Home TipsWildlife en safari Safari inpaklijst: wat moet je echt meenemen naar Afrika?

Safari inpaklijst: wat moet je echt meenemen naar Afrika?

by Elisa van der Sluis

Inpakken voor een safari is een verhaal apart. Dit komt hoofdzakelijk omdat je spullen mee moet nemen die je normaal gesproken misschien thuis zou laten. Met deze safari inpaklijst wordt inpakken voor een reis naar Afrika een makkie. Inclusief een handig overzicht om af te vinken. 

1. Lichte en luchtige kleding

Ik hoef je natuurlijk niet te vertellen dat Afrika warm is en hier moet je dus op voorbereid zijn. Pak voornamelijk luchtige kleding in, gemaakt van stoffen als linnen en katoen. Kies daarnaast voor neutrale tinten, als beige en groen. Rood en roodtinten trekken dieren aan en als je in een gebied komt waar Tsetse vliegen (gemene bloedzuigertjes, veroorzaken slaapziekte) zitten, zou ik blauw en zwart ook mijden. Zorg dat je voor ’s avonds een lange broek en shirt met lange mouwen inpakt. Dit in verband met muggen en de temperatuur die ’s avonds flink omlaag kan gaan. Een afritsbroek kan dus handig zijn. Charmant is hij niet, maar kleine kans dat de modepolitie je in het Kruger bezoekt. Voor de gemiddelde safarireis volstaat het volgende: 3 shorts, 5 shirts, 2 lange broeken en 2 shirts met lange mouwen.

2. Goede stevige schoenen

Vooral als je een bushwalk gaat doen of gaat wandelen in Drakensbergen, is dit echt een must. Bij een bushwalk loop je namelijk niet over paden, maar dwars door het bushveld. Goede schoenen (en sokken!) zijn dan je beste vriend.

3. Zonnebrand + pet of hoed + zonnebril

Onderschat het Afrikaanse zonnetje niet! Ook in een 4 x 4 safari-jeep is het belangrijk dat je jezelf goed beschermt tegen de zon. Smeren dus! Een pet of hoed is ook prettig om mee te nemen als extra bescherming.

4. Insectenspray en malariapillen

Wil je ’s avonds ongestoord rond kunnen lopen en van de buitenlucht genieten, dan is een goede insectenspray echt een must. Tevens is het Krugerpark malariagebied en is het dus verstandig om bij je huisarts of plaatselijke GGD informatie in te winnen over het gebruik van malariapillen. Overigens is dit ook een beetje afhankelijk van het seizoen waarin je reist, muggen zijn in de winter vrijwel niet actief. Vraag het voor de zekerheid wel altijd na bij de GGD, je huisarts of thuisvaccinatie.nl!

5. Je camera + extra batterij + memorycard + verrekijker

Natuurlijk wil je de mooiste momenten van jouw safari vastleggen en tijdens een safari is de kans groot dat je heel veel foto’s maakt. Een extra memorycard is dan geen overbodige luxe. Niet overal is stroom beschikbaar, zorg dus voor reservebatterij. Ook een verrekijker is een item dat niet mag ontbreken op je inpaklijst. Zo zie je dieren op afstand net iets beter en kun je gemakkelijk vogels spotten.

6. Zaklamp + Hoofdlamp

Als je ’s avonds een wandelingetje maakt rond je lodge, zul je zien dat er nog heel veel dieren actief zijn. Ons kamp werd op een avond compleet omringd door een grote kudde olifanten! Dan is het ook wel leuk als je wat kunt zien en is een goede zaklamp dus een must.

7. een goed boek + handdoek + bikini

Tijdens een safari zijn er genoeg momenten waarop je lekker kunt relaxen. De meeste safari’s gaan namelijk vroeg in de ochtend of laat in de middag, wanneer de dieren het meest actief zijn. Tussendoor kun je dus lekker relaxen bij het zwembad!

Safari inpaklijst

Bovenstaand zijn zo’n beetje de basis items die je nodig hebt tijdens een safari in Afrika. De kunst is eigenlijk vooral om alleen het noodzakelijke mee te nemen. Die leuke outfit voor ’s avonds kun je gerust thuislaten, in de gemiddelde lodge loopt niemand er deftig bij. Om het overzichtelijk te houden heb ik een complete safari inpaklijst checklist gemaakt. Print hem uit en vink aan tijdens het inpakken van je koffer of backpack. Zo weet je zeker dat je niets vergeet!

Safari inpaklijst

Ook lezen: Reisgids Kruger Nationaal Park en Hluhluwe Imfolozi Nationaal Park

Ook lezen:

5 comments

Edith 18 juli 2017 - 3:45 pm

Wat een handig artikel! Ik zou er misschien ook nog een verrekijker aan toevoegen. Ik gebruik dat ding echt nooit, behalve op safari in Afrika. Handig om in de verte net een wat betere blik te krijgen op dat luipaard in de bosjes! 🙂

Reply
Elisa van der Sluis 23 juli 2017 - 8:08 pm

Hey dat is een goeie inderdaad, ben ik helemaal vergeten. Dank voor de tip!

Reply
Martin 22 juli 2017 - 8:58 am

Haha…goeie lijst! Ga ik onthouden voor volgend jaar. Ik pak toch ook nog wat warme kleding in…kan me inderdaad herinneren dat het s’nachts soms flink koud kan worden in Afrika, afhankelijk van de periode natuurlijk.

Reply
Elisa van der Sluis 23 juli 2017 - 8:21 pm

Ohh ja inderdaad, goeie tip! Thanks!

Reply
Marcella 3 augustus 2017 - 7:43 pm

Handige tips! Ik wil heel graag op safari. Al die geweldige dieren, het lijkt me super!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More