Home TipsReistips Op reis naar Amerika? dit moet je niet vergeten!

Op reis naar Amerika? dit moet je niet vergeten!

by Elisa van der Sluis
Advertorial

Als je een reis naar Amerika gaat maken is één ding zeker: je gaat er heel wat beleven! De overweldigende natuur, enorme winkelcentra, toffe steden en zelfs de autowegen, het is allemaal net even anders. Zoals bij het plannen van elke reis zijn er een aantal dingen waar je aan moet denken bij het plannen van je reis. In deze blog zet ik voor je op een rij welke dingen je niet moet vergeten als je een reis door Amerika gaat maken.

Plan je route

Amerika is echt gigantisch groot en er is ontzettend veel te doen en te zien. Het land in één keer zien is zo goed als onmogelijk. Bedenk dus vooraf goed welk deel van Amerika je wilt zien en welke plaatsen je echt niet wilt missen. Stel aan de hand hiervan je route op. Bedenk hierbij goed of de reisafstanden goed te doen zijn in een dag, of je voldoende tijd hebt om alle highlights te zien en natuurlijk wat je budget is. Zelf vind ik het erg fijn om een route met behulp van Google Maps uit te stippelen, de reistijden zijn hier ook redelijk betrouwbaar.

Regel je ESTA op tijd voor Amerika!

Voor een reis naar Amerika heb je geen visum nodig, maar je hebt wel een ESTA nodig. Dit is een elektronische reistoestemming die je nodig hebt als je Amerika door de lucht of over zee wilt inreizen. Je ESTA-aanvraag voor de Verenigde Staten regel je simpel en eenvoudig bij eVisa Application Services. De kosten voor de bemiddeling zijn €12,- per ESTA. Inclusief consulairekosten is dit een totaalbedrag van €25,- per ESTA. Het voordeel hiervan is dat als je een fout maakt je gratis een nieuwe aanvraag indient, de ESTA ook per post kan worden toegestuurd en indien nodig en je hulp krijgt van de Nederlandse klantenservice. Kijk op de site van eVisa Application Services voor een antwoord op al je vragen over ESTA.

Huur een goede auto

Als je door het Amerika gaat reizen ga je waarschijnlijk een flink aantal kilometers maken. Het hebben van een goede huurauto is dan van groot belang. Kijk en vergelijk is hierbij de regel. Er zijn talloze sites waar je een auto kunt huren, maar let goed op. De ene verhuurmaatschappij hanteert andere regels dan de andere. Zo kan er verschil in verzekering zitten, het aantal ongelimiteerde kilometers en het eigen risico. Je wilt natuurlijk niet voor onaangename verrassingen komen te staan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kies een koffer met TSA slot

Het is niet aan te raden om je koffer op slot te doen als je naar Amerika reist. De Amerikaanse veiligheidsdiensten en TSA (Transport Security Administration) hebben namelijk het recht om bagage open te maken en te doorzoeken en doen dit dan ook zeer regelmatig. Als je koffer op slot zit mogen ze hem open breken. Wil jij je koffer toch op slot doen? Kies dan voor een koffer met TSA slot. Dit zijn speciale sloten die enkel jij en de TSA open kunnen maken.

Zorg dat je in het bezit bent van een creditcard

Waar wij overal onze pinpas voor gebruiken, zo doen de Amerikanen dat met hun creditcard. De creditcard wordt werkelijk overal voor gebruikt. Bij het boeken va een hotel wordt bijna altijd om een creditcard gevraagd. Bij het huren van een auto ontkom je er helemaal niet aan, de borg wordt namelijk op je creditcard gereserveerd. Zorg dus dat je niet voor onnodige betaalproblemen komt te staan en zorg dat je een creditcard op zak hebt.

Heb jij nog een goede tip wat je niet mag vergeten als je een reis door Amerika gaat maken?

Dit betreft een gesponsord artikel dat door mijzelf is geschreven in samenwerking met eVisa Application Services.

Ook lezen:

6 comments

Co 12 oktober 2016 - 8:25 pm

Hele praktische tips! Zeker in het hoogseizoen is het goed om je route te bepalen en ook alvast wat accommodaties te reserveren, anders betaal je de hoofdprijs (afgelopen zomer ervaren in het Zuidwesten) En ik zoek ook altijd van te voren wat coupons op, leuke voorpret en scheelt ter plekke geld 🙂

Reply
elisavandersluis 13 oktober 2016 - 9:40 pm

Dank je! Inderdaad ook accommodaties van te voren scheelt geld, daar heb ik mij ook al eens op verkeken! Van de coupons weet ik niets af? Daar ga ik eens wat onderzoek naar doen, goeie tip!

Reply
Jonne Things you love to eat 17 oktober 2016 - 3:15 pm

Handige tip over het TSA slotje.
Mmm misschien een leuke reistip: hou rekening met lange afstanden 🙂 Ik verbaas me altijd dat ik in de VS zo in de auto stap naar een plek of naar een vriend die een uur rijden verderop woont, terwijl in Nederland dat een enorme ‘tijdsafstand’ is.
Grappig eigenlijk.

Reply
elisavandersluis 17 oktober 2016 - 8:06 pm

Klopt helemaal, hier betrap ik mij er ook op dat ik een uur soms al ver vind. Terwijl ik dat op vakantie “niets” vind. Rare mensen zijn we eigenlijk 😉

Reply
Florentine 17 oktober 2016 - 3:31 pm

Gaaf! Fijne tips.
Ik vind Amerika een geweldig land, en zou er graan nog eens naartoe willen 🙂
Liefs, Florentine

Reply
elisavandersluis 17 oktober 2016 - 8:07 pm

Dank je wel!! 🙂 Ik vind Amerika echt een geweldig land, ga ook zeker eens terug. Maar er nog zoveel meer wat op mijn lijstje staat 😉

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More