Home ReisinspiratieReisfilms Reisfilm: Victoria Falls in Zimbabwe

Reisfilm: Victoria Falls in Zimbabwe

by Elisa van der Sluis
Victoria Falls in Zimbabwe

Tijd voor een nieuw reisfilmpje! Deze keer neem ik je kort mee naar Victoria Falls in Zimbabwe. Deze plek ken je waarschijnlijk van de gelijknamige watervallen en is om deze reden dan ook een echte bucketlist bestemming voor vele reizigers. Maar wist je dat er nog veel meer te beleven valt?

Victoria Falls in Zimbabwe

De Victoria watervallen behoren tot 1 van de grootste watervallen ter wereld. Ze zijn maar liefst 1.708 meter breed en vallen op het hoogste punt 128 meter naar beneden. Het gevoel wat je krijgt wanneer je op 1 van de vele viewpoints staat en uitkijkt over dit enorme gordijn van water is onbeschrijfelijk. Hier ervaar je de pure kracht van de natuur. Intens en vooral heel erg mooi.

Natuurlijk kwamen we vooral om dit natuurgeweld met eigen ogen te aanschouwen en een wandeling langs de Victoria watervallen was dan ook de perfecte manier om dit te doen. Maar er is nog veel meer te doen in de omgeving, het barst er van de leuke activiteiten. Avonturiers kunnen er bijvoorbeeld bungeejumpen en raften. Wij deden onder andere een sunset cruise over de Zambezi rivier. Lekker achterover leunen en relaxen, terwijl het landschap voorbij drijft.

Het stadje zelf is vooral erg gezellig, met overal restaurants, cafe’s en winkeltjes. En dieren. Werkelijk overal liepen dieren, zo zagen wij bavianen en wilde zwijnen in het stadje, maar het is ook niet ongewoon om een olifant tegen te komen.

Nieuwsgierig geworden naar deze bijzondere plek?

Ook lezen:

1 comment

Sabine 15 juni 2018 - 9:20 pm

Wat prachtig zeg! Ook heel toffe muziek heb je er achtergezet.

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More