Home BestemmingenEuropaIerland Op ontdekking in de wondermooie Wicklow Mountains

Op ontdekking in de wondermooie Wicklow Mountains

by Elisa van der Sluis
Wicklow Mountains

Één van de redenen dat wij kozen voor een citytrip Dublin, is dat Nationaal Park Wicklow Mountains er vrijwel om de hoek ligt. Behalve dat we gezellige en mooie steden onwijs leuk vinden om te bezoeken, vinden we het ook heerlijk om de natuur in te duiken. De Wicklow Mountains lenen zich er perfect voor om even te ontsnappen aan de drukte van de stad. Een perfecte combinatie van stad en natuur.

The Wicklow Mountains

Vanwege de vele bezienswaardigheden en achterliggende geschiedenis in het park, besloten we deze keer een georganiseerde tour te boeken. Met een klein groepje en gids verruilden we vroeg in de ochtend de stad voor de prachtige Ierse kustlijn. Drukke wegen veranderden in lieflijke landweggetjes die ons slingerend door de dorpjes, weilanden en bossen leiden. Eenmaal in de Wicklow Mountains laat de herfst zich van zijn beste kant zien. Prachtige roodtinten worden afgewisseld door geel, bruin en groen. Een wondermooi kleurenspel, prachtig om te zien.

wicklow-way

Al vrij snel komen we bij een bekend tafereel. Een brug die bekend is uit de film P.S. I love you. Daar waar hoofdrolspelers Hilary Swank en Gerard Butler elkaar voor het eerst ontmoeten. Nu is het maar gewoon een brug in the middle of nowhere, maar de omgeving is adembenemend. Ook hier toont het landschap zich in de mooiste kleuren van het najaar, stromen watervalletjes kabbelend naar beneden en worden we omringd door glooiende heuvels.

ps-i-love-you-bridge-3

ps-i-love-you-bridge-2

Wicklow Mountains

Hemelse uitzichten in the Wicklow Mountains NP

We rijdende verder bergopwaarts op de slingerende military road, de weg die vroeger enkel door het leger gebruikt mocht worden. Het eerste uitkijkput waar we stoppen is bij Loch Bray. Het is er spectaculair. De bergen, de eenzame military road die er doorheen loopt, de rust en ruimte.

Wicklow Mountains 3

Even later rijden we verder en dan, helemaal bovenin de bergen, stoppen we. We zijn bij Sally’s Gap aangekomen, 1 van de bekendste plekken van the Wicklow Mountains. We stappen uit om van het fenomenale uitzicht te genieten, al duurt dat niet heel lang. Er stond namelijk zo’n harde wind dat we amper op onze benen konden blijven staan en de ijzige kou sneed langs onze gezichten. We doen ons best om te blijven staan, te genieten van het uitzicht, om foto’s te maken, maar het was gewoon geen doen. Het uitzicht was hemels, de wind was hels.

TIP: meer zien van Ierland? Hier vind je de mooiste kastelen in Ierland!

Wicklow Mountains 2

sally-gap-4

Wicklow Mountains

Glendalough: dal van twee meren

Na een geslaagde lunch in een typische Ierse pub rijden we verder naar Glendalough. De naam Glendalough betekent dal van twee meren, wat verwijst naar het Upper Lough en het Lower Lough. Natuurlijk nemen we een kijkje bij de meren, waarvan ik het Upper Lough absoluut het mooist vond. Het meer is omringd door hoge, groene heuvels, waar in de verte de rivier naar beneden overloopt in het meer. Terwijl we er rondliepen veranderde plots het weer en zagen we vanaf de bergen de regen op langzaam op ons afkomen.

upper-lough-1

upper-lough-2

In Glendalough liggen ook de overblijfselen van een klooster, gesticht door St. Kevin. Deze overblijfselen behoren tot de oudste christelijke overblijfselen van Europa. Een aantal gebouwen, waaronder de 33 meter hoge ronde toren, hebben de tand des tijds bijzonder goed weten te doorstaan. Van andere staat er niets meer dan een muur overeind. Desalniettemin is het een indrukwekkende plek om doorheen te wandelen en te luisteren naar oude verhalen over het klooster en de omgeving.

glendalough-2

glendalough-1

glendalough-4

glendalough-3

Hoewel we, zoals in het traveldiary al te lezen was, hebben genoten van Dublin was dit tripje in de natuur toch echt wel een hoogtepunt. De prachtige natuur, geschiedenis en indrukwekkende bezienswaardigheden zorgden ervoor dat we ons even in een andere wereld waanden.

Heb jij al eens gekozen voor een citytrip in combinatie met een uitstapje in de natuur?

Ook lezen:

14 comments

Stéphanie 23 november 2016 - 7:45 pm

Dublin icm Wicklow is echt een aanrader he! Ik bezocht dit natuurgebied toen ik 16 was, toen was ik voor langere tijd in Dublin met school en maakten we geweldige trips langs de kust en naar het binnenland. Ik kan mij deze meren nog goed herinneren, zo mooi!

Reply
elisavandersluis 27 november 2016 - 1:04 am

Ik ben een beetje laat met reageren deze week, maar beter laat als nooit. Dit is inderdaad echt een aanrader! Leuk dat jij het er ook zo fijn vond, gaaf dat je het met school bezocht hebt! Wij gingen destijds een week naar Berlijn, dat was ook supertof.

Reply
ivonne 23 november 2016 - 8:22 pm

Prachtig! Ik kijk al een tijdje naar dit gebied en zou er dan graag wat langer rondrijden. Bijna hadden we het vorige week geboekt ivm onze trouwdag, maar uiteindelijk werd het Lissabon

Reply
elisavandersluis 27 november 2016 - 1:03 am

Lissabon lijkt mij ook supermooi, wil ik ook al een hele poos naartoe. Ierland is ook wel echt een aanrader, zeker als je van mooie natuur houdt!

Reply
Rowan 25 november 2016 - 9:07 am

Wat een prachtige omgeving! Leuk uitstapje ook vanuit Dublin! Staat hoog op mijn wishlist! 😉

Reply
elisavandersluis 27 november 2016 - 1:02 am

De Wicklow Mountains zijn echt een must als je ooit gaat, is echt onwijs mooi. Echt een keertje doen, krijg je geen spijt van!

Reply
Yvonne 25 november 2016 - 8:55 pm

Wat een gave combi van stad en natuur heb je zo! Moet ik echt onthouden. Ik wil al jaren een keertje die kant op, maar het risico op slecht weer houdt me steeds weer tegen. 🙂 Als ik deze foto’s zie baal ik dat ik er nog niet geweest ben… wat mooi!

Reply
elisavandersluis 27 november 2016 - 1:02 am

Ik was ook echt bang voor slecht weer, maar het viel reuze mee gelukkig. Het was zelfs beter als in Nederland! Dit was inderdaad een hele gave combi van stad en natuur, echt perfect zo 🙂

Reply
Shirley 27 november 2016 - 10:01 pm

Wauw, dat ziet er mooi uit. Een combinatie om te onthouden! De laatste tijd hou ik steeds meer van stad in combinatie met natuur. Zo heb ik Valencia met natuurpark Albufera gecombineerd en Rome met een bezoek aan Tivoli.

Reply
elisavandersluis 27 november 2016 - 10:57 pm

Dit is echt een aanrader, was zo leuk en mooi! Jouw combi’s klinken ook goed, leuk! 🙂

Reply
R&R 28 november 2016 - 5:44 pm

Prachtige omgeving, ziet er heel mooi uit. Goede combinatie!

Reply
Marcella Molenaar 9 december 2016 - 10:36 pm

Mooie herfstkleuren, weer totaal anders dan in de zomer (toen wij er waren). Leuke afwisselende tour deden jullie. Wij reden er met huurauto rond, was ook super!

Reply
elisavandersluis 10 december 2016 - 8:40 pm

Dat lijkt mij ook tof om te doen, wie weet de volgende keer! Vond deze tour wel echt onwijs leuk om te doen.

Reply
Aniek 14 november 2017 - 8:02 pm

Prachtig om te zien, met al die kleuren! Maar ik geloof zo dat het ook ijskoud kan zijn 😀

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More