Home ReisinspiratieBijzonder overnachten Must do: overnachten in een boshut in Estland

Must do: overnachten in een boshut in Estland

by Elisa van der Sluis
Estland boshut overnachten

Ben je op zoek naar een toffe plek om te overnachten in Estland? De Haaviku Nature Lodge is een accommodatie die zich midden in de bossen van het Lahemaa National Park bevindt. De ideale accommodatie voor wie op ontdekking wilt in de prachtige natuur van Estland.

De Haaviku Nature Lodge in Lahemaa NP

Op zo’n 85 kilometer afstand van Tallinn ligt de Haaviku Nature Lodge. Deze accommodatie bestaat uit 3 houten boshutten die in het hart van het Lahemaa National Park liggen. Een accommodatie die vrij basic is, maar misschien juist daarom wel zo speciaal is. Zodra je de deur opendoet sta je middenin het bos. Vogels fladderen rond, er lopen schapen en af en toe wandelt er zelfs een eland of beer rond op het terrein. Het is een rustige en serene plek, waar je echt het gevoel hebt dat je in the middle of nowhere zit. Perfect voor iedereen die op zoek is naar een mooie plek om te overnachten in Estland en de natuur echt wilt ervaren. Ook is de lodge verrassend budgetvriendelijk, voor slechts €40,- per nacht huur je al een huisje voor 2 personen (prijspeil 2019).

vogel Lahemaa

De boshut

De boshutten zelf zijn klein en basic, maar brandschoon en slim ingedeeld. Eigenlijk is het een soort glamping. Ieder huisje heeft twee aparte bedden, welke bijzonder comfortabel zijn. Er is een soort zoldertje waar je eventueel een tweepersoonsmatras (beschikbaar) kan neerleggen, mocht je liever niet apart slapen. Ook staat er een koelkastje en een tafel met stoelen. Buiten is een terras met tafel en stoelen, heerlijk op zomerse dagen. De huisjes beschikken niet over een toilet en / of douche. Deze vind je elders op het terrein en ook deze ruimtes zijn brandschoon. Gezien er slechts 3 hutjes zijn hoef je echter nooit lang te wachten om deze te gebruiken.

Estland boshut Haaviku overnachten

Estland slapen in een boshut

De faciliteiten

De lodge biedt tal van faciliteiten die je verblijf nog leuker maken. Zo is er een traditionele houten sauna waar je heerlijk kan relaxen na het maken van een wandeling. Eten maak je zelf op de BBQ, in de buitenkeuken of je eet een hapje bij het Sagadi hotel (aanrader!), wat slechts 2 km verderop ligt. Ook zijn er een aantal fietsen beschikbaar die je voor een klein bedrag per dag kunt huren. Vlakbij de Haaviku Nature Lodge ligt het Oandu Visitors Centre, wat het uitgangspunt is voor verschillende wandelroutes in het National Park.

Ook lezen: Lahemaa National Park in Estland – de mooiste stops & wandelroutes

vogels Lahemaa

Praktische informatie

De Haaviku Nature lodge ligt zo’n 85 km van Tallinn en 30 km van Rakvere. De lodge heeft geen adres, houdt met een navigatiesysteem het Oandu Visitorscentrum aan. Zo’n 2 km voor je deze bereikt zul je een bord met Haaviku zien langs de weg. Het seizoen waarin geboekt kan worden loopt van mei tot en met september. Gezien er geen verwarming aanwezig is, is het in de herfst / winter simpelweg te koud om er te overnachten.

Er zijn 3 boshutten beschikbaar en een overnachting kost €38,- per hut per nacht. Bedlinnen / handdoeken zijn beschikbaar voor €6,- per persoon. Eventueel kan er ook gekampeerd worden, dit kost €14,- per nacht per standplaats.

Boekingen kunnen worden gemaakt via Booking.com.

Ook lezen:

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More