Home TipsPersoonlijk Reisdromen #8 Nationale Parken

Reisdromen #8 Nationale Parken

by Elisa van der Sluis
Chobe gamedrive 4

Iedereen heeft dromen. Dromen over verre bestemmingen, te gekke activiteiten of prachtige bountyeilanden. De wereld is enorm groot en ondanks dat ik al aardig wat heb mogen zien, heb ook ik nog steeds een bijna oneindig lange wishlist vol reisdromen. In de serie Reisdromen deel ik één maal per maand een stukje van mijn wishlist, telkens met een ander thema. Deze maal is het thema: Nationale Parken.

Inmiddels hebben we al heel wat Nationale Parken mogen bezoeken, zowel in binnen- als buitenland. Toch staan er nog heel wat op ons verlanglijstje en de top 3 heb ik voor je op een rij gezet.

Gunung Leuser – Sumatra

Op nummer 1 staat absoluut het Gunung Leuser National Park in Sumatra. Behalve dat de natuur er prachtig moet zijn, kan je hier namelijk bedreigde Sumatraanse Orang Oetans spotten. In het wild zijn er nog maar  zo’n 6.400 over en dat is niet heel veel. Het liefst zouden we hier een meerdaagse trekking door de jungle doen, om zoveel mogelijk van het gebied te zien. En als we dan ook nog Orang oetangs spotten, dan is dat toch wel een beetje een droom die uitkomt.

Banff National Park – Canada

Iedereen kent de foto’s van die prachtige helderblauwe meren met besneeuwde bergtoppen op de achtergrond. Dit Canadese Nationale park, dat een gebied van zo’n 6641m2 beslaat, staat garant voor dit soort prachtige plaatjes. Dat is dan ook meteen de reden waarom ik dit park zou willen bezoeken, want die uitzichten lijken mij spectaculair! En dan kan je er, als je geluk hebt, ook nog beren, wolven en elanden spotten. En dieren spotten, dat gaat nooit vervelen!

Serengeti National Park – Tanzania

We hebben inmiddels al heel wat wildlife mogen spotten tijdens onze reizen in Afrika, maar er blijft nog genoeg over om van te dromen. Zo lijkt het mij geweldig om de grote trek in het Serengeti National Park in Tanzania te mogen zien. Hier trekken ieder jaar een miljoen gnoes en andere dieren richting het Masai Mara park in Kenia. Er is geen plek op aarde waar zoveel dieren tegelijk samenkomen. Dat moet een spectaculair gezicht zijn!

Welk Nationaal Park zou jij graag eens bezoeken? 

Ook lezen:

10 comments

Stéphanie 25 oktober 2017 - 7:19 pm

Orang Oetans spotten lijkt mij ook geweldi.. En Banff NP kan ik je alleen maar aanraden. Nog mooier in het echt dan op de al zo mooie plaatjes 🙂

Reply
Shamira | Kompas 24 27 oktober 2017 - 10:27 am

Die in Tanzania lijkt me inderdaad ook echt geweldig. Aankomende januari wilde we eigenlijk voor het eerst richting Afrika gaan en Tanzania stond ergens bovenaan ons wensenlijstje, maar na gisteren een beetje research te hebben gegaan lijkt het qua regen voor veel landen niet het meest ideale seizoen te zijn. Misschien toch maar uitstellen naar een beter seizoen…

Reply
Diana 27 oktober 2017 - 7:06 pm

Banff staat bij mij echt hoog op mijn verlanglijstje. Die prachtige blauwe meren en dan met wat ijsbedekte bergen op de achtergrond.

Reply
anto 28 oktober 2017 - 4:26 am

Ik wil graag nog naar Yosemite en Lassen in Californië, lijken me echt prachtig. Ohja en Glacier in Montana. Overigens vond ik Jasper NP mooier dan Banff in Canada 😉

Reply
Sanne 31 oktober 2017 - 6:52 pm

Bannf nationaal park lijkt me ook echt prachtig. Ik zou dat park toch wel heel graag willen bezoeken. Hopelijk komt het er nog eens van!

Reply
Sanne 3 november 2017 - 7:44 pm

Canada staat inderdaad bij mij hoog! En natuurlijk Yosemite in California!

Reply
Rowan 7 november 2017 - 4:28 pm

Ik wil ook heel graag naar Banff en Gunung Leuser! En het Kruger staat ook hoog op mijn lijstje, maar daar ben jij al geweest. 😉

Reply
Henriette Bokslag 9 november 2017 - 2:23 pm

Wat een mooie reisdromen heb jij! Ik geloof dat ik jouw dromen oko waar wil maken.

Reply
Marcella 10 november 2017 - 10:13 pm

Banff National Park is echt te gek, prachtige natuur! Ik wil zelf graag de natuur in (zuidelijk) Afrika ontdekken. Al het wildlife daar lijkt me echt te gek!

Reply
Marcel 11 november 2017 - 9:59 am

Ik kan me helemaal vinden in je keuze voor deze drie parken. Volgend jaar gaan we naar Canada & Alaska, er staat veel natuur op ons programma. Wellicht zullen we Banff National Park bezoeken, hangt van onze route af. Serengeti National Park in Tanzania staat ook hoog op m’n lijstje.

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More