erg gezellig.

Reply
Jessica 9 december 2016 - 1:50 am

Ohh wat zuur dat van de Postcodeloterij! Snap dat je dan wel baalt… Ik moest trouwens ook even denken wanneer ik voor het laatst naar de bios was geweest toen ik deze week naar Fantastic Beasts ging, de bioscoop in Den Bosch had zelfs al een andere naam gekregen :’) De laatste keer zou zomaar in januari kunnen zijn geweest ;p Een fijne Decembermaand gewenst!

Reply
elisavandersluis 10 december 2016 - 8:39 pm

Haha dat is ook wel een aardig tijdje geleden! Volgens mij was het bij ons ook zoiets en gingen we de laatste keer naar Star Wars IV 😉 Jij ook een fijne december!

Reply
Marcella Molenaar 9 december 2016 - 10:51 pm

Ben je intussen wel weer fit? Balen dat je 2x vlak achter elkaar niet lekker bent 🙁 Maar is wel goed om even een pas op de plaats te doen. Wat leuk dat je naar Dublin gaat met je moeder! En super, een record!

Reply
elisavandersluis 10 december 2016 - 8:44 pm

Ben nu wel beter, nog een vervelend kuchje maar meer niet. Vind het ook super om met mijn moeder te gaan, dat is eigenlijk altijd gezellig!:-)

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More