Home BestemmingenNoord AmerikaVerenigde Staten Orlando: de pretparken in the Fun capital of the World!

Orlando: de pretparken in the Fun capital of the World!

by Elisa van der Sluis
Orlando

Mijn eerste rondreis door Florida begon en eindigde in Orlando. Orlando wordt ook wel de “Fun Capital of the World”genoemd. Dat is niet voor niets, overal in en rond de stad zijn verschillende themaparken te vinden. Ik, als groot fan van themaparken,vond dit natuurlijk geweldig en ik heb er zo veel mogelijk bezocht. En na een paar dagen kwam ook ik tot de conclusie dat Orlando de absolute pretparkenhoofdstad van de wereld is!

Disney World Orlando

Wie Orlando voor het eerst bezoekt slaat een bezoek aan Disney World Orlando meestal niet over. Ik natuurlijk ook niet! Disney World Orlando bestaat uit 4 thema parken, 2 waterparken en een golfbaan. Natuurlijk veel te veel om in 1 keer te bezoeken, ik had helaas maar twee dagen voor Disney.

Het eerste park dat ik bezocht was Disney’s Hollywood Studios. In Parijs vind ik dit het leukste park, maar hier viel het me een beetje tegen. Het is erg klein en na ongeveer drie uur waren we uitgekeken. Het was dan ook wel erg rustig, maar veel attracties waren er niet. Anno 2019 is dit wel anders, gelukkig. Er zijn diverse themadelen toegevoegd met als nieuwste aanwinst Star Wars!

Als tweede bezochten we het “Magical kingdom”. Dit is vergelijkbaar met Disneyland Parijs. Als je binnenkomt, wandel je Main Street op. Wij hadden geluk, want de parade begon vrijwel direct en het was ook hier lekker rustig. Daarna zijn we de rest van het park doorgelopen. We zijn in verschillende attracties geweest, zoals the Haunted Mansion, Big Thunder Mountain en Splash Mountain. Die laatste was trouwens wel erg leuk, het is een waterattractie gebaseerd op de verhalen van broer konijn. Hallo jeugdsentiment!

Het laatste Disney Park wat we bezochten was “Disney’s Animal Kingdom” en dit was dan meteen ook mijn favoriet. Een leuke combinatie van spannende attracties en een soort safaripark. Je vind er onder andere de achtbaan “Expedition Everest” en je kunt een jeepsafari doen door het park. In het midden van het park staat de “Tree of Life”, een (kunst)boom waarin allerlei dieren zijn gesneden.

Disney World Orlando

Universal Studios Island of Adventures

Dit park is onderdeel van Universal Studios Orlando en biedt attracties gebaseerd op een aantal populaire films en series. Je vind er onder andere “the Incredible Hulk Coaster”, een supersnelle achtbaan van bijna een kilometer lang. Ook vind je hier de wildwaterbaan “Popeye”. Als je hier ingaat kom je in de rij een bord tegen met de tekst “you will get wet and probably soaked”. Nou daar hebben ze niet over gelogen, ik was compleet doorweekt toen ik eruit kwam. Maar dat is niet erg, met het Floridiaanse zonnetje ben je zo weer droog. Maar het leukste vond ik hier “The Wizarding World of Harry Potter”. Een compleet deel van het park, gebaseerd op de bekende boeken en films. Als je ook maar een beetje fan bent van de boeken en / of de films dan wil je dit gezien hebben! Je vind er onder andere Hogwarts Castle en Hogsmeade. In Hogwarts vind je de attractie “Harry Potter and the forbidden Journey”, een darkride die je meeneemt door je verschillende scenes uit de films. In dit artikel lees je precies waarom the Wizarding World of Harry Potter op je bucketlist moet staan!

Tip! Heb je maar kort de tijd in Orlando en moet je dus kiezen tussen Disney en Universal Studios? In Disney vs. Universal Studios Orlando licht ik beide parken uitgebreid toe om je te helpen kiezen.

Universal Orlando

Wet ‘n Wild

Altijd leuk om te bezoeken op vakantie, een waterpark. Wet and Wild biedt 250,000 vierkante meter aan waterplezier. Van spectaculaire hoge glijbanen tot relaxte lazy rivers, hier vind je werkelijk alles. Ontzettend leuk om een dagje rond te brengen. Vooral in het voorjaar wanneer het behoorlijk heet kan worden, is een bezoek aan een waterpark een prima idee. Overigens zijn er meerdere waterparken te vinden in Orlando. Zo heeft Seaworld Aquatica en Disney heeft maar liefst 2 waterparken.

Note: Op 31 december 2016 is Wet ‘n Wild definitief gesloten. Het park is vervangen door Universal’s Volcano Bay, wat gelukkig ook een echte aanrader is.

Wet and Wild Orlando

Seaworld

Seaworld Orlando biedt een combinatie van attractiepark, dierenverblijven en dierenshows. De dolfijnen- en orkashows zijn wereldberoemd. Zelf heb ik een beetje een dubbel gevoel overgehouden aan mijn bezoek aan dit park. Hoewel ik  op dat moment tof vond om een keer een Orka gezien te hebben, blijft het een onnatuurlijk iets om een dier een showtje op te laten voeren. Mijn dubbele gevoel werd later bevestigd door de documentaire Blackfish. Voortaan laat ik parken waarin dieren gedwongen worden shows op te voeren en interactie met mensen hebben links liggen.

De attracties zijn trouwens wel de moeite waard, vooral de “Manta”. Een supersnelle achtbaan, waarin je op je buik ligt. “Journey to Atlantis” is nog zo’n attractie die je niet mag missen. Het is een waterride die je meeneemt naar de verzonken stad Atlantis en je waarin je vervolgens van grote hoogte naar beneden valt.

Tip: Heb je nog een dagje over? Bezoek ook Busch Gardens in Tampa Bay!

Seaworld Orlando

Tips voor als je de pretparken van Orlando wilt bezoeken

De pretparken zijn doorgaans niet goedkoop. Wat wel geld kan schelen is om een combiticket of een meerdaagse pas aan te schaffen. Indien beschikbaar staat deze altijd op de site van het betreffende pretpark vermeldt. Een manier om wat geld te besparen is om zelf eten en drinken mee te nemen. Dit is gewoon toegestaan, maar hou er rekening mee dat het na een paar uur in de hitte niet best meer smaakt.

Probeer ook altijd rond openingstijd naar binnen te gaan en de meest populaire of nieuwe attracties als eerste te bezoeken. Dit kan je letterlijk uren aan wachttijd schelen. Reis je in het orkaanseizoen (mei t/m oktober)? Bezoek dan buitenattracties als eerste. Deze sluiten namelijk bij regen. In dit artikel vind je meer info over reizen in het orkaanseizoen in Florida.

Heb jij pretparken in Orlando al eens bezocht?

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt in augustus 2019.

Ook lezen:

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More