Home ReisinspiratieReisfotografie Instagram update en favoriete accounts #6

Instagram update en favoriete accounts #6

by Elisa van der Sluis

Instagram, het is en blijft mijn favoriete medium. Helaas, zoals alle sociale media, is het ook ontzettend vluchtig. Halverwege de maand zet ik daarom mijn 5 meest gewaardeerde foto’s op een rij en zet ik graag 3 accounts in de spotlight, die naar mijn mening het volgen echt waard zijn.

Mijn Instagram top 5:

Nr. 5 – Bloeiende kersenbloesems in Japan

Nr. 4 – Uitzicht over Lake Ashi

Nr. 3 – Een hert in NP de Hoge Veluwe

Nr. 2 – Onder een gigantische torii

Nr. 1 – Wilde zwijnen in NP de Hoge Veluwe

Toffe accounts voor nog meer reisinspiratie:

– Gek op de combi reizen & lekker eten? Helena van @indorotterdammert neemt je niet alleen mee op reis, ze verteld je ook alles over de allerlekkerste hapjes ter plaatse. Heerlijk toch?

– Op het account van @Roselindebon is het heerlijk wegdromen bij de meest kleurrijke plaatjes van bestemmingen over de hele wereld. heel fijn als je even zonder inspiratie zit voor een volgende bestemming.

– Prachtige kleurrijke portretten en adembenemende landschappen wisselen elkaar in rap tempo af op het account van @my.travelsinpics van Piet. Allemaal even mooi vastgelegd en ze geven je een goede indruk van elke bestemming.

Een kleine update over @Liesronddewereld

Het is de laatste tijd niet makkelijk om nieuwe volgers te krijgen, dat heeft iedereen denk ik wel gemerkt. Vorige maand haalde ik de 3000, nu zit ik rond de 3100. Het gaat omhoog, maar langzaam. Er zijn dagen dat ik er 20 – 50 bij krijg, andere dagen misschien 2 en dan zijn er de dagen dat er plots 30 verdwijnen. Het hoort er ook een beetje bij.

Nieuwsgierig naar wat wel en vooral wat niet werkt, heb ik de afgelopen tijd talloze artikelen gelezen over Instagram en haar zo gehate algoritme. Met die “nieuwe” kennis (het is eigenlijk vooral logisch nadenken) ben ik nu het een en ander aan het uittesten. Ik kan je vast verklappen dat regelmatig posten een must is. Deel ook alleen je allermooiste of allerleukste foto’s. Met zoveel mensen op IG zijn het die foto’s die eruit springen. Een paar dagen niets posten betekent in mijn geval een grote terugloop, maar ik hoor ook van sommigen dat zij juist meer volgers krijgen op die manier. Dat laat ik dus maar even in het midden.

Wat wel echt werkt is interactie. Veel interactie zorgt voor meer engagement op je eigen account. Dan bedoel ik niet alleen maar likes uitdelen, maar echt het gesprek aan proberen te gaan. Stel eens een vraag, geef een leuk compliment, dat soort dingen. Als een robot 300 foto’s liken en “o wat leuk” werkt in elk geval niet, daar wordt zo doorheen geprikt. Nu heb ik echt niet het gouden IG ei ontdekt en heb ik bij lange na nog niet de 10.000 volgers bereikt, maar ik hoop dat je er iets aan hebt.

Welke foto op mijn account was de afgelopen maand jouw favoriet?

Ook lezen:

14 comments

Sabine 13 september 2017 - 4:00 pm

Prachtige foto’s weer! Wat goed dat je je hebt verdiept in Instagram. Ik word een beetje gek van al dat gedoe en wet echt niet waar iedereen de tijd vandaan haalt om er zoveel voor te doen om al die volgers te krijgen. Ik heb het echt geprobeerd maar ik werd er zo moe van. Nu dus gewoon lekker posten en reageren waar ik wil en genieten van de mooie foto’s. Dat volgen/ontvolgen gaat toch wel gewoon door en terugvolgen doe ik uit wantrouwen dus al bijna nooit meer, tenzij het me echt aanspreekt.

Reply
Elisa van der Sluis 17 september 2017 - 11:46 am

Haha ik ken en snap je helemaal. Terugvolgen doe ik bijna nooit meer, wel ga ik soms op zoek naar wat nieuwe accounts om te volgen. Uiteindelijk moe het wel leuk blijven allemaal, maar ik ben wel nieuwsgierig of ik iets wijzer wordt van mijn “test”.

Reply
Jenny 14 september 2017 - 7:50 pm

Leuke foto’s! Tof dat je de wilde zwijnen op de Veluwe van zo dicht bij hebt kunnen zien!

Reply
Sanne 15 september 2017 - 9:32 am

Mooie foto’s meid! En gefeliciteerd met je nieuwe mijlpaal!

Reply
Marcella 15 september 2017 - 2:53 pm

Je Japan foto’s blijven fijn om te bewonderen! Ik heb tijdens onze reis in Zweden elke dag gepost, dat hielp wel!

Reply
Martin 15 september 2017 - 6:35 pm

Mooie foto’s! Ik freubel maar wat aan op Instagram…heb niet echt een strategie…ga ik later eens over nadenken….voorlopig vind ik het prima zoals het gaat….het volgen/ontvolgen is wel vervelend, maar blijkbaar hoort dat er bij.

Reply
Elisa van der Sluis 17 september 2017 - 11:51 am

Ja dat klopt ook inderdaad. Mwah echt een strategie heb ik niet hoor, ben vooral nieuwsgierig naar wat wel en niet werkt. Heb ook dagen dat ik er amper mee bezig ben 🙂

Reply
Esther 15 september 2017 - 6:59 pm

Gave foto’s! Die met de wilde zwijnen op de Hoge Veluwe is wel heel mooi! Dat is mijn favoriet.

Reply
Elisa van der Sluis 17 september 2017 - 11:51 am

Dank je! 🙂

Reply
Kelly 15 september 2017 - 7:26 pm

Mooie foto’s! Mijn favoriet is ook de foto met de wilde zwijnen 🙂

Reply
Elisa van der Sluis 17 september 2017 - 11:50 am

Hihi dank je wel! 🙂

Reply
Niels 16 september 2017 - 8:10 am

Ik heb er een haat liefde verhouding mee. Instagram. Het is een prachtig medium maar iets te vluchtig en dat van die volgers slaat ook niet altijd ergens op. Wel gave foto van die wilde zwijnen!

Reply
Elisa van der Sluis 17 september 2017 - 11:49 am

Dank je wel! En ja, ik ken het 😉

Reply
Piet 17 september 2017 - 8:30 pm

Mijn favoriet is het hert op de Hoge Veluwe. Mooi contrast en mooi licht. En het is heel erg leuk dat je mijn naam noemt bij Toffe accounts voor nog meer reisinspiratie! Dank je wel daarvoor. Dat vind ik gewoon heel leuk! Interactie op IG is ook gewoon heel leuk. Het volgen/ontvolgens spel geloof ik wel. Ik stijg na een dik jaar sappelen ineens zomaar 200 in een maand. Dat kan bijna niet goed gaan. Mijn foto’s post ik altijd met een kleine story. in blokjes van 3 over een land, regio of stad. Of het mijn allermooisten zijn? Ik weet het niet. Ik vind ze mooi en deel ze met plezier aan de wereld!
Groeten,
Piet

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More