Home ReisinspiratieReisfilms Reisfilm: Een bijzondere ontmoeting tussen een groep olifanten

Reisfilm: Een bijzondere ontmoeting tussen een groep olifanten

by Elisa van der Sluis

Wie mij op Facebook volgt heeft dit filmpje vast al voorbij zien komen. Deze werd veel meer bekeken dan ik had verwacht en daarom leek het mij leuk om jullie meer te vertellen over wat er nu precies gebeurde toen deze groep olifanten elkaar ontmoette in het Krugerpark in Zuid-Afrika.

Een bijzonder moment

Het is tegen het einde van de middag als we in een jeep stappen voor onze sunsetdrive. Net buiten ons camp, op de weg richting de ingang van het Krugerpark, zien we plots een olifant aan de zijkant van de weg staan. Al snel zien we dat hij niet alleen is, er staan rechts een stuk of 4 vrouwtjes. Dan zien we aan de andere kant nog 3 jonge mannetjes onze kant opkomen. De jeep voor ons stopt voorbij het grote mannetje en wij stoppen er een paar meter achter. Op deze manier is er genoeg ruimte overblijft mocht hij besluiten over te steken. Ook een bus die richting het kamp komt gereden moet stoppen, gezien het niet duidelijk is wat er gaat gebeuren. Het kan zijn dat ze elkaar kennen en alles prima is, maar het kan ook zijn dat ze elkaar besluiten aan te vallen.

De jonge olifanten die aankomen lopen wapperen druk met hun oren en trompetteren luidt, maar het mannetje lijkt niet echt onder de indruk. De jonge olifanten steken over en lopen recht op het mannetje af. Dan gebeurt er iets prachtigs. De olifanten lijken elkaar te kennen en beginnen elkaar te begroeten door hun slurven langs die van het grote mannetje te wrijven. Deze lichte aanraking is de manier waarop olifanten elkaar begroeten, verteld onze ranger. Twee van de drie lopen al snel door richting de vrouwtjes. De derde gaat nog even door. Ze draaien de slurven in elkaar en aaien elkaar ermee. We kijken ernaar en genieten van het schouwspel dat zich voor ons afspeelt.

Het hele gebeuren hebben we vast weten te leggen op film, waar ik nog steeds heel blij mee ben. Want hoe vaak komt het voor dat er zoiets moois recht voor je neus plaats vindt? Voor wie het filmpje nog niet heeft gezien of graag nog eens wilt bekijken:

Ook lezen:

20 comments

Kirsten 5 november 2017 - 1:29 pm

Wauw wat fantastisch mooi om te zien!!

Reply
Sabine 6 november 2017 - 12:23 am

Heel bijzonder zeg! Wat een machtige beesten zijn het toch, zo mooi!

Reply
Narelle | wegvanhetnoorden.nl 6 november 2017 - 9:31 am

Dit is zo bijzonder! Gaaf dat jullie het hebben vastgelegd!

Reply
Rowan 6 november 2017 - 7:07 pm

Wat gaaf om van zo dichtbij mee te maken!

Reply
Shirley 6 november 2017 - 9:21 pm

Wauw, wat bijzonder om dat van zo dichtbij te zien lijkt me. Ik vind het op video al heel indrukwekkend!

Reply
Sanne 7 november 2017 - 8:32 am

Je hebt het mooi vast weten te leggen! Indrukwekkende dieren he, zo immens groot. Prachtig hoe de slurven en slagtanden met elkaar verwikkeld zijn. Een ervaring om nooit meer te vergeten.

Reply
Shamira | Kompas 24 7 november 2017 - 11:29 am

Bijzonder om dat van zo dichtbij mee te maken!

Reply
Kelly 7 november 2017 - 7:58 pm

Zo bijzonder! Ik kan me goed voorstellen dat je deze ontmoeting nooit gaat vergeten. Wij hadden ook een soortgelijke ontmoeting in Chobe. Er liep een kudde olifanten tussen onze jeeps…zo gaaf! Once in a lifetime moment.

Reply
Jessica 8 november 2017 - 12:52 pm

Awh dit ziet er zo mooi en bijzonder uit! Wat een indrukwekkende dieren zijn het ook hè, en wat waren jullie dichtbij 🙂

Reply
Martin 8 november 2017 - 8:33 pm

Prachtig moment en wat gaaf dat het zo vlak voor je neus plaatsvond! Olifanten zijn hele bijzondere beesten….echt een kippenvelmomentje!!

Reply
Henriette Bokslag 9 november 2017 - 1:54 pm

wowww wat ontzettend bijzonder zeg! Echt prachtge foto’s vooral die van de verstrengelde slurven!

Reply
Diana 9 november 2017 - 6:37 pm

Dit is echt een moment om nooit te vergeten. Dit blijft voor altijd in je geheugen gegrift. Zelf in Zambia ook een prachtige ontmoeting met een mini olifant gehad. Zo mooi! Ze laten maar weer zien wat voor prachtige dieren ze zijn!

Reply
Esther 10 november 2017 - 6:00 pm

Wow, wat een prachtig moment moet dit zijn geweest! Heel bijzonder dat je dit hebt gezien en ook zo mooi hebt kunnen vastleggen. Prachtige dieren zijn het toch.

Reply
Gabrielle 10 november 2017 - 6:07 pm

Super bijzonder! Sowieso vind ik olifanten zien geweldig, maar zo’n ontmoeting is helemaal geweldig. Ik snap dat je blij bent dat je het hebt kunnen filmen!

Reply
Yvonne 11 november 2017 - 8:59 am

Echt zo gaaf dat jullie dit van zo dichtbij hebben meegemaakt. Die foto waarbij je onder de slurven die andere safariauto ziet vind ik er zo bizar uitzien. Ik had ‘m al op social media zien langskomen. 🙂

Reply
Britte 11 november 2017 - 10:49 am

Wauw, wat prachtig om dit gezien te hebben! Vast en zeker een bijzonder momentje geweest. Maar als je niet weet wat er gebeurt zou je in eerste instantie inderdaad zeggen dat ze gaan vechten!

Reply
Elisa van der Sluis 11 november 2017 - 1:16 pm

Dat was het zeker! Echt zo gaaf om mee te maken :-). Ik dacht ook eerst dat het knokken zou worden, gelukkig niet haha.

Reply
Sanne 13 november 2017 - 10:32 pm

Echt een waanzinnig moment. Dat vergeet je voorlopig niet meer. Ik hoop ook zoiets nog eens mee te maken in Afrika.

Reply
Helena 22 november 2017 - 10:02 am

Wat een ontzettend bijzonder moment. Mooi ook dat je er een filmpje van hebt kunnen maken (die had ik idd al voorbij zien komen op Facebook), kun je het nog regelmatig terugkijken

Reply
Marcella 24 november 2017 - 4:21 pm

Wat ontzettend gaaf om te zien zeg! Lijkt me überhaupt al heel tof om olifanten te zien, met zo’n begroeting erbij is het nog mooier!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More