Home TipsReistips Reisinspiratie: 5 landen voor een bijzondere reis zonder massatoerisme

Reisinspiratie: 5 landen voor een bijzondere reis zonder massatoerisme

by Elisa van der Sluis

Op zoek naar wat verfrissende reisinspiratie en wil je graag een bijzondere reis zonder massatoerisme? Nu we met zijn allen steeds vaker op vakantie gaan, kan dat best een uitdaging zijn. Om je op weg te helpen heb ik 5 landen op een rij gezet waar je zeker een bijzondere vakantie zult beleven.

Japan

Japan is een drukbezochte reisbestemming, maar toeristen bezoeken voornamelijk steden als Tokyo, Kyoto en Osaka. Wie die steden laat voor wat ze zijn en iets verder kijkt, zal werkelijk worden verrast. Japan wist ons in ieder geval enorm te verrassen. Buiten de grote steden vind je namelijk een overweldigend mooie natuur, schitterende berglandschappen en lieflijke dorpjes. In de Japanse Alpen vind je verbazingwekkend veel wandelgebieden, waar je kunt genieten van het indrukwekkende landschap. Wist je trouwens dat er in het zuiden van Japan ook een aantal tropische eilanden liggen? De Okinawa eilanden zijn totaal niet te vergelijken met de rest van het land en de perfecte afsluiter van een rondreis. Voor wie op zoek is naar een bijzondere bestemming, zal Japan zeker niet teleurstellen.

Georgië

Georgië is een land waar ik tot voor kort nog niet veel vanaf wist. De laatste tijd hoor ik er echter steeds meer over en dat maakt mij in elk geval zeer nieuwsgierig. Van wat ik mag geloven is het niet alleen een bijzonder mooie bestemming, maar ook een zeer indrukwekkende. Lange tijd was het land namelijk onderdeel van de Sovjet-Unie. Oude dorpjes en steden ademen geschiedenis en op veel plekken kom je overblijfselen uit de voormalige Sovjet tegen. Buiten die dorpjes en steden is het genieten van mooie landschappen, rust en ruimte. Voor een bijzondere reis zonder massatoerisme zit je op dit moment zeker nog goed in Georgië, maar ik kan mij goed voorstellen dat dit de komende jaren snel zal veranderen.

IJsland

Al jaren staat IJsland torenhoog op mijn verlanglijst, toch komt het elke keer niet van om het land te bezoeken. Terwijl het een perfect land is voor het maken van een mooie roadtrip. In IJsland vind je namelijk nog echte pure en ongerepte landschappen. Een feest om doorheen te rijden, als je het mij vraagt. Tel daarbij de beroemde watervallen, natuurlijke geisers en de mogelijkheid om walvissen te spotten bij op en je hebt een perfecte bestemming voor een bijzondere reis. Wist je dat 1 van de meest bijzondere bezienswaardigheden in IJsland een oud vliegtuigwrak is? Het Amerikaanse DC-3 vliegtuig stortte lang geleden neer op een zwart strand en is sindsdien uitgegroeid tot een waar fenomeen. Meer weten? Sanne van Chital travels bezocht het vliegtuigwrak in Vik.

Botswana

Dit jaar bezocht ik voor het eerst Botswana en ik werd verliefd. In dit mooie land zit je zeker goed als je op zoek bent naar een bestemming voor een bijzondere reis. Natuurlijk barst het er van de wilde dieren en is het beroemde Chobe National Park echt een must visit. Maar, Botswana biedt meer. Zo is er de uitgestrekte Kalahari woestijn, waar je kennis kunt maken met de San bushmen. Een interessant volk, met een geheel eigen kijk op de wereld. In de Okavango Delta kun je dagen genieten van de schitterende natuur. Vaar er in een mokoro doorheen of maak, net als ons, een vlucht over de Delta. Botswana is ook een zeer geschikte bestemming voor kampeerliefhebbers. Door het hele land, op de meest toffe locaties, vind je campsites met verrassend goede voorzieningen. En het mooiste van dit alles? Botswana wordt nog lang niet zo druk bezocht als bijvoorbeeld buurland Zuid Afrika.

Slovenië

Jaren geleden ben ik één keer in Slovenië geweest, onderweg naar Kroatië. Toen verbaasde ik mij al over het mooie landschap, maar vooral over het feit dat je nog maar weinig over dit land als vakantieland hoorde. Had ik dat van te voren geweten, had ik namelijk destijds langer de tijd genomen om dit land te ontdekken. In Slovenië vind je onder andere oude steden en karakteristieke dorpjes, met veel historie. Iets waar ik als geschiedenisliefhebber echt dol op ben. Daarnaast vind je er mooie natuurgebieden en prachtige bergmeren. Vanuit Nederland is Slovenië een ideale roadtrip bestemming en je kan het land ook nog eens makkelijk combineren met het mooie Kroatië.

Welk van deze landen heb jij al bezocht en heb je nog tips?

Ook lezen:

15 comments

Esther 8 december 2017 - 9:59 pm

Ik ben al in IJsland en Slovenië geweest en van beide landen ben ik enorm fan. Slovenië is prachtig, maat in het hoogseizoen tegenwoordig al flink druk op sommige plekken (Bled en Bohinj). Van de andere landen zou ik graag nog eens naar Botswana gaan. Dat lijkt me prachtig en divers!

Reply
Sabine 9 december 2017 - 2:20 am

Hier houd ik altijd enorm van, lekker buiten de gebaande paden! Ik ben zelf in IJsland geweest en hoewel er nog vele plekken zonder veel toeristen zijn, is het massatoerisme daar wel al ingetreden. Alle mooie hoogtepunten staan vol met mensen helaas. Het schijnt zelfs zo te zijn dat ze een beperking op het aantal toeristen per jaar gaan instellen. Overigens echt een prachtig land, één van de mooiste waar ik geweest ben. Wil er dolgraag nog eens heen!

Reply
Diana 10 december 2017 - 10:03 pm

Geen van alle heb ik nog bezocht maar allemaal staan ze wel op mijn wishlist. Vooral heel hoog IJsland en Slovenië. Beide landen lijken mij echt prachtig!

Reply
Aniek 12 december 2017 - 10:34 am

Haha deze landen staan allemaal op mijn bucketlist 🙂 Vooral Japan. Afgelopen week was ik in Bosnië en Herzegovina. Zo buiten het seizoen is het daar echt ontzettend rustig. Heerlijk!

Reply
Caro 12 december 2017 - 11:22 am

Grappig, de laatste tijd hoor ik wel vaker Georgië, moet me er toch eens in gaan verdiepen. En IJsland en Slovenië vond ik echt geweldig. Naar Slovenië zou ik ook ontzettend graag terug willen deze lente!

Reply
ivonne 12 december 2017 - 5:48 pm

Prachtige bestemmingen. IJsland en Japan staan zeker op de bucketlist en Botswana kon ik al afvinken, maar die heb ik er gewoon nog eens opgezet 😉
Georgië lijkt me ook prachtig.Prachtige foto’s. Ben wel benieuwd van wie de foto’s zijn van Georgië en IJsland.

Reply
Kelly 14 december 2017 - 8:01 pm

Botswana en IJsland kan ik al afstrepen 🙂 Japan staat heeeeel erg hoog op mijn lijstje, maar Slovenië en Georgië lijken me ook erg mooi.

Reply
Gabrielle 15 december 2017 - 4:04 pm

Slovenië lijkt mij een hele bijzondere bestemming. IJsland vond ik echt geweldig en inderdaad vrij van massatoerisme, dat maakt het land nog mooier!

Reply
Carolien 15 december 2017 - 8:41 pm

Vrij van massatoerisme, dat is naar mijn hart! Hoewel je vaak ook in druk bezochte landen nog plekken vindt waar je geen massatoerisme vindt. Zo vond ik Noord Griekenland in mei heel erg rustig en ook zag ik nauwelijks toeristen in Frans Baskenland hoewel we er in het hoogseizoen waren. Het zoeken naar plekken buiten de massa is inmiddels een sport geworden 😉 Slovenië en Japan spreken we me het meeste aan. Japan wil ik erg graag met camper bezoeken.

Reply
Judith 16 december 2017 - 9:18 am

IJsland staat al jaren bovenaan mijn verlanglijstje! Japan klimt ook steeds hoger, zeker nu ik weet dat het ook tropische eilanden heeft. In Zuid-Afrika heb ik eerlijk gezegd niet zo heel veel gemerkt van massatoerisme, een enkele plek daargelaten.

Reply
Shamira | Kompas 24 16 december 2017 - 2:24 pm

IJsland staat al een tijdje op mijn lijstje, wellicht dat het er aankomende jaar eindelijk van gaat komen. Omdat ik dit jaar zoveel heb gevlogen, wil ik het volgend jaar proberen te compenseren. Misschien dat een werkopdracht in het buitenland roet in het eten gooit (alhoewel het ook een toffe uitdaging is), maar anders willen we misschien een busje ombouwen tot camper om daarmee door Europa te trekken. Vooral het oosten met o.a. Slovenië en Georgië lijken me heel mooi!

Reply
Jessica 16 december 2017 - 3:19 pm

Voor mij geldt precies hetzelfde: op weg naar Kroatië wel door Slovenië gereden maar eigenlijk bijna niks gezien. Dus ik moet zeker nog een keer terug 🙂 En Japan staat ook nog erg hoog op m’n lijst, maar qua budget iets minder haha ;p

Reply
Britte 21 december 2017 - 9:49 pm

Ik zou Slovenië in de zomermaanden zeker even overslaan als je het massatoerisme wil vermijden! Zeker rond Bled is het niet te doen op de weg of bij de toeristische trekpleisters. Maar het is ook één van de mooiste landen die ik ooit gezien heb! Wij gaan er hopelijk in mei of juni nog een keertje heen 🙂

Reply
Marcella 29 december 2017 - 10:59 am

IJsland is vrij druk in het zuiden. In het noorden wordt het rustiger. Toch hebben we bijna geen enkele rustige camping gevonden. Ze kunnen er beter wat bij maken, het zó druk op een camping hebben in zo’n uitgestrekt land, dat is niet fijn.

Reply
Elisa van der Sluis 31 december 2017 - 3:14 pm

O dat is minder inderdaad, ik had juist het idee dat het in IJsland nog veel rustiger was dan bijvoorbeeld in Zuid Europa. Een paar campings extra kunnen dan geen kwaad nee.

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More