Home TipsPersoonlijk Dit hield mij bezig in: Oktober 2017

Dit hield mij bezig in: Oktober 2017

by Elisa van der Sluis

Oktober. Wat was je ongelofelijk mooi en fijn. En wat gebeurde er veel in korte tijd. Ja, oktober is met recht een maand die het waard is om even op terug te blikken.

Welke plekken bezocht ik de afgelopen maand

– We waren terug in Zuid Afrika! Ook de tweede keer wist dit land ons weer te verbazen en te verwonderen en ik kan nu echt met recht zeggen dat dit mijn nr.1 lievelingsland is.

– We reisden door Botswana, een land wat mij wist te verbazen met het haar schoonheid. Hier vind je echt nog pure, ongerepte natuur en honderden kilometers aan leegte. En prachtige nationale parken en heel veel dieren.

– We maakten kennis met Namibië toen we een dag door Caprivi strip trokken. Namibië heeft nu echt mijn aandacht getrokken, absoluut een land waar ik meer van wil zien.

– En dan is er nog Zimbabwe. Zimbabwe met de prachtige Victoria Falls, te gekke activiteiten en wonderschone natuur. Vooraf wist ik niet goed wat te verwachten, maar Zimbabwe wist de verwachting te overtreffen. Binnenkort vertel ik je meer over de mooie dagen die we hier doorbrachten.

Hier werd ik blij van de afgelopen maand

– Normaal gaan we er graag zelf op uit, maar deze reis was een groepsreis. Iets waar ik best een beetje nerveus voor was, want je weet nooit met welk type mensen je in een groep komt te zitten. Gelukkig bleek al heel snel dat we een onwijs toffe groep hadden en hebben we heel veel mooie momenten en gezellige avonden met elkaar gedeeld.

– De prachtige zonsondergangen die we bijna elke dag zagen in Afrika. Die gaan nooit vervelen.

– Dat ondanks dat ik weinig postte en weinig blogposts deelde op social media, mijn bezoekersaantallen stabiel bleven. Ook de reacties op de foto’s die ik tijdens de reis plaatste vond ik heel leuk om te lezen.

– We hebben besloten om in het voorjaar onze tuin op te knappen. Die tuin ziet er momenteel echt niet uit en het is dus hard nodig. Ik kijk nu al uit naar volgend voorjaar.

– Ik ging voor het eerst kamperen en dat bleek onwijs leuk te zijn. Het is echt onwijs gaaf om te gaan slapen terwijl je in de verte de nijlpaarden en andere dieren hoort.

– Dat de katten, inclusief het zwervertje, ons opwachtten toen we thuis kwamen. Normaal zijn ze een beetje chago als we thuis kwamen, nu wilden ze alleen maar kroelen.

– De vele dieren die we zagen, waaronder deze knuffelende wrattenzwijntjes. Hoe lief!

Hier werd ik niet blij van de afgelopen maand

– Dat na we aan boord van het vliegtuig richting Johannesburg waren gegaan, de motor kapot bleek te zijn. In de tijd die nodig was om hem te repareren keek ik een 2,5 uur durende film uit. Tijdens de 11 uur durende vlucht die volgde keek ik regelmatig uit het raam om te checken of de vlammen nog niet uit de motor kwamen. Daarom moet je dus nooit air crash investigation kijken voor je op reis gaat.

– Dat het op de eerste kampeernacht keihard regende en er een gaatje in de tent bleek te zitten. Boven mijn hoofd.

– Dat ik ziek werd in het Krugerpark en daardoor de gamedrive moest missen. Liam spotte die dag deze leeuw, ik lag er ongeveer hetzelfde bij… Overigens bleef ik ruim 2 weken ziek (salmonella kan nogal hardnekkig zijn, zo bleek), maar nu gaat het gelukkig stukken beter!

Ik hoop dat jouw oktober ook een maand was die je nooit zult vergeten, laat je me nog weten hoe het was?

Ook lezen:

30 comments

Laura | Travelvibe 1 november 2017 - 3:05 pm

Mooie avonturen! Gelukkig weinig negatieve puntjes en heel veel waardevolle memories!

Reply
Sabine 1 november 2017 - 3:30 pm

Lijkt me zo mooi daar, Namibië! Wil ik altijd al eens heen. Wel echt akelig van dat vliegtuig. Ben normaal al best wel angstig, maar als dat dan ook nog gebeurt haha

Reply
Kelly 1 november 2017 - 8:04 pm

Wat een prachtige reis hebben jullie gemaakt zeg! Ik vond Botswana en Namibië ook heel erg gaaf. Valt mee toch…een groepsreis 😉 . Heb ik al vaker gedaan en over het algemeen zijn het altijd wel prima groepen (op een enkele keer na). Onze Afrika groep was ook erg gezellig en ik heb nog steeds contact met een aantal. Wat vervelend van die salmonella. Heb ik ook gehad in Jordanië…ben zelden zo ziek geweest.

Reply
Annemarie 1 november 2017 - 9:26 pm

Mooie reisavonturen! Ik heb een beetje last van vliegangst en kijk daarom echt nooit naar programma’s als Air Crash Investigation, haha. (Maar echt… niet grappig als je weet dat de motor stuk was!) Wij gaan komende zomer naar Namibië, met onze kinderen. We zijn er zelf al een keer geweest, maar het lijkt ons zo gaaf om daar met onze kinderen rond te reizen.

Reply
Narelle | wegvanhetnoorden.nl 2 november 2017 - 11:04 am

Gelukkig gaat het weer wat beter met je! Jouw Afrikafoto’s zijn zo mooi, ik droom elke keer weer even weg 🙂 Oktober bestond voor mij uit een minitripje naar Duitsland en héél vaak bij ons nieuwe (nieuwbouw)huis kijken haha 😀

Reply
Sanne 2 november 2017 - 1:57 pm

Dat was geen verkeerde maand 🙂 mooie reizen. Kijk uit naar je aankomende blogs.

Reply
Britte 2 november 2017 - 10:17 pm

Wat een geweldige maand heb je gehad! Leuk dat je zo veel verschillende landen hebt bezocht. Ben wel benieuwd: waarom kozen jullie voor een groepsreis? Of was dit de enige manier om deze reis te kunnen maken?

Reply
Elisa van der Sluis 10 november 2017 - 4:52 pm

Zeker weten! We hebben hiervoor gekozen omdat ik in het eerste halfjaar van 2017 heel erg liep te kwakkelen met mijn gezondheid. Daardoor houd ik het op dit moment nog steeds niet vol om zelf hele lange ritten in de auto te maken. Omdat we toch graag naar Afrika wilden kozen we hiervoor, moet zeggen het viel mij alles mee!

Reply
Yvonne 2 november 2017 - 10:23 pm

Ik wist helemaal niet dat het een groepsreis was, dat was me even ontgaan. Daardoor hebben jullie wel echt veel kunnen zien zeg. Gelukkig voel je jezelf alweer veel beter, echt niet tof dat je met zo’n besmetting thuis kwam.

Reply
Elisa van der Sluis 10 november 2017 - 4:50 pm

Ja klopt, was voor ons de eerste keer. Viel gelukkig reuze mee 😉

Reply
Jenny 3 november 2017 - 7:40 am

Wow, salmonella is nogal wat! Wat naar dat je dat ‘zomaar’ ineens gekregen hebt.

Die zwijntjes zijn inderdaad lief!

Reply
Elisa van der Sluis 10 november 2017 - 4:50 pm

Bizar he? Denk je alle voorzorgsmaatregelen genomen te hebben en dan dit. Gelukkig ben ik weer helemaal opgeknapt 🙂

Reply
Jessica 3 november 2017 - 12:24 pm

Wat een fijne en mooie maand heb je achter de rug (yayyyy, Afrika)! Behalve dan dat enge vliegtuig, brrrr ik ben inmiddels over m’n vliegangst heen maar dit zou ik toch ook niet leuk vinden ;p Een fijne november gewenst!

Reply
Elisa van der Sluis 10 november 2017 - 4:49 pm

Ik heb geen vliegangst, maar vond dit nou niet echt prettig haha. Jij ook een fijne november meid!

Reply
Gabrielle 3 november 2017 - 4:30 pm

Je hebt een fijne maand gehad zo te lezen. Ben benieuwd naar de verhalen over Zuid-Afrika. Alvast een fijne november gewenst

Reply
Elisa van der Sluis 10 november 2017 - 4:49 pm

Thanks meis!

Reply
Martin 4 november 2017 - 6:36 pm

Vervelend natuurlijk als je ziek bent, maar door de vergelijking met de leeuw moest ik toch even lachen Van de andere twee punten zou ik ook niet blij worden. Ik heb ooit in een vliegtuig gezeten waar we weer uit mochten vlak voor de start omdat de remmen niet goed waren….gelukkig ontdekten ze dat ( net) op tijd! Ik wordt erg blij van je prachtige safari foto’s!!

Reply
Elisa van der Sluis 10 november 2017 - 4:49 pm

haha, ja ach niks aan te doen. Was vooral balen dat zoiets juist op reis gebeurd.

Reply
Carolien 4 november 2017 - 6:49 pm

Prachtig zo’n reis door Afrika. Namibië lijkt me ook echt gaaf. Fijn dat je toch een leuke groep had en dat het dus reuze meeviel.

Reply
Elisa van der Sluis 10 november 2017 - 4:48 pm

Ja daar was ik ook heel blij om was toch een beetje nerveus 😉

Reply
Aniek 5 november 2017 - 2:21 pm

Mooie avonturen! Over Botswana weet ik niet heel veel af, maar je maakt me er wel heel benieuwd naar. Namibië lijkt me ook prachtig.

Reply
Elisa van der Sluis 10 november 2017 - 4:48 pm

Ik zou ook heel graag nog meer van Namibië willen zien. geweldig land!

Reply
Mirre 7 november 2017 - 3:29 pm

Oei, met zo’n vliegtuig zou ik ook wel een beetje bang zijn! Gelukkig kan een vliegtuig heel lang op één motor doorvliegen. Anyway – ben blij dat je een super mooie reis hebt gehad!

Reply
Elisa van der Sluis 10 november 2017 - 4:47 pm

Dat was een beetje minder inderdaad haha. Maar verder was het geweldig 🙂

Reply
Rowan 7 november 2017 - 3:49 pm

Wat een fantastische maand!! Jullie hebben echt veel mooie plekken bezocht in oktober!

Reply
Elisa van der Sluis 10 november 2017 - 4:47 pm

Zeker weten, was geweldig!

Reply
anto 11 november 2017 - 12:28 pm

Wat leuk om te horen dat het kamperen je goed bevallen is! Was het erg koud ‘s nachts?

Reply
Elisa van der Sluis 11 november 2017 - 1:16 pm

Viel op zich wel mee, maar we hadden wel hele goede slaapzakken ;-). Vond het wel echt voor herhaling vatbaar!

Reply
Marcella 19 november 2017 - 7:36 pm

Jouw reis door Afrika klinkt echt helemaal te gek! Je hebt er zulke gave foto’s van geplaatst! Ik ga me nog even goed verdiepen in jouw avonturen!

Reply
Elisa van der Sluis 19 november 2017 - 11:45 pm

Leuk om te horen en dank je wel!! 🙂

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More