Home TipsPersoonlijk Jaaroverzicht 2018: mijn best gelezen blogs op een rij

Jaaroverzicht 2018: mijn best gelezen blogs op een rij

by Elisa van der Sluis

De allerlaatste blog van dit jaar: een jaaroverzicht van mijn best gelezen blogs. Aan het eind van het jaar vind ik het altijd leuk om even terug te blikken. Eerder plaatste ik al een jaaroverzicht van mijn reisjaar 2018 en nu is tijd om de balans op te maken van de blogs die het afgelopen jaar het best werden gelezen.

Dit jaar schreef ik minder artikelen dan ik zou willen, maar ze werden wel beter gelezen (en gevonden!). Dat geeft mij weer veel motivatie voor 2019, want ik heb je nog zo veel te vertellen. Over een riviertocht op de Zambezi bijvoorbeeld, of mijn zoektocht naar Key Deer in Florida. En over de wandeling die ik maakte in een oerbos in Estland. Er ligt nog genoeg op de plank! Maar nu even terug naar 2018. Want hoewel ik minder schreef, kwamen er toch 72 nieuwe blogs online. En dit zijn de 5 die het meest gelezen werden in 2018:

Stedentrip Boedapest

#5 Citytrip Boedapest: de perfecte citytrip in de winter

Begin 2018 bezocht ik Boedapest. Deze stad wordt in de zomer druk bezocht, maar in de winter is het er een stuk rustiger. Boedapest is een waanzinnig mooie stad, met indrukwekkende gebouwen en tal van leuke restaurants. In de avond worden de gebouwen langs de Donau verlicht, wat voor sprookjesachtige taferelen zorgt. Boedapest is goedkoop, mooi en interessant genoeg om je een paar dagen prima te vermaken in de winter.

Lees dit blog: Citytrip Boedapest: de perfecte citytrip in de winter

Japanse sneeuwapen

#4 Doen in Japan: de leukste dingen op een rij

Reizen naar Japan zijn aardig populair aan het worden als ik mijn bezoekerscijfers mag geloven. Ik bezocht Japan in 2017 en ben er nog steeds niet over uit gepraat. Het is zo’n mooi en leuk land om te bezoeken! Jullie waren erg benieuwd naar wat er zoal te doen is in het land van de rijzende zon. En dat is veel, heel veel. Daarom maakte ik een top 30 van de leukste dingen om te doen in Japan. Zo kun je zelf makkelijk jouw bucketlist Japan samenstellen en lekker veel inspiratie opdoen.

Lees dit blog: Doen in Japan: de 30 leukste dingen op een rij

Reisgids Kruger Nationaal Park

#3 Reisgids Kruger Nationaal Park

Het Kruger Park in Zuid-Afrika was het eerste wildpark waar ik op safari ging en het is misschien wel het meest beroemde wildpark ter wereld. Het Kruger National Park is het ideale park voor wie nog nooit op safari is geweest, maar ook als je er al tal hebt gedaan blijft het een waanzinnig mooi park om te bezoeken. Inmiddels ben ik er twee maal geweest, maar in de toekomst ga ik er zeker weer heen. Dit artikel begon trouwens als een blog met tips voor een bezoek aan het Kruger, maar dat werden er zoveel dat ik besloot om er een complete reisgids van te maken. Ik had nooit eerder een reisgids gemaakt en vind het dan ook ontzettend leuk om te zien dat deze zo vaak gelezen is! Inmiddels staat er trouwens ook een reisgids Chobe National Park online.

Lees dit blog: Reisgids Kruger National Park

de leukste plaatsen in de Ardennen

#2 De leukste plaatsen in de Ardennen

De Belgische Ardennen zijn al jaren een populaire vakantiebestemming. Niet gek: je bent er zo en de omgeving is er onwijs mooi. Ik ben er al tal van keren geweest en vind het er heerlijk. Voor mij is het de perfecte plek om er even tussenuit te gaan en tot rust te komen. Lekker wandelen in de natuur en leuke steden en dorpen bezoeken. En die zijn er genoeg! Daarom besloot ik mijn favorieten op een rij te zetten. Jullie waren daar blijkbaar ook erg blij mee, want het werd mijn op 1 na best gelezen artikel van 2018!

Lees dit blog: De leukste plaatsen in de Ardennen

#1 De 6 leukste wijken in Kyoto

Zoals ik al zei: Japan is behoorlijk populair. Mijn favoriete stad die ik bezocht was Kyoto. Hier loop je het ene moment in een oud bamboebos en het andere moment sta je voor een prachtig gouden tempel. En wist je dat er ook een kolonie sneeuwaapjes leeft, die je kunt bezoeken? Ik bezocht Kyoto in de sakura periode en dat maakte de stad nog mooier. Overal stonden kersenbomen met de piepkleine tere bloemetjes, zo mooi! Kyoto is een vrij grote stad en ook buiten de sakura periode is er genoeg te doen. daarom maakte ik dit overzicht met de 6 leukste wijken en bijbehorende bezienswaardigheden. Handig als je ook naar Kyoto gaat of graag wilt!

Lees dit blog: de 6 leukste wijken in Kyoto

De blogs die het jaaroverzicht net niet haalden

De 5 artikelen hierboven werden veruit het meest gelezen, maar er zijn ook een groot aantal artikelen die de top 5 net niet haalden. Dit zijn de nummers 6 t/m 10:

Dit was hem dan, mijn jaaroverzicht van de 5 best gelezen blogs in 2018. Op naar een nieuw jaar vol reizen en verhalen. Voor nu wens ik jullie een liefdevol, gelukkig en reislustig 2019!

Ook lezen:

1 comment

Anne - Ditisanne.nl 31 december 2018 - 3:55 pm

Mooi overzicht hoor! Ik heb blijkbaar je blog over leuke plaatsen in de Ardennen helemaal gemist; ben gek op de Ardennen dus ga gelijk even spieken welke plaatsen jij leuk vindt!

Fijne jaarwisseling en een heel mooi 2019 gewenst!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More