Home BestemmingenEuropaEngeland Minicruise Newcastle

Minicruise Newcastle

by Elisa van der Sluis

O those sweet memories. Het is alweer even geleden dat ik samen met mijn moeder naar Newcastle ging. Voor haar verjaardag had ik een driedaagse minicruise geboekt bij de DFDS Seaways. Sommige mensen geven een bos bloemen, reisfanaten geven schijnbaar een citytrip.

’s Avonds vertrokken we met de King Seaways vanuit de haven van IJmuiden. Aan boord hadden we een tweepersoonshut in de zogeheten commodore class tot onze beschikking. De hut was wat aan de kleine kant en bestond uit een ruimte met een stapelbed, een bankje, een tafeltje en een douche / wc. Dat de hut een beetje klein was maakte niets uit, er bleek aan boord genoeg te doen. Er was een casino, verschillende restaurants, winkeltjes en cafeetjes met gezellige live muziek. Halverwege de avond was het tijd voor de bingo en onder invloed van een paar wijntjes besloot ik ook mee te doen. Bleek een goede zet, ik won een bon van 20 euro die ik in de winkels aan boord kon besteden! Is zo’n bingo toch zo gek nog niet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In de vroege ochtend kwamen we aan in de haven van Newcastle. Daar was flink wat sneeuw gevallen en dat zorgde voor een heel mooi wintertafereeltje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toen we van boord kwamen stond de bus klaar die ons naar het centrum van Newcastle zou brengen. Een dubbeldekker natuurlijk, om maar meteen in Engelse sferen te komen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De bus zette ons rond half 10 af bij het centraal station in Newcastle en zou ons rond 15.45 weer ophalen. We hadden dus niet heel erg veel tijd,maar gelukkig is Newcastle niet een hele grote stad. Een combinatie van sightseeing en shoppen was goed te doen.
We besloten eerst te gaan winkelen en liepen via Grainger Street in de richting van Eldon Square, een groot overdekt winkelcentrum. Onderweg kwamen we langs het Grey’s Monument, een standbeeld van de voormalige minister Earl Grey. En ja, daar komt dus de naam van de thee vandaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Buiten Eldon Square zijn ook genoeg winkels te vinden, allemaal ondergebracht in prachtige oude panden en straten. Shopliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eenmaal uitgewinkeld besloten we nog even wat bezienswaardigheden te gaan bekijken. Als eerste kwamen we langs de St. Nicholas Cathedral, dit is een van de oudste kerken van Newcastle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Natuurlijk gingen we ook even bij Castle Keep kijken, aan dit fort dank Newcastle immers zijn naam. Castle Keep is tussen 1172 en 1177 gebouwd onder Koning Henry II. Het bestond eerst helemaal uit hout, de stenen fundering is pas ongeveer een eeuw later geplaatst. Je kunt het kasteel ook van binnen bekijken, dit kost ongeveer zes pond. Het uitzicht over de stad schijnt er fantastisch te zijn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We gingen ook nog even bij het water kijken. Newcastle staat bekend om zijn bruggen, waarvan de Millennium Bridge de beroemdste is.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Daarna was het weer tijd om naar de bus te gaan die ons naar het schip zou brengen. We waren verkleumd van de kou, maar we hadden wat een ontzettend leuke dag gehad in Newcastle.
Op de terugweg hadden we storm, waardoor het net even minder relaxed was als op de heenreis. Vooral het gedeelte waarbij ik uit het stapelbed werd gelanceerd was minder prettig. Achteraf kunnen we er gelukkig om lachen en in de ochtend stonden we weer veilig en wel op kade in IJmuiden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wil je ook een minicruise maken naar Newcastle? Kijk dan even op website van DFDS Seaways. Je vind er ook regelmatig leuke aanbiedingen.

Ook lezen:

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More