Home TipsPersoonlijk Reisdromen #6 Indrukwekkende treinreizen

Reisdromen #6 Indrukwekkende treinreizen

by Elisa van der Sluis
Japanse Alpen

 

Iedereen heeft dromen. Dromen over verre bestemmingen, te gekke activiteiten of prachtige bountyeilanden. De wereld is enorm groot en ondanks dat ik al aardig wat heb mogen zien, heb ook ik nog steeds een bijna oneindig lange wishlist vol reisdromen. In de serie Reisdromen deel ik één maal per maand een stukje van mijn wishlist, telkens met een ander thema. Deze maal is het thema: Indrukwekkende treinreizen.

Eigenlijk ben ik helemaal niet zo’n fan van reizen met de trein. Vroeger moest ik dagelijks voor mijn werk met de trein en mijn ervaring is dat de trein altijd overvol zit, nooit op tijd komt en simpelweg duur is. Toch kozen we er dit jaar voor om met de trein door Japan te reizen, simpelweg om dat het in Japan één van de beste manieren is om van a naar b te gaan. Die reis wakkerde mijn nieuwsgierigheid aan, want reizen met de trein bleek toch wel heel erg gaaf te zijn. Zo komt het dat er sinds kort 3 treinreizen op mijn wishlist staan, die ik ooit hoop te kunnen maken.

The Ghan

Van Adelaide naar Darwin

Al vanaf het eerste moment dat ik een artikel over deze treinreis las wist ik het: deze reis wil ik ooit een keer gaan maken. The Ghan rijdt van Adelaide in het zuiden van Australië naar Darwin, helemaal in het noorden. Het is een reis van 2974 kilometer en de trein doet er 4 dagen over. En dat dwars door Australische Outback! Hoe gaaf moet het zijn om dwars door het uitgestrekte, rode landschap te reizen. Om te genieten van prachtige vergezichten, met slechts af en toe een station. Goedkoop is het niet, in het laagseizoen betaal je zo’n 850 Euro voor een ticket.

Transmongolië Express

Van Moskou naar Beijing

Natuurlijk mag de treinreis der treinreizen niet in dit rijtje ontbreken. Dit is eigenlijk de enige treinreis waarvan ik jaren geleden al riep dat ik hem ooit wilde maken. Dat kwam, heel cliché, door het programma Peking Express. Vooral het deel van Mongolië waar de trein doorheen reist spreekt mij heel erg aan. Zo mooi en ongerept! En je kan er slapen in een yurt en iets wat mij toch ook wel een hele toffe ervaring lijkt. Maar ook het Baikal meer in Rusland lijkt mij fantastisch mooi. De Transmongolië Express lijkt mij echt zo’n reis waarvan je jaren later nog denkt: wauw, dat ik dat heb gedaan!

De Hiram Bingham Orient Express

Van Cuzco naar Machu Piccu

Een kort treinreisje, maar wel een hele gave. Deze luxe trein rijdt in zo’n 3.5 uur van Cuzco naar de Inca stad Machu Piccu. Een reis waarbij je onderweg door een prachtig landschap reist, langs sluimerende dorpjes en indrukwekkende valleien, terwijl je geniet van een uitgebreide brunch. Klinkt best aantrekkelijk toch? Ook leuk, als je voor deze treinreis een ticket boekt zit er altijd een gids bij.

Heb jij al eens met de trein rondgereisd?

Ook lezen:

19 comments

Bert 23 juli 2017 - 9:10 pm

Drie toptreinreizen die je daar noemt. Alle drie gedaan, alle drie fantastisch. Vooral de transmongolië treinexpress zal me nog lang bijblijven: wereldsteden Peking en Moskou, de Mongoolse steppe, de sterrenhemel (geen lichtpollutie!), het Baikalmeer in herfstkleuren en drie dagen en drie nachten aan één stuk sporen door Rusland. Ke-deng, ke-deng, ke-deng!

Reply
Elisa van der Sluis 1 augustus 2017 - 12:27 pm

Wat leuk dat jij ze gedaan hebt en zo enthousiast bent, nu wordt ik nog nieuwsgieriger!

Reply
Pim & Narelle | wegvanhetnoorden.nl 24 juli 2017 - 7:55 am

Leuk artikel!! Wij zijn net terug van onze treinreis in Zuid-Afrika, een geweldige ervaring! Daarnaast heeft Pim de Transmongolië Express gedaan. Japan staat sowieso nog op ons lijstje!

Reply
Elisa van der Sluis 1 augustus 2017 - 12:32 pm

Dank je wel! Ja zag het, zag er echt onwijs mooi uit! Lijkt mij ook wel wat 🙂

Reply
Jessica 24 juli 2017 - 9:52 am

De Transmongolië Express kan ik al van m’n lijstje afstrepen, maar de rest moet ik zeker nog een keer doen 🙂

Reply
Elisa van der Sluis 1 augustus 2017 - 12:41 pm

Supertof dat je dat hebt gedaan, lijkt mij zo gaaf!

Reply
TypischKim 24 juli 2017 - 3:03 pm

Wauw, wat gaaf! Echt geweldig. Zou ik ook nog wel eens willen proberen, echt reizen met de trein!

Reply
Stéphanie 24 juli 2017 - 5:59 pm

Ik ben ook geen fan van treinreizen, maar ik moet zeggen dat de reis dwars door de outback best tof lijkt. En door Zwitzerland met de trein lijkt mij ook geweldig. Dwars door de bergen en altijd schitterende vergezichten. Bijvoorbeeld met de Glacier Express. Als ik wat ouder ben misschien 😉

Reply
Elisa van der Sluis 1 augustus 2017 - 12:56 pm

Dat lijkt mij beide ook heel mooi, maar inderdaad: bewaar ik voor als ik wat ouder ben 😉

Reply
Rowan 25 juli 2017 - 9:11 am

Ik heb nog nooit een treinreis gemaakt, maar het lijkt mij wel leuk om een keer te proberen. Vooral die reis door Australië lijkt mij heel gaaf! Als je het doet, moet je het goed doen, toch?! 😉

Reply
Elisa van der Sluis 1 augustus 2017 - 12:57 pm

Haha ja dat is helemaal waar! Die lijk mij ook wel echt het tofste.

Reply
Denise 25 juli 2017 - 10:25 am

Ja, heel vaak. Veel in Spanje, maar ook in Italië, en ook verder weg, in Thailand en Sri Lanka. Aan elke reis heb ik mooie herinneringen.

Reply
Elisa van der Sluis 1 augustus 2017 - 12:57 pm

Leuk om te horen! In Sri Lanka schijn je inderdaad ook schitterende treinreizen te kunnen maken. Lijkt mij ook een topbestemming!

Reply
Niels 25 juli 2017 - 12:08 pm

Ik denk dat je maar naar buiten blijft staren als je die reizen maakt met de trein. Het lijk me wel onwijs gaaf om een keer te doen alleen weet ik niet of ik zolang in een trein wil blijven zitten. In het buitenland maken we ook treinreizen of naar het buitenland maar die zijn wat korter 😉

Reply
Esther 28 juli 2017 - 12:30 pm

Wow, die treinreizen lijken me ook echt fantastisch! Ik zou wel continu de behoefte hebben om te stoppen en te fotograferen 🙂 En dat lukt natuurlijk niet altijd vanuit een rijdende trein. Maar het ziet er wel gaaf uit.

Reply
Elisa van der Sluis 1 augustus 2017 - 1:01 pm

Haha dat had ik dus in Japan.Toebn was ik ook meteen wel een echte toerist 😀 Denk dat ik er een stuk of 20 had die echt complete mislukt waren, zo zonde.

Reply
Marcella 3 augustus 2017 - 8:20 pm

Wij vonden vorig jaar een gave rondreis door Australië waarbij je vanuit de Outback naar Adelaide rijdt met The Ghan. Nooit eerder van gehoord, maar ik ben verkocht! Toch denk ik dat we er niet voor gaan, als het lukt om volgend jaar dé reis te maken. We willen dan met een camper reizen. Iets betaalbaarder 😉

Reply
Laura | Billenblootkokosnoot.nl 8 augustus 2017 - 12:02 pm

Leuk! De de transmongolië treinexpress staat erg hoog op mijn bucketlist en hoop ik in 2019 te kunnen afvinken! Dit jaar gaan we naar Peru en hopen we deze treinreis dan ook te kunnen maken. De mooiste treinreis welke ik ooit heb gemaakt is de treinreis tussen Kandy en Ella in Sri Lanka! Werkelijk F A N T A S T I S C H

Reply
Judith 18 augustus 2017 - 8:24 am

Ik vind reizen met de trein heerlijk. Ook in Nederland pak ik de trein als het ff kan. Lekker relaxed zitten en genieten van de landschappen die aan je voorbij gaan. Ik heb The Ghan gedaan van Alice Springs naar Adelaide. Het leek mij fantastisch en keek er destijds heel erg naar uit. Maar eerlijk gezegd vond ik het wat tegenvallen. De woestijn verandert niet echt dus het landschap is duizenden kilometers hetzelfde. Ondanks dat was het toch wel een mooie ervaring hoor.
Volgend jaar wil ik met de trein door Noorwegen gaan reizen en dan onder andere de beroemde Flåmbana.

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More