Home BestemmingenEuropaItalië Milaan: een korte tussenstop in de modehoofdstad van Italië

Milaan: een korte tussenstop in de modehoofdstad van Italië

by Elisa van der Sluis
Milaan

Milaan is één van de bekendste steden van Italië. De stad is een mekka voor fashionista’s, maar ook liefhebbers van mooie architectuur komen er goed tot hun recht. Op de laatste dag van onze cruise hadden we een middag de tijd om op ontdekking te gaan in deze bruisende stad.

Milaan staat natuurlijk bekend als dé modestad van Italië. De stad is een waar shopwalhalla en alle bekende merken zijn er dan ook gevestigd. Maar deze mooie stad biedt meer, ook cultuursnuivers en culinaire fijnproevers kunnen prima terecht in deze stad. Er zijn een aantal prachtige bezienswaardigheden te bezoeken en meer dan genoeg restaurants met de meest heerlijke, lokale hapjes.

Milaan straten

Een korte tussenstop in Milaan

Aan het einde van onze cruise door de Middellandse zee stond direct de taxi klaar die ons naar de luchthaven Milaan Linate zou brengen. Daar zouden we tegen het einde van de ochtend aankomen. Onze vlucht zou pas aan het einde van de middag vertrekken en we hadden vrij weinig zin om de hele middag op de luchthaven door te brengen. Dus pakten we de bus naar het centrum van Milaan!

Na een korte busrit stappen we uit in het centrum. De bushalte is vlakbij Il Duomo, de bekende Dom van Milaan. Slechts een paar minuten later staan we voor het imposante bouwwerk. We zijn er niet bepaald alleen, het is het weekend van Pasen en het is er dus megadruk. De Dom is prachtig om te zien, maar na een paar minuten maken we ons toch uit de voeten. Iets te druk naar onze zin.

De rest van de middag wandelen we door de sfeervolle straten. We wandelen een paar winkels binnen, en kijken onze ogen uit bij Galleria Vittorio Emanuele. Hier zitten onder andere Tiffany’s en Prada gevestigd. Gezien ik nog wat vaker op reis wil gaan dit jaar, hou ik het bij kijken. In een zijstraat zien we een prachtig kerkje, wat de Basilica di Santa Maria blijkt te zijn. We besluiten even naar binnen te lopen en worden heel blij verrast. Wat een prachtige kerk! Van binnen lijkt hij stukken groter te zijn dan wij aanvankelijk dachten.

Uiteindelijk ploffen we neer op een terras op het Piazza dei Mercanti. Rondom dit plein zitten diverse restaurants, maar wij kiezen voor een ijssalon. Wat zou tenslotte anders de perfecte afsluiter van een trip naar Italië zijn?

Milaan Dom

Ook voor korte tijd naar Milaan?

De luchthaven Milaan Linate is slechts 7 kilometer verwijdert van het centrum van de stad. Om in het centrum te komen neem je bus 73 vanaf de luchthaven. Deze bus rijdt dagelijks om de 10 minuten van en naar Il Duomo (de Dom). De rit duurt slechts een minuut of 20 en een retourtje kost rond de 3 Euro. Om je koffer hoef je je ook geen zorgen te maken, deze kun je tegen betaling achterlaten op het depot op de luchthaven.

Heb jij ook slechts kort de tijd in Milaan? De volgende bezienswaardigheden liggen op korte loopafstand van de laatste halte van buslijn 73.

  • Dom van Milaan (Duomo Santa Maria Nascente). De beroemde kathedraal van Milaan en dus ook druk bezocht, maar zeker de moeite waard.
  • Basilica di Santa Maria. Een prachtige katholieke kerk, zeker even binnenlopen!
  • Colonne di San Lorenzo. Aan de voorkant van de basiliek San Lorenzo zijn de meest bekende Romeinse ruines van Milaan te bewonderen.
  • Galleria Vittorio Emanuele. Een winkelcentrum tegenover de Il Duomo. Hier vind je alle bekende merken, zoals Prada en Tiffany’s. Niet te betalen, wel leuk om te zien.
  • Piazza dei Mercanti. Een mooi plein met fijne restaurants en een hele goede ijssalon.

Wist je dat er in Milaan ook tal van mooie street art te vinden is? Diana van Stripe Away ging op zoek en deelt een aantal plekken om street art in Milaan te bekijken.

Ben jij al eens in Milaan geweest?

Ook lezen:

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More