Home BestemmingenEuropaIerland De mooiste bezienswaardigheden in Dublin

De mooiste bezienswaardigheden in Dublin

by Elisa van der Sluis

Een stedentrip Dublin is ideaal voor wie op zoek naar een toffe stad en er niet uren voor in een vliegtuig wilt zitten. Dublin heft een aantal zeer mooie bezienswaardigheden en ze liggen allemaal op loopafstand van elkaar. De mooiste bezienswaardigheden in Dublin heb ik  voor je op een rij.

St. Stephen’s Green

Dublin kent een aantal stadsparken, waarvan het St. Stephen’s Green één van de oudste is. Ooit werd het aangelegd door Lord Ardilaun, één van de bestuurder van de Guinness brouwerij. In het park vonden vroeger publieke folteringen plaats van criminelen, maar tegenwoordig is het vooral een plek waar men even ontsnapt aan de drukte van de stad. De vele mooie gazons, wandelpaadjes, eendenvijvers en speeltuinen maken het een prachtig park om doorheen te wandelen.

St. Stephens Green parkSt. Patricks Cathedral

Dublin kent twee middeleeuwse kathedralen, waarvan St. Patricks Cathedral mijn favoriet was. Dit is de grootste kerk van Ierland en bevindt zich op één van de oudste plekken van de stad. Het is een erg imposant gebouw om te zien. Dit is trouwens ook de laatste rustplaats van een aantal bekende namen uit de Ierse geschiedenis, waaronder Jonathan Swift (Gullivers Travels).

St. Patrick’s Cathedral

mooiste bezienswaardigheden in Dublin

Trinity College

Misschien wel één van de bekendste en zeker ook één van de mooiste bezienswaardigheden in Dublin. De universiteit van Dublin is vooral een trekpleister vanwege de Book of Kells en de Old Library. De Book of Kells bestaat uit de vier evangeliën uit de 9e eeuw. In de Old Library heb je al snel het gevoel in een scène uit Harry Potter te zijn gestapt. Ook buiten vind je diverse prachtige gebouwen, die het zeker de moeite maken deze universiteit te bezoeken!

Trinity College

Ivaegh Gardens

Dit stadspark is wat minder bekend, maar zeker niet minder mooi! Hier vind je prachtige fonteinen, standbeelden en uitnodigende wandelpaden. Middenin het park vind je een prachtig aangelegde waterval, die natuurlijk uitstond toen wij er waren. Doordat het wat minder bekend is onder de toeristen kom je hier vooral de Ieren zelf tegen, die er maar wat graag hun honden uitlaten.

Ivaegh GardensDe Liffey en de Ha’Penny Bridge

Dwars door Dublin loopt de rivier de Liffey. Één van de bekendste bruggen om de rivier over te steken is de Ha’Penny Bridge. Deze brug dankt zijn naam aan het feit dat mensen die vroeger de Liffey wilden oversteken via deze brug een halve penny tol moesten betalen. Officieel heet de brug trouwens de Liffey Bridge, maar hij wordt nog steeds de Ha’Penny Bridge genoemd.

Ha'Penny Bridge Dublin

Dublin Castle

In het hart van het historische centrum van Dublin vind je de overblijfselen van het Dublin Castle. Eigenlijk is van het oorspronkelijke kasteel enkel nog een toren over, de Record Tower. Dit is ook het meest opvallende deel van het kasteel. Je kan er tegen betaling een rondleiding toen, maar persoonlijk vond ik de buitenkant een stuk indrukwekkender om te zien. Neemt niet weg dat het bijzonder blijft om vandaag te dag middenin een stad een kasteel te zien.

Dublin CastleTemple Bar District

Niet te missen bij een bezoek aan Dublin is het Temple Bar District. Dit is het uitgaansgebied van de stad en tevens één van de meest toeristische wijken van Dublin. Laat dat je niet afschrikken! Wie aan Dublin denkt, denkt nu eenmaal aan pubs en de vind je hier in overvloed. Hier vind je natuurlijk ook de iconische Temple Bar zelf. Je vind er ook talloze leuke restaurants, waarvan sommige helaas wel een beetje te duur geprijsd zijn (denk hamburgers voor €20,-). Gelukkig zijn er ook een hoop restaurants die wel prima te betalen zijn!
mooiste bezienswaardigheden in Dublin

Overige bezienswaardigheden

Naast de bezienswaardigheden die ik hierboven noemde, zijn er nog veel meer bezienswaardigheden te vinden in Dublin. Bezoek bijvoorbeeld één van de vele gratis musea, een aanrader op bijvoorbeeld een regenachtige dag. Ook de indrukwekkende Christ Church Cathedral is prachtig om te zien. Zelf zou ik bij een volgend bezoek graag de Kilmainham Gaol bezoeken. Dit is een oude gevangenis die is opengesteld voor publiek en schijnt één van de meest indrukwekkende plekken van Dublin te zijn. Je zou tijdens je bezoek een Hop on Hop off bus kunnen pakken, die je naar alle hoogtepunten brengt. Zelf vond ik het een erg fijne stad om alles te voet te bezoeken. Het is namelijk een vrij compacte stad, waardoor alle bezienswaardigheden dicht bij elkaar liggen. Eerder schreef ik mijn traveldiary al wat wij zoal deden in de vier dagen die wij in Dublin doorbrachten.

Welke bezienswaardigheid in Dublin maakte op jou het meeste indruk?

Ook lezen:

4 comments

Shirley 15 december 2016 - 9:21 am

Ik ben nog nooit in Dublin geweest. Ik zag een keer een heel goedkoop ticket, maar omdat de hotels toen relatief duur waren, heb ik het toen niet gedaan (why?!) Als ik de foto’s zie, is het een hele mooie en sfeervolle stad. Het heeft wel wat mysterieus eigenlijk. Ben je nog de pub in geweest?

Reply
elisavandersluis 15 december 2016 - 10:30 pm

Zeker een keertje doen Shirley, het is er zo leuk! Wij hadden ook supergoedkope tickets en een heel leuk guesthouse aan de rand van het centrum. Daar volgt binnenkort meer over! Natuurlijk ben ik in de pub geweest!! When in Ireland…;-)

Reply
Rowan 16 december 2016 - 9:39 pm

Wat een prachtige stad, er is genoeg te zien en beleven! Volgens mij hangt er ook een hele leuke sfeer. Ik vind alle herfstkleuren op de foto’s trouwens ook zo mooi!

Reply
elisavandersluis 19 december 2016 - 11:02 pm

Dank je wel Rowan!! Het is echt een onwijs leuke stad, zo gezellig! De herfst maakt het ook echt sfeervol, heerlijk!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More