Home TipsPersoonlijk Reisdromen #5 Avontuurlijke activiteiten

Reisdromen #5 Avontuurlijke activiteiten

by Elisa van der Sluis

Iedereen heeft dromen. Dromen over verre bestemmingen, te gekke activiteiten of prachtige bountyeilanden. De wereld is enorm groot en ondanks dat ik al aardig wat heb mogen zien, heb ook ik nog steeds een bijna oneindig lange wishlist vol reisdromen. In de serie Reisdromen deel ik één maal per maand een stukje van mijn wishlist, telkens met een ander thema. Deze maal is het thema: avontuurlijke activiteiten.

Wie mij kent weet dat ik niet zo’n durfal ben. Ik heb enorme hoogtevrees (serieus, ik ben al bang op een trappetje) en die ene tocht door de Thaise jungle pakte ook al niet zo goed uit. Toch probeer ik zo nu en dan wel mijn grenzen te verleggen. Zo zag ik een paar jaar terug Malta en Gozo vanuit een watervliegtuigje terwijl ik zelf de copiloot was en ging ik op bushwalk in het Krugerpark. Op mijn wishlist staan nog een aantal avontuurlijke activiteiten, waarvan ik hoop dat ik ooit de kans krijg om mij eraan te wagen.

Hondensleetocht

Dit is echt zo’n activiteit waar ik mij van afvraag hoe het kan dat ik dit nog niet heb gedaan. Het antwoord is vrij simpel, omdat ik meestal toch voor warmere bestemmingen kies. Ik ben gewoon niet zo dol op kou en sneeuw. Ooit ga ik een uitzondering maken en ga ik naar Lapland. Om op achter een hondenslee door het winterse landschap te razen en om daarna met husky’s te knuffelen.

Ziplinen

Dit is er één die mij heel gaaf lijkt, maar die me tegelijkertijd ook flink beangstigd. Want ja, hoogtes dus. Toch lijkt het mij enorm gaaf om tussen de boomtoppen door te razen aan een kabelbaan. Om het gevoel te hebben dat je vliegt. Om de omgeving vanuit een heel ander perspectief te zien. Het gaafst lijkt het mij om ergens in de jungle te gaan ziplinen, in de ongerepte natuur en tussen de wilde dieren. En dan maar hopen dat ik niet stokstijf van angst op het platformpje blijf staan…

Raften

Onwijs gaaf lijkt het me, om op een kolkende rivier te gaan raften. Om het natuurgeweld niet alleen te aanschouwen, maar ook echt te voelen! Dat moet een hele bizarre ervaring zijn. Dit najaar heb ik de mogelijkheid om in Zimbabwe vlakbij de Victoria watervallen te gaan raften. Helaas staat Zimbabwe nou niet direct bekend om zijn betaalbare excursies. Mocht het budget het toelaten denk ik wel dat we een poging gaan wagen, want zeg nou zelf: die kans krijg je toch ook niet elke dag?

Welk van deze avontuurlijke activiteiten staat er nog op jouw wishlist?

De foto’s in dit artikel komen van een stocksite.

Ook lezen:

11 comments

Sabine 19 juni 2017 - 1:20 pm

Raften is echt heel tof! Heb het inmiddels al vaak gedaan en kan er geen genoeg van krijgen haha. Ziplinen vond ik ook eng maar stelde echt maar weinig voor. Is ook binnen no time weer voorbij. Beter gaan raften haha

Reply
stephanie 19 juni 2017 - 6:34 pm

Ziplinen is erg cool! Lang niet zo eng als dat het lijkt. Ik ben redelijk bang voor hoogtes en heb afgelopen zomer geziplined en dat was leuk!!
Een hondensleetocht wil ik ook nog eens doen!
x

Reply
Stéphanie 20 juni 2017 - 5:05 pm

De eerste heb ik nog niet gedaan, terwijl ik vaak genoeg de kou opzoek. Misschien deze winter. Raften is echt heel gaaf. Moet je in Zuid Africa echt proberen!

Reply
Eva 21 juni 2017 - 10:47 am

Een hondensleetocht (ik deed het in Italië – bij een man die zelf jarenlang in Alaska met honden getraind had) is K E I H A R D werken. Ziplinen deed ik in Laos, dat was echt supertof. Raften deed ik Amerika, maar vond ik van deze 3 genoemde zaken het minst leuk

Reply
Kelly 21 juni 2017 - 7:10 pm

Ziplinen lijkt me echt geweldig en een hondensleetocht staat ook heel hoog op mijn bucketlist. Raften zou ik echt nooit doen. Volgens mij word ik hartstikke ziek. Niet leuk voor mezelf maar ook zeker niet voor de andere mensen in de boot.

Reply
Gabriëlle 21 juni 2017 - 8:41 pm

Een hondensleetocht heb ik al eens gedaan in Zweeds Laplan, geweldig! Ziplinen lijkt me geweldig, ik heb het eens in Zweden gedaan maar het lijkt me inderdaad gaaf om door de jungle te roetsen. Raften lijkt me dan weer echt vreselijk, wat dat betreft heb ik een beetje watervrees. Raften sla ik dus over haha 😉

Reply
Yvonne 21 juni 2017 - 8:48 pm

Wat goed dat je een aantal activiteiten gewoon hebt uitgeprobeerd, om zo steeds je grenzen te verleggen… uit je comfortzone stappen is soms erg tof! Die sledehondentocht lijkt mij ook gaaf, zouden we afgelopen winter gaan doen, maar helaas had onze dochter toen waterpokken… ooit komt het er wel van! 🙂

Reply
Jessica 21 juni 2017 - 9:51 pm

Jaaa deze dingen heb ik allemaal een keer gedaan, zo leuk! Bij mij staat skydiven nog op mijn lijst, al vind ik dat stiekem toch ook best spannend om ooit daadwerkelijk te gaan doen… ;p

Reply
Marcel 22 juni 2017 - 4:23 pm

Raften heb ik ooit in een ver verleden gedaan. Ziplinen zou ik tijdens onze roadtrip door Amerika doen maar is er helaas niet van gekomen. Lijkt me heel gaaf, al houd ik niet van hoogtes. Wel hebben we een helikoptervlucht boven de Grand Canyon gemaakt, zo indrukwekkend en tof! Ook ik ben geen liefhebber van kou, maar zo’n hondensleetocht lijkt me toch wel heel leuk.

Reply
Daphne de Vries 22 juni 2017 - 7:18 pm

De sledetocht heb ik ook nog niet gemaakt, voornamelijk om dezelfde reden als jij haha. Inmiddels wel in Zweeds Lapland geweest (net terug), maar dus in de zomer. Geen sledetocht, met huskies, maar wel een wandeling door de bossen! Ook dat was super gaaf en kan ik je zeker aanraden als Lapland in de winter toch een stapje te ver is haha

Reply
Carolien 23 juni 2017 - 7:46 pm

Gaaf hé om je grenzen te verleggen. Ik ben ook geen held en zo’n zipline zou ik erg spannend vinden. Raften vond ik erg leuk! Kan ik je echt aanraden. Nu ben ik wel minder bang voor activiteiten in /op het water dan in de lucht.

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More