Home TipsPersoonlijk Mijn reisblog Lies rond de wereld bestaat 4 jaar!

Mijn reisblog Lies rond de wereld bestaat 4 jaar!

by Elisa van der Sluis
reisblog Lies rond de wereld 4 jaar

Vandaag bestaat mijn reisblog Lies rond de wereld gewoon al 4 jaar! Het is bijna niet te geloven hoe snel dat gaat. En net als voorgaande jaren blik ik even terug op het afgelopen blogjaar, op de reizen die ik maakte en wat je de komende tijd kan verwachten.

Het afgelopen jaar op Lies rond de wereld

Het afgelopen jaar plaatste ik een stuk minder nieuwe artikelen dan ik voorheen deed. Niet omdat ik het niet meer leuk vind om te schrijven, maar omdat ik op de achtergrond druk bezig ben om oude artikelen te herzien. Oude artikelen updaten, sommige compleet herschrijven en foto’s herzien, dat soort dingen. En daar gaat een enorme hoeveelheid tijd in zitten. Er staan in totaal ruim 300 artikelen online en daarvan wil ik minstens de helft herzien. Op het moment doe ik zo’n 2 a 3 artikelen per week. Daarnaast heb ik ook nog gewoon een fulltime baan, een sociaal leven en een huishouden, dus het schrijven van nieuwe artikelen schiet er nog wel eens bij in.

Verder veranderde er dit jaar, voor het eerst eigenlijk, weinig op Lies rond de wereld. Ik denk dat ik eindelijk mijn draai gevonden heb en dat mijn site er ook eindelijk zo uitziet zoals ik graag wil. Fijn! Natuurlijk verschenen er wel tal van nieuwe blogs online. Vooral over mijn soloreis door Vietnam en mijn trip naar Kaapverdië heb ik inmiddels aardig wat verteld. En de komende tijd komt er nog veel meer aan!

Phu Quoc 2

Even iets vieren

Zoals ieder jaar heb ik ook weer even mijn cijfers nagekeken. En wat blijkt? Ik heb voor het eerst de 10.000 lezers in 1 maand aangetikt! Tienduizend! Heel erg blij mee!

In totaal werd mijn site het afgelopen jaar meer dan 100.000 keer bekeken door ruim 75.000 unieke bezoekers. Dat is meer dan het dubbele aantal bezoekers dan een jaar geleden. Het best gelezen artikel is dit artikel over de kosten voor een rondreis door Japan. Dit artikel is inmiddels meer dan 10.000 (!) keer aangetikt.  Een goede tweede is het artikel over de leukste plaatsen in de Ardennen, welke ruim 7.500 keer is bekeken. Beide artikelen doen het zowel op Google als op Pinterest erg goed, wat zeker meehelpt in het aantal lezers.

En zo kom ik direct bij mij social media uit. Op alle kanalen is er sprake van een kleine groei, met een paar honderd volgers. Pinterest loopt op dit moment het beste, daar ben ik in een jaar van 0 naar 600 volgers gegaan met een bereik van 60K. Dit vind ik zelf op het moment ook 1 van de leukste social media kanalen. Superhandig om ideeën voor een volgende reis op te slaan! Gebruik jij het al?

Dit kan je het komende jaar verwachten op mijn reisblog

Sowieso komen er het komende jaar meer nieuwe artikelen online, dan het afgelopen jaar. Ik heb nog aardig wat op de planken liggen over onder andere Vietnam, Kaapverdië, Estland en Schotland. Ook staan er het komende jaar weer een aantal toffe reizen en korte tripjes op de planning.

Het eerste korte tripje was naar Amsterdam, altijd leuk om onze hoofdstad weer eens te bezoeken. In mei vertrekken we voor de tweede keer naar Florida (ik voor de derde), waar we een roadtrip van 2 weken gaan maken. En mijn schoonouders gaan deze keer mee, wat ik erg leuk vind. Ook zij houden veel van strand, natuur & wildlife, dus dat wordt te gek. Vervolgens zal ik in België Brugge en Oostende gaan bezoeken. In beide plaatsen ben ik nog nooit geweest, dus als je tips hebt: let me know!

Verder hebben we nog niets geboekt, maar wel heel veel ideeën. Zo lijkt een roadtrip door Europa mij erg gaaf, maar denken we ook al een poos na over een reis door Kenia. Maar ook IJsland, Lapland en Portugal staan hoog op de verlanglijst. Het kan dus nog alle kanten op.

Voor nu wil ik jullie bedanken voor het volgen van mijn reizen, zowel op social media als hier op mijn reisblog, voor het lezen van mijn artikelen en voor de leuke reacties die ik altijd krijg. Op naar een nieuw mooi blogjaar!

Ook lezen:

4 comments

Manon Ruitenberg Fotografie 4 februari 2020 - 5:14 pm

Wat leuk om te lezen wat je allemaal hebt bereikt in de afgelopen 4 jaar. Iets om trots op te zijn. Op naar de komende 4 jaar (en meer)

Reply
Elisa van der Sluis 4 februari 2020 - 10:30 pm

Dank je wel! Ben er ook echt wel trots op 🙂

Reply
Diana 6 februari 2020 - 10:21 am

Yeah gefeliciteerd 🙂 alweer 4 jaar. Tijd vliegt voorbij. Maar whoo maar aantal bezoekers in een jaar tijd. En dat herzien van blogs kost idd veel tijd. Ik doe er ook 2 a 3 per week en ben er soms wel 2 uur per artikel mee bezig. Maar het werkt en krijg daardoor ook meer bezoekers.

Reply
Ann 7 februari 2020 - 9:56 pm

Wow! 10.000 bezoekers per maand, dat is mooi! En herschrijven: ja, vraagt sowieso veel tijd. Maar soms ben je ook blij dat je de artikels KAN herschrijven (mijn eerste artikels vind ik nu soms maar niks – en qua structuur soms een ramp :D). Als je naar Oostende gaat: zeker de street art tour doen van The Crystal Ship. Er zit prachtig werk tussen!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More