Home TipsPersoonlijk Dit hield mij bezig in: November 2017

Dit hield mij bezig in: November 2017

by Elisa van der Sluis

November vind ik altijd een beetje een duffe maand. Regenachtig, koud en nog net geen tijd voor de gezelligheid van december. Ook stond er geen reis op de planning, wat normaal wel het geval is in november. Toch gebeurden er de afgelopen maand ook genoeg dingen die een terugblikje waard zijn.

Welke plekken bezocht ik de afgelopen maand

– We gingen uit eten bij ons favoriete sushirestaurant. Altijd lekker en vooral heel gezellig.

– We brachten heel wat tijd door in meubelwinkels. Vorig jaar kochten we hele mooie eetstoelen, die de katten helaas als krabpaal gebruikten. Nu hebben we 4 nieuwe, van massief hout, die de katten hopelijk met rust laten.

– Breda! Vind ik altijd een gezellige dag en zelfs een ongelofelijke hoosbui kon daar geen verandering in brengen. Ik kwam er ook achter dat er in Breda hele toffe streetart te vinden is! Daarnaast ontdekten we een hele lekkere broodjeszaak, waar we genoten van een warm broodje brie met honing.

Hier werd ik blij van de afgelopen maand

– Ik heb de website een nieuwe look gegeven. Een beetje knutselen aan mijn site vind ik altijd leuk om te doen. Laat me weten wat je ervan vind!

– Het was hoog tijd om mijn fotoboek van Japan af te maken. Het is immers al een halfjaar geleden dat we daar waren! Toen ik eenmaal bezig was, besloot ik ook die van Afrika maar gelijk te maken. Inmiddels zijn beide boeken binnen en ik ben er helemaal blij mee!

– Ik heb Full House ontdekt op Netflix. Was ik vroeger helemaal fan van en het blijft leuk.

– We maakten nieuwe reisplannen. Zo boekten we een weekend Boedapest in Januari en zijn we bezig om een reis naar Sumatra, Indonesië uit te stippelen!

– Op Facebook plaatste ik een oproep dat ik op zoek ben naar de mooiste reismomenten van 2017 van lezers. Tot nu toe heb ik heel veel leuke inzendingen gehad. Onwijs leuk om te lezen waar jullie zoal naartoe zijn gereisd! Van deze inzendingen maak ik een jaaroverzicht wat eind december online komt. Insturen kan trouwens nog t/m 15 december naar info@liesronddewereld.nl. Let wel op dat je inzending niet langer is dan 150 woorden en 1 foto bevat.

– De kerst komt eraan en dat vind ik altijd zo gezellig. Begin december bezoeken gaan we de kerstsfeer proeven tijdens een weekendje Duitsland. Heerlijk!

Hier werd ik niet blij van de afgelopen maand

– Dat de kerst eraan komt vind ik heel leuk, de drukte die erbij hoort iets minder. Echt overal is het druk! Om maar op te houden over “Black Friday weekend”. Wie heeft er eigenlijk verzonnen dat alles wat in Amerika scoort hier ook naartoe moet komen?

– Om geheel in de sfeer van die fijne November maand te blijven, werd ik ook nog ziek. Dacht dat ik mijn portie wel in Afrika had gehad, maar helaas.

– Ik moest ijskrabben. Als ik ergens een hekel aan heb…

– Lief hé, die foto van onze geadopteerde zwerfkat bovenaan dit blog. Die maakte ik tijdens 1 van zijn vele ontsnappingspogingen. Meneer weet namelijk hoe de deur opengaat. Niet handig als je nog andere katten hebt die niet naar buiten gaan. Sinds ik de deur op slot draai, zit hij na het eten heel zachtjes te brommen tot ik hem openmaak…

Hoe was jouw maand? Ga jij nog ergens van de kerstsfeer proeven in december?

Ook lezen:

14 comments

Shirley 3 december 2017 - 4:52 pm

Oeps, jammer van de stoelen die jullie vorig jaar kochten. Hopelijk gaat het de nieuwe stoelen beter af. Heerlijk om alvast nieuwe reisplannen te maken. Ik ga deze maand waarschijnlijk twee kerstmarkten bezoeken, al ga ik niet speciaal voor de kerstmarkten.

Reply
Yvonne 3 december 2017 - 5:01 pm

Sumatra lijkt mij ook fantastisch! En Boedapest is echt een leuke stad. Mooie reisplannen al voor komend jaar. Hopelijk blijven jullie nieuwe stoelen nu heel.. hier ook pech met ons interieur: vorig jaar een mooi wollen kleed gekocht, gooit 1 van de kids er koffie overheen… aaarch.. vlek lijkt er niet meer uit te gaan. 🙁 Conclusie: katten en kinderen, zelfde soort 😉

Reply
Sabine 4 december 2017 - 3:50 am

Dat er alweer ijs lis bij jullie! In mijn hoofd is het nog steeds 20 graden in Nederland 😛 Hier ligt ook ijs: een ware ijsbaan in 26 graden. Echt zo raar om te zien haha 😀 En wat een schatje jullie kat!

Reply
Stéphanie 4 december 2017 - 4:05 pm

Wat een ondeugende blik heeft die kat haha. Het zijn echt slimme beesten. Ik vind het ook niet leuk dat het overal zo druk is. Ik denk dat er niets anders op zit dan de stad vermijden deze maand of lekker doordeweeks gaan. Fijn dat jullie al plannen hebben voor volgend jaar. Boedapest lijkt mij heel tof.

Reply
Aniek 4 december 2017 - 5:38 pm

Haha die katten ook! Gelukkig hebben wij er één die de meubels heel laat. Ze heeft het wel in haar hoofd gehaald dat ze liever door de voordeur naar binnen wil gaan. Zit ze rustig bij de voordeur te wachten tot een van de buren op het raam klopt of voor haar aanbelt x)

Reply
Rowan 5 december 2017 - 11:04 am

Ik vond november ook een beetje duf haha. Ik ben nog nooit in Breda geweest, maar het lijkt mij een leuke stad. Misschien toch maar eens een keer doen!

Reply
Narelle | wegvanhetnoorden.nl 5 december 2017 - 4:25 pm

Wat leuk om te lezen. De website ziet er mooi uit! Leuk hoor, jullie nieuwe reisplannen. Wij hebben nog niks gepland, behalve een verhuizing haha 😉

Reply
anto 5 december 2017 - 4:30 pm

Ohhh lekker sushi! Heb ik al in geen maanden gehad geloof ik dus ga ik zeker nog even doen voor ik aan mijn volgende reis begin eind december. En balen dat je weer ziek was zeg … hopelijk heb je het nu wel gehad voor 2017!

Reply
Lizette 6 december 2017 - 8:16 am

Leuk overzicht van je maand. Jammer dat je ziek werd. De website vind ik er wel mooi uit zien. Prettig overzichtelijk. En houten stoelen zijn een stuk veiliger met katten weet ik uit ervaring 🙂

Reply
Carolien 7 december 2017 - 8:32 pm

Balen dat je weer ziek was. Er zijn er meer om mij heen, zelf voelde ik me een paar dagen ook niet zo fijn, maar ik hoop dat de griep ver weg blijft! ook al reis je niet in een maand dan nog kan het een gave maand zijn. Ik geniet erg van kerst, vooral van de kerstvakantie, lekker coccoonen thuis met het gezin, waarin weinig moet. Een van de wienige vakanties dat we niet weg gaan. Toch begint het bij mij wel te kriebelen om reisjes te boeken. Jullie hebben al een aantal mooie in het vooruitzicht. Ik hoop binnenkort ook weer iets leuks te boeken 😉

Reply
Sanne 12 december 2017 - 8:42 am

Staat Fullhouse weer op Netflix? Yes, goede tip om morgen, op mij vrije dag, aan te beginnen! Fijne serie is dat het. De nieuwe look van je site ziet er trouwens erg goed uit. Lekker fris!

Reply
Marjolein 12 december 2017 - 5:03 pm

Leuke foto van je kat! Boefje is het dus 🙂 Ondanks je wat mindere momenten, heb je toch al mooie reisplannen gemaakt. Ik ben benieuwd naar Boedapest. Een stad die ik ook nog graag zou willen bezoeken, maar mijn reisagenda voor 2018 staat al redelijk vol. 🙂

Reply
Diana 15 december 2017 - 9:15 pm

Haha nieuwe stoelen omdat je katten het als krabpaal gebruiken. Ik kan je hand schudden. Mijn bank is eraan gegaan en functioneert nu nog steeds als krabpaal. Gelukkig lukt het mij wel om ze aan de echte krabpaal te laten krabben. Hele uitdaging. Ik duim voor je dat ze nu van je stoel afblijven.

Reply
Marcel 15 december 2017 - 10:01 pm

Balen van je stoelen, ondeugende katten heb je hoor. Lekker hoor om weer bezig te zijn met het maken van nieuwe reisplannen, erg herkenbaar. Leuk dat jullie naar Boedapest gaan, ben erg benieuwd naar deze stad.

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More