Home BestemmingenEuropaDuitsland Kerstsfeer: Wintertraum in Phantasialand

Kerstsfeer: Wintertraum in Phantasialand

by Elisa van der Sluis

Als ze ergens weten hoe je kerst moet vieren dan is het wel in Duitsland. Elk jaar worden diverse steden omgetoverd tot een waar kerstwalhalla. De Duitse pretparken doen daar natuurlijk ook aan mee. Al jaren staat Phantasialand er om bekend in december te veranderen in een ware winterse droomwereld, oftewel: een Wintertraum.

Wintertraum in Phantasialand

Phantasialand staat al jaren bekend als 1 van de beste pretparken van Europa. Zo ongeveer iedereen die ik ken en er is geweest kwam haast lyrisch thuis. Wij kunnen een pretpark altijd wel waarderen en waren hier nog nooit geweest. Tijd dus om een kijkje te gaan nemen!
Met name in de winter zou Phantasialand een echte aanrader zijn, zo hoorde ik eerder. Elk jaar worden de verschillende themagedeeltes in het park namelijk omgetoverd tot een waar winter wonderland. Wintertraum in Phantasialand beloofd een van de meest knusse en sprookjesachtige winterevents in Duitsland te zijn. Hier blijkt al snel geen woord over te zijn gelogen, direct bij binnenkomst worden we gegrepen door de sfeer.

Overal staan kerstbomen, sneeuwpoppen, gigantische kerstballen en op sommige plekken ligt sneeuw. In themadeel Berlin wordt een ijsbaan omringd door meerdere kerstbomen. Op de achtergrond staan de zo herkenbare houten chalets waar je op kan warmen met punch, glühwein of een warme chocomelk met slagroom. De setting is op zijn minst sprookjesachtig te noemen.

Wanneer we door Afrika lopen horen we jingle bells gespeeld worden op Afrikaanse drums. Niet wat je zou verwachten, maar des te leuker. Ondanks dat het zaterdag is, is het vrij rustig in het park. Geen ellenlange rijen, maar gewoon een gezellige drukte. We doen een paar attracties aan, waaronder de nieuwe achtbaan Taron en de interactieve darkride Maus au Chocolat (aanrader!). Opwarmen doen we ’s middags bij de ijsshow. De schaatsers voeren een leuke show op vol met kerstliedjes en fonkelende lichtjes. Ook de kerstman waagt zich nog even op het ijs. Verwacht geen Holiday on Ice, maar gewoon een leuke show voor alle leeftijden.

Winterse droomwereld

Zodra de avond valt verandert Phantasialand eigenlijk pas echt in een winterse droomwereld. Miljoenen lichtjes verlichten het hele park. Werkelijk alles fonkelt, glinstert en glanst. In themadeel China hangen tientallen prachtige rode lampionnen, enorm sfeervol. Een draak van ijs spuwt vuur op het plein en op de achtergrond hoor je zachtjes de klanken van Chinese muziek. Op diverse plekken verspreiden de kerstkraampjes een overheerlijke geur. Een gigantische kerstboom fonkelt fel tegen de donkere avondlucht. Ondanks de kou is het genieten van deze gezellige kerstsfeer.

Dagelijks wordt Wintertraum in Phantasialand afgesloten met een licht- en vuurwerkshow in themadeel Berlin. Persoonlijk vond ik de lichtshow wat tegenvallen. Het verhaal was lang en de lichtshow kort. Het vuurwerk daarentegen maakte alles helemaal goed!

Ook Wintertraum bezoeken?

– Dit jaar is Wintertraum te bezoeken van 24 november 2017 tot en met 14 januari 2018.

– Entreekaarten kosten normaal €29,-, maar er zijn ook zogeheten bespaardagen waarop je korting krijgt. Deze kaarten zijn eenvoudig op de website van Phantasialand te bestellen.

– Phantasialand is tijdens Wintertraum geopend van 11.00 tot 20.00.

– De licht- en vuurwerkshow begint om 19.30 in Berlin, maar is wel van het weer afhankelijk.

– Phantasialand biedt diverse hotels in de directe omgeving om te overnachten, maar je kunt het ook prima combineren met een bezoek aan de Eifel NP zoals wij deden.

Ben jij al eens in Phantasialand geweest?

Ook lezen:

10 comments

Sarah 20 december 2017 - 12:26

Oeh, dat klinkt plezant. Wij zijn vorig jaar nog in Phantasialand geweest tijdens de zomer. Toen was het echt onwijs druk. Dat zal dan wel een pluspuntje zijn van de winter; dat het wat kalmer is. Het lijkt me wel tof om de sfeer daar ook tijdens de wintertraum eens op te kunnen snuiven. Wel jammer dat de lichtshow wat tegenviel dan…

Reply
Aniek 20 december 2017 - 12:55

Phantasialand trekt mij eerlijk gezegd niet zo. Maar in de winter en met dat vuurwerk ziet het er toch wel heel gaaf uit!

Reply
Jenny 22 december 2017 - 10:32

Wat mooi!

Ik heb Phantasialand vooral met mooi weer bezocht. Het was hét park voor bv schoolreisjes.

Reply
Gabriëlle 22 december 2017 - 11:18

Gaaf zeg! Ik ben nog nooit in Phantasialand geweest, maar het lijkt mij erg leuk. Zeker in de winter als Wintertraum er is, het ziet er echt super leuk uit 😉

Reply
Yvonne 22 december 2017 - 19:13

Ik wist niet dat Phantasialand juist in de winter zo leuk is! Wel zijn wij er een keer met Halloween geweest, dat was ook hel leuk. Nog een paar jaar, dan willen onze meiden er vast naartoe. Nu komen we er nog vanaf met de Julianatoren. 😉

Reply
Elisa van der Sluis 31 december 2017 - 15:24

Haha, Phantasialand is veel leuker joh 😉 In de winter is het er wel echt heel leuk!

Reply
Jessica 24 december 2017 - 18:08

Phantasialand is zeker een van mijn favoriete parken in Europa, op de Efteling na waarschijnlijk. Wat een prachtige versiering zeg! Waren bijna alle attracties ook gewoon open? De entreeprijs valt trouwens goed mee, ik zou verwachten dat ze met al die decoratie en het vuurwerk misschien de prijs omhoog zouden gooien. Fijne feestdagen!

Reply
Elisa van der Sluis 31 december 2017 - 15:21

Alle attracties zijn gewoon open, enkel met sneeuw gaan er een paar dicht. Prijs viel mij ook alles mee, bij de Efteling vond ik dat juist tegenvallen. Alhoewel in vergelijking met de USA is het hier spotgoedkoop. Goeie jaarwisseling!

Reply
Anita 27 december 2017 - 11:57

Ik ben afgelopen voorjaar nog in Phantasialand geweest en vond het een heel fijn park. Schoon, goed onderhouden en gave attracties (zat jouw haar ook alle kanten op na het ritje in de Taron? ;)) In de winter lijkt het me helemaal mooi. Je hebt me op een idee gebracht voor volgend jaar.

Reply
Elisa van der Sluis 31 december 2017 - 15:20

Ik had echt een coup windhoos na dat ding haha, maar hij was wel tof. In de winter is het echt superleuk, alle attracties zijn gewoon open. Echt een aanrader 😉

Reply

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read more