Home BestemmingenAfrikaBotswana Once in a lifetime: vliegen over de Okavango Delta

Once in a lifetime: vliegen over de Okavango Delta

by Elisa van der Sluis
vliegen over de Okavango Delta

Één van de hoogtepunten tijdens een reis door Botswana is een bezoek aan de Okavango Delta. Dit natuurgebied is niet alleen extreem groot, maar ook uniek in zijn soort. Er is namelijk geen gebied ter wereld te vergelijken met de Okavango Delta. En wanneer je dan de kans krijgt om zo’n gebied vanuit de lucht te ontdekken, dan grijp je die natuurlijk aan!

Vliegen over de Okavango Delta

Tegen het einde van de middag komen we aan op de luchthaven van Maun. We hebben de laatste vlucht van de dag weten te bemachtigen, wat betekent dat wij met ondergaande zon over de Delta zullen vliegen. Na een paar controles stappen we een paar minuten later in het kleinste vliegtuigje waar ik ooit in heb gezeten. De piloot begroet ons met een brede glimlach en zegt dat we een mooie dag hebben uitgekozen. De luchten zijn helder en er zijn al veel dieren gespot die dag. Klinkt goed!

Een paar minuten later snelt het vliegtuigje over de startbaan en gaan we de lucht in. Het vliegtuigje stijgt tot een hoogte van zo’n 100 meter. We vliegen hoog genoeg om iets te zien en hoog genoeg om de dieren niet te verstoren. Onder ons maakt Maun langzaam plaats voor een gigantische groene vlakte. Een gebied waar niets anders is dan natuur. We zien de adembenemende wetlands, kleine riviertjes en grotere meren. Zien olifantenfamilies zich een weg banen door de wetlands, terwijl grote kuddes buffels staan te grazen. We zien nijlpaarden in het water en giraffen blaadjes van de bomen plukken. De ondergaande zon kleurt de lucht rood en geeft een goudgele gloed aan de vlaktes onder ons. Het is een bijna overweldigende ervaring.

Na een klein uurtje doemt Maun weer onder ons op. Compleet gelukkig stappen we het vliegtuigje uit. Wat was dit ongekend mooi! Een herinnering die in ons geheugen gegrift staat. Een betere manier om een idee van de grootte van dit unieke natuurgebied te krijgen is er denk ik niet.

Ook een scenic flight maken over de Okavango Delta?

– Vluchten kan je boeken bij diverse maatschappijen, wij deden dit bij Kavango Air.

– Kosten voor een +/- 45 minuten durende vlucht bedragen zo’n 130 Euro per persoon. Dat is een hoop geld, maar wat mij betreft is dit het wel waard.

– Boek op tijd, vluchten zitten regelmatig vol.

– Er kunnen maximaal 5 mensen in een vliegtuigje.

– Houdt je ogen open, vliegtuigen circuleren niet over de dieren. Dit om het gedrag van de dieren niet te verstoren.

– Zoals je ziet, is het erg moeilijk om mooie foto’s te maken. Laat dat los en geniet van de ervaring!

Zie jij jezelf al vliegen over de vlaktes van de Okavango Delta?

Ook lezen:

7 comments

anita 19 oktober 2017 - 9:07 am

Wat een ontzettend gave ervaring, Elisa. Prachtig gebied zo te zien. Gaat het trouwens al beter met je?

Reply
Elisa van der Sluis 21 oktober 2017 - 12:43 am

Dit was echt heel tof inderdaad, het gebied is zo enorm groot. Het gaat inmiddels redelijk, gewoon rustig aan doen, vooral met eten.

Reply
Sabine 19 oktober 2017 - 6:24 pm

Mooie ervaring! Ben zelf altijd een beetje huiverig met dat soort dingen. Los van dat ik het simpelweg doodeng vind haha, vind ik het ook een belasting voor het milieu, zeker als zoveel mensen het doen. Maar ja zeg nooit nooit natuurlijk, maar dit soort dingen staan niet hoog op de lijst. Wél heb ik genoten van je verhaal en de mooie foto’s die ondanks dat het lastig is te maken toch een heel mooi beeld geven!

Reply
Elisa van der Sluis 21 oktober 2017 - 12:43 am

Klopt helemaal dat het niet bepaald milieubewust is. Moet ook heel eerlijk zeggen dat ik daar op dat moment niet echt over nagedacht heb, maar wel goed dat je het benoemt! Het was een hele gave ervaring, maar ik zou het niet snel nog een keer doen. Daar vond ik het toch wat duur voor 😉

Reply
Carolien 25 oktober 2017 - 8:25 am

Gaaf zo vanuit de lucht. Soms zie je pas hoe groot en mooi een gebied is als jer er boven vliegt

Reply
Martin 27 oktober 2017 - 5:45 pm

Prachtige ervaring! Inderdaad lastig om mooie foto’s te maken, maar de ervaring en de herinnering is het belangrijkst. Volgend jaar zijn we er weer in de buurt en willen we kijken of we ook lopend of per boot het gebied kunnen bekijken!

Reply
Narelle | wegvanhetnoorden.nl 30 oktober 2017 - 9:37 am

Wat gaaf, wat gaaf!! Deze ervaring vergeet je nooit weer. Prachtig gebied!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More