Home BestemmingenAfrikaBotswana Reisfilm: op reis in Botswana

Reisfilm: op reis in Botswana

by Elisa van der Sluis
Botswana

Heb je altijd al willen weten hoe het is om op reis te gaan in Botswana? In deze reisfilm laat ik je zoveel mogelijk zien van onze reis en de schoonheid van het land!

Op reis in Botswana

Wie graag buiten de gebaande paden reist komt helemaal tot zijn of haar recht in Botswana. Het land is puur en ongerept en de natuur is er ongekend mooi. Op sommige plekken is het bijna niet te bevatten hoe puur het land nog is. Zoals in de immens grote Okavango Delta, waar je compleet afgesloten bent van de buitenwereld. Een paar dagen in dit enorme moeraslandschap en je voelt je even helemaal alleen op de wereld. Een idee hoe groot dit gebied werkelijk is kregen wij eigenlijk pas toen we gingen vliegen over de Okavango Delta. Zo ver als we konden kijken waren er rivieren, stroompjes en moerassen. Kilometer na kilometer vlogen we over het gebied en nergens zagen we huizen of wegen. Het gebied reikte zo ver als we konden kijken.

Tijdens onze ontmoeting met leden van de San, één van de oudste volken van Afrika, kregen we een idee hoe het was om te (over) leven in de Kalahari woestijn. We gingen mee op bushwalk, leerden over de omgeving en hoe men hier hun leven leidt. ‘s Avonds luisterden we naar hun verhalen en dansten we rond het kampvuur. Wie heeft er dan nog een tv nodig?

Uiteindelijk eindigden we in Chobe National Park, het beroemdste wildpark van Botswana. We deden een gamedrive waarbij we de ene groep olifanten na de andere zagen. Leeuwinnen lagen uit te rusten onder een groep bomen en kudu’s staken elegant de weg over. Fantastisch om te zien! Als afsluiter deden we een boottochtje door het park waarbij we zowaar nog meer dieren zagen. Heerlijk om rond te dobberen op het water, te midden van al dat moois.

En zo kan ik nog wel even doorgaan, maar ik kan het je veel beter laten zien!

Ook lezen:

2 comments

Sabine 21 april 2018 - 3:57 am

Super mooi zeg! Prachtige zonsondergang ook!

Reply
Rowan 21 april 2018 - 6:34 pm

Botswana ziet er inderdaad heel ongerept uit. Prachtig! Het lijkt mij bijzonder om boven zo’n landschap te vliegen, heel anders dan dat je er middenin staat!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More